futrzaste momenty
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: futrzaste momenty
Matko, może im jaka psychoterapia potrzebna:>?
nasz temat http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45
Ze mna PUszysława NÓzia Rózia KOko i LOko
Mysia kochana, Loko (Sucharek) mój [*]
Troszkę, troszeńkę pomogła pomidorowa z indyczkiem... Wyszły z klatki, na chwilę, ale o zabawie nadal nie ma mowy
Niby podejdzie jedna z drugą, ale bardziej zainteresowane wyrywaniem mi włosów czy siedzeniem na głowie i patrzeniem w dal, niż dzikimi harcami... No gdzie moje niszczyciele, gdzie szczur demolka, pędzący autystyk, gdzie talib samobójca?
Gyciopagus nadal obolały, ale już mniej. Apetyt ma jak się patrzy, pije prawidłowo z poidła, rana ładnie zasycha i się goi, szwy (odpukać) na miejscu
Chyba troszkę boli przy robieniu kupki (bo potem się tak spręża i wypręża), dlatego postanowiłam dawać jej więcej mokrego i miękkiego, żeby kupa łatwiej szła 

Gyciopagus nadal obolały, ale już mniej. Apetyt ma jak się patrzy, pije prawidłowo z poidła, rana ładnie zasycha i się goi, szwy (odpukać) na miejscu

saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
Dobre i to. Przynajmniej fryzurę Ci podniszczą. Zawsze cośNiby podejdzie jedna z drugą, ale bardziej zainteresowane wyrywaniem mi włosów czy siedzeniem na głowie

Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

Taaaa. Gaba ma taktykę wyrywania włosów u nasady (według niej to ma być iskanie), a Greta bez krępacji po prostu ciągnie za końcówki
Hihihihihi, kiedyś złapała mnie za koniec warkocza i chciała z nim spitolić za łóżko
Takie szczurze zaloty 
Obecnie sytuacja wygląda tak, że Greta zamieszkała chyba w misce: co spoglądam to ona tam siedzi i je. Niezależnie od pory dnia i nocy. I dobrze, niech je - jest najdrobniejsza z całej trójki, a musi nabrać ciała do czasu sterylki
W ogóle ze względu na różnice poglądów w sprawie żywienia (tzn mój pogląd różni się od szczurzego), postanowiłam zrobić im własną mieszankę
Tylko muszę się jeszcze zorientować, które zboże które
obliczyć proporcje, znaleźć wiarygodne źródło zdobycia półproduktów, itp...

Obecnie sytuacja wygląda tak, że Greta zamieszkała chyba w misce: co spoglądam to ona tam siedzi i je. Niezależnie od pory dnia i nocy. I dobrze, niech je - jest najdrobniejsza z całej trójki, a musi nabrać ciała do czasu sterylki

W ogóle ze względu na różnice poglądów w sprawie żywienia (tzn mój pogląd różni się od szczurzego), postanowiłam zrobić im własną mieszankę

saszenka
Chciałabym to widziećHihihihihi, kiedyś złapała mnie za koniec warkocza i chciała z nim spitolić za łóżko

Serio tak było: umyłam włosy, udało mi się je rozczesać, zrobiłam warkocz i wskoczyłam do łóżka z książką. Leżę, czytam, aż tu nagle ktoś mnie ciągnie, po chwili patrzę a tu przebiega szczur z końcówką warkocza w paszczy. Gdy siłą włosa została zatrzymana, zaczęła ciągnąć i ciągnąć - no bo jak to tak? W końcu zadowoliła się ściągnięciem frotki i zeżarciem jej do połowy
Za każdym razem Greta ciąga mnie za włosy, Gaba iska, reszta nie ma takich pomysłów
Aaaa, i Gaba zaczęła nadgryzać mi palce i nóg. Po prostu nie może się oprzeć, jak gdzieś biegnie zawsze się zatrzyma żeby mimochodem dziabnąć mnie i popędzić dalej. ZAWSZE!
Tyle życia zmarnowanego bez szczurów!!!

saszenka
No to akurat rodzinne. Trish am to samoAaaa, i Gaba zaczęła nadgryzać mi palce i nóg. Po prostu nie może się oprzeć, jak gdzieś biegnie zawsze się zatrzyma żeby mimochodem dziabnąć mnie i popędzić dalej. ZAWSZE!

A najzabawniejsze jest to, że zawsze robi to z takim samym zdziwieniem na paszczy "ojej, a co to jest? tego tu nie było" 
Widać mojej z wiekiem dopiero wychodzą genetyczne uwarunkowania. Aż się boję co będzie później. Może zrobi się spokojna jak Trish?

Widać mojej z wiekiem dopiero wychodzą genetyczne uwarunkowania. Aż się boję co będzie później. Może zrobi się spokojna jak Trish?

saszenka
Nie liczyłabym na to
Chyba, że będzie już miała dwa lata, wtedy szczury zazwyczaj robią się spokojniejsze 

Ja powiem Ci że spokojnie nie moge siedziec jak moje obecne stado biega. Praktycznie wszystkie ADHD, natomiast Puszysława Wampir pierwszej wody, jak nie masz skarpetek to Ciebie ugryzie do krwi.Nie mam pojecia z czego to wynika i czy nadal ma takie ciągoty, ale po 3 razach lata tego roku już nie odważyłam sie próbować:D.
nasz temat http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45
U mnie tylko Gaba podgryza, ale tak delikatnie na szczęście. Niestety od niej uczy się Greta i też czasem złapie
Gandzia z kolei boi się stopy - ale w sumie ona boi się wszystkiego, bo to pędzący szczur 
Dziś przyszedł prezent szczurzy
Oczywiście w szaleństwie zooplusowym moje stadko nabyło sputnik, ich pierwszy sputnik! Będą mogły się nim nacieszyć dopiero jak Gycina wróci z chorobowego - musi być sprawiedliwie. Ale zaczynam się obawiać, że nie zmieszczą się tam wszystkie
No i będzie kolejne przemeblowanie klatki, bo teraz to nijak nie mam jak zawiesić 

Dziś przyszedł prezent szczurzy

saszenka
U mnie właśnie też zawsze Trish dziabie, ale Tasza i Tośka też podpatrzyła i czasem tez podgryzą. Na szczęście rzadkoU mnie tylko Gaba podgryza, ale tak delikatnie na szczęście. Niestety od niej uczy się Greta i też czasem złapie

Nooo Gaba niedawno dopiero zaczęła. Musiała to wyczytać na forum, bo wcześniej nie miała takich pomysłów 

saszenka
Ta, pewnie jest na czacie z Trish 

Znowu... Następne dwa tygodnie Gabik będzie pochłaniał antybiotyk. Doxycyclinum dwa razy dziennie. Całe stado zdrowe (nie licząc depresji), a ta wciąż świszczy, siorbie i chrumka
W ciągu miesiąca to już drugi antybiotyk
Kurza twarz! Pozytywną wiadomością jest to, że ten mały diabeł... uwielbia smak leku i jeszcze mi palce oblizała, bo troszkę skapnęło
Ponadto jutro zdejmujemy szwy Gyciopagusowi
Ale wyczułam małą kulkę pod blizną
Postanowiłam nie wpadać w panikę dopóki nie dowiem się, co to jest!
Poza tym dziewczyny zyskały nowy teren wybiegowy ze względu na małe przemeblowanko. Ale nie mam siły o tym pisać, bo musiałabym wrzucić zdjęcia, a mi się nie chce

Ponadto jutro zdejmujemy szwy Gyciopagusowi

Poza tym dziewczyny zyskały nowy teren wybiegowy ze względu na małe przemeblowanko. Ale nie mam siły o tym pisać, bo musiałabym wrzucić zdjęcia, a mi się nie chce

saszenka