[klatka] wybór klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ogonowa
Numer GG: 7589945

Re: [Klatka]- wybór klatki

Post autor: ogonowa »

Sagitta, Dagaz ma. Jeśli ci na pw nie odpowie, mam zdjęcia jego klatki (prawie nic na nich nie widać, ale są).

susu, nie ma opcji jak 'za duża klatka' ;). Ja w mojej będę trzymać 4 szczury, a jest na 10 :P.
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

zgadzam sie z ogonem ;p
ja bede mial gora 3 szczury a klatka na 20
igig

Post autor: igig »

Dobra, potrzebuje Waszej pomocy. Nosze się z zamiarem kupna nowej klatki, ale niestety nie znalazłam nic odpowiedniego.
W klatce muszą się zmieścić trzy (lub więcej) szczurów. Rozumiecie, GMR :D . Klatka powinna być jak najłatwiejsza w czyszczeniu, przydały by się jak największe drzwiczki. Szafka, na której by stała ma 50 cm szerokości, 80 cm długości, a do sufitu pozostaje 140 cm. Ocynk raczej odpada, ale w przypadku bardzo fajnej klatki mogłabym się zastanowić. Jestem w stanie wydać ok 150 zł.
Jaką klatke dla mnie polecacie?
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 4:29 pm przez igig, łącznie zmieniany 1 raz.
Kraków i okolice!
Krakowski szczurzy piknik! KLIK!
17 Kwietnia
ogonowa

szczurfan, hm.. przy tobie to bym się zastanowiła :P. Trzy szczury i Tower? U mnie istnieje możliwość doszczurzenia (pracuję nad tym :P), a jeśli u ciebie nie, to może coś ździebko mniejszego?

Igig, gdyby nie te rzeczy: 150zł i 'ocynk odpada', poleciłabym ci klatkę 80x50x100. Drzwi na górze, zdejmowana góra, składana na płasko i duże drzwiczki z przodu, kosztuje 220zł na allegro (nie chce mi się szukać linku).
igig

Post autor: igig »

Niestety nie dysponuje zbyt dużymi środkami :( . Jeżeli chodzi o ocynk, to dużo się naczytałam że śmierdzi, brzydko wygląda itp, itd, i trochę się przestraszyłam.
Kraków i okolice!
Krakowski szczurzy piknik! KLIK!
17 Kwietnia
Babli

Post autor: Babli »

Igig, myślę, że wystarczy poczekać chwilę jeszcze, i dozbierać sobie, żeby kupić jedną a porządną. Jeśli odpowiednio będziesz dbać o ocynk, to będzie on w dobrym stanie :)
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

ogonowa pisze:szczurfan, hm.. przy tobie to bym się zastanowiła :P. Trzy szczury i Tower? U mnie istnieje możliwość doszczurzenia (pracuję nad tym :P), a jeśli u ciebie nie, to może coś ździebko mniejszego?
ogonowa, mamy widzę rożne spojrzenia na tą sprawę. Im większa klatka tym wiecej miejsca do biegania, zabawy, do zawieszania hamaczkow zabawek. Myślę że jednak kiedyś mi się stado powiększy... co do tego nigdy nie wiadomo
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Ja jak mi sie stado zmniejszy do powiedzmy 5, pewnie nadal będe je trzymać w towerze. Ewentualnie w połówce, ale to mniej prawdopodobne ;)
Za duża klatka nie istnieje :)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Sagitta0202

Post autor: Sagitta0202 »

Zamawiam Jenny. Tylko tak chciałam zameldować.
:)
ogonowa

Ja proszę potem o opinię w sprawie użytkowania Jenny ;).
Sagitta0202

Jasne. Tatkusiek już będzie teraz płacił, jak go wpuszcze na internet. Ciekawe ile od dostania się kasy na ich konto będę czekać na przesyłkę? Oby prędko bo moje przyszłe potwory się niecierpliwią...
Sagitta0202

Powiedzcie jak ocynk wyglada? Jakiego koloru są ocynkowane szczeble?
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

takiego srebrzystego. metal po prostu.
ale jenny nie jest czasem chromowana?
[kolor praktycznie ten sam :] tylko trwałość lepsza]
ten się nie myli, kto nic nie robi
Sagitta0202

Yss; nie wiem, nie wiem kto, ale ktoś mówił że ocynkowana. Cholerenie boje sie zasikania ich i smrodku. Kiedyś miałam klatkę dla chomika i pręty śmierdziały, a były takie matowe, srebrne. Może to był ocynk.
ogonowa

Sagitta, Jenny jest chromowana, ale przecież możesz iść na malowanie proszkowe i pomalować i nie ma siły, nie zardzewieje. A jak będzie pręty myć to też nie zardzewieje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”