Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
unipaks

Re: Majaki Nocne

Post autor: unipaks »

Biedny Misiek... Przytul go ode mnie i wygłaszcz :)
Mam nadzieję, że w razie czego jakoś znajdziesz dla niego w zastępstwie inne, bezpieczne przysmaki. :)
Ściskam i ślę głaski dla stadka :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Tusiu...Śpij dobrze pięknotko...[*]
Trzymaj się IHime... Zasnęła w dobrych rękach...
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Ihime..
Zaglądnęłam tu do Ciebie wczoraj, a tak żeby zobaczyć czemu tak długo temat się nie odświeża .. Nie wiem , jakiś poltegreist internetowy nie zaznaczał mi Twojego tematu, ale .. nie tego się spodziewałam .. zupełnie .. Nie chciałam tak na szybko napisać dwóch zdań, bo to brak szacunku dla Tusieńki .. a kiedy tu trafiłam na forum, tak mi przypadła do gustu, lubiłam o Niej czytać .. Mam tu kilkanaście ulubionych ogonów i Ona do nich też należała ... Teraz mi przyjdzie , jakoś pożegnać tą historię .. I wiesz Ihime .. wcale nie jest tak prosto .. nie znałam jej ale .. człowiek się przyzwyczaił do obcego szczura. Miała szczurze poczucie humoru .. Ogromnie mi przykro; mi jest przykro, a przecież ja obca i nie wiem co dla Ciebie napisać . W ostatnich tygodniach tyle ich pobiegło ..

Tuśku .. za wszystkie hece, za każdy uśmiech dzięki Tobie .. bardzo Ci dziękuję. To była wielka przyjemność uczestniczyć w Twoim istnieniu i czytać jaka byłaś.
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

IHime pisze: wielokrotnie trafiłam na produkty "sojowe" zaprawiane mlekiem, więc muszę się wczytać, co można bezpiecznie podać.
serio? jadłam już większość napojów roślinnych/jogurtów/smietanek dostepnych na polskim i nie tylko polskim rynku i w żadnym nie było składników odzwierzęcych. nawet śladowych ilości. można mieć ewentualnie zastrzeżenia co do cukru i różnych zagęszczaczy, ale bez tego też da się znaleźć.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

A ja tak dawno nie zaglądałam w tyle tematów,tyle opuściłam...Ech,doba za krótka...
A tu pożegnanie...Tusiu,miałaś wspaniały domek,Ty byłaś wspaniała...Przykro,jak taki wyjątkowy szczurek odchodzi.
Przykro mi Ihime...
Każdy z nich taką wielką dziurę w sercu zostawia...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Trzymaj się IHime :(
Tuptaj sobie za Tęczowym Mostem Tusiu... [*]
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
IHime

Post autor: IHime »

Uni, Misiek wygłaskany, chociaż akurat tak się wyperfumował, że blee... ;)
Deli, :-* Tuśka miała w sobie, w spojrzeniu, coś bardzo ludzkiego.
Eve, :-* Dziękuję, że nawet w trudnej chwili, a nawet szczególnie - potrafisz napisać tak, że trafia do serducha.
Alken, pewnie jestem deczko przewrażliwiona na punkcie fałszowania żywności. Zrobię najprostszy test - dam Miśkowi. Jeśli będzie się drapał, znaczy, że są białka mleka. ;) Sama mam ochotę na jakieś mleczko sojowe albo ryżowe.
Nietoperku, :-* każdy jeden przejeżdża buldożerem po serduchu...
Kluska, :-*

Dziewczęta wymyśliły nową zabawę. Za pierwszym razem myślałam, że to wypadek. Za drugim były znamiona premedytacji.
Otóż, mąż mój ma zwyczaj trzymać nielegalną zgrzewkę słodkich napojów pod biurkiem. Ogoniaste dotąd co najwyżej obierały butelki z folii, ale kilka dni temu Palmyra butelkę przegryzła. Kiedyś przegryzła już butelkę z wodą mineralną, ale poza chłodzącym prysznicem nie wzbudziło to większego entuzjazmu, przynajmniej na dłużej. Za to teraz ze zdroju wytrysnął słodziutki, kolorowy napój i stadko rzuciło się radośnie chłeptać, ciapać łapkami i roznosić kleistą substancję po sobie, podłodze i meblach... ::) Posprzątałam, nielegalną piwniczkę zlikwidowałam i wydawało się, że problem zniknął. Jednak wczoraj mężyk uzupełnił zapasy i profilaktycznie zapomniał mi o tym powiedzieć. O kontrabandzie poinformował mnie syk rozprężanego powietrza i solidna struga płynąca spod biurka... Nie wiem, czy tym razem Palmyra załatwiła obie butelki. Z pewnością była obecna na miejscu przestępstwa, razem z Miśkiem i Bagietką, ale ona jako jedyna czmychnęła natychmiast z poczuciem winy wymalowanym na ogonie. Pozostałą dwójkę musiałam na siłę odlepić od coraz większego bajorka.
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

:D A to niecne pijaczki :)
Wyobrażam sobie tę radość z taplania się w słodkich kałużach :D
Niestety, chyba już zawsze będziecie musieli uważać, bo te szelmy szybko się uczą i choć Palmyra zapoczątkowała ten proceder, to prawdopodobnie reszta też już podchwyciła :P

Moje też wpadły na taki pomysł, przegryzły dno od pepsi i kiedy rankiem, uradowana, że mam co pić (świństwo a cieszy...)... zobaczyłam małe jezioro i zadowolone naspeedowane ogony :P
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
alken

haha, ale szelmy :D u nas jest atak na kartony z sokiem :P

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
alken

tak przy okazji zakupów obejrzałam napoje sojowe w proszku ( tych nie brałam pod uwagę bo uważam, że to dziadostwo) i faktycznie 2 firmy miały mleko i serwatkę w składzie a pozostałe ostrzeżenie, że w zakładzie przetwarza się kazeinę.

Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Sokopijcy hehe ;D U nas z wiadomych względów nie stawia się do dziś na podłodze wody mineralnej, to niezbyt miłe, gdy głęboką nocą, po wyjściu z ciepłego łóżeczka, stopa natrafia na otrzeźwiającą kałużę wody na podłodze :P
Fajnie odmalowany obrazek z winowajczyniami :D Głaski dla sprytnych panien :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Cwane ogony, cwane :D
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

A to spryciarze :D znając szczurzą pomysłowośc mogę się założyć że włam na składzik był zaplanowany ;D

i (*) dla Tusieńki
Obrazek
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

To ci spryciary :P A chociaż się odwdzięczyły za pokłady słodkiej cieczy? .. pewnie tak, jakimś znowu fajnym żarcikiem :)
U mnie tylko zostało w ten sposób zmarnowane mleko w kartonie, ale za to kaskadowo się lało z górnej półki trzema strumieniami obryzgując kuchenkę .. Czyli to u nich "rodzinne" ::)
Bardzo cieplutko Was ściskam :)
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
IHime

Post autor: IHime »

Soki też parę razy poległy. Moje najulubieńsze zdjęcie Be-Zitki i Misia powstało, kiedy czyścili się po masakrze kartonu z sokiem pomidorowym. ;D
Obrazek

Alken, czyli potwierdza się Twoja opinia, że napoje sojowe w proszku są ble. Cóż, rozejrzę się za jakimś płynnym. Wczoraj byłam i zapomniałam kupić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”