Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
zyberka

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: zyberka »

Czy ktoś zna się na... molach spożywczych? :P Bo mam od wczoraj małą rozterkę.
Karmę szczurom robię sama i wczoraj znów nadszedł ten przeklęty dzień kiedy trzeba ją "umieszać". I w worku z kukurydzą znalazłam niespodziankę w postaci kokona z glizdką :P w fistaszkach to samo. I tu pojawia się pytanie, czy jest możliwe że ja je już kupiłam z robolem? Kupowałam w Intermarche na wagę, tam wszystko jest w plastikowych pojemnikach, ale nieprzykryte ;/ tzn przykrywki są ale nie spełniają swojej roli bo zawsze leżą rzucone na ku*** mać :-X I teraz się zastanawiam czy nadal tam kupować.
Kokony mole robią nad karmą. Zawsze? Czy wewnątrz też?
Wydaje mi się że zawsze nad bo inaczej by się zgniotły. Dlatego skłaniam się ku temu, że jednak zalęgły się dopiero u mnie w domu. Czy ktoś widział kiedyś kokon w karmie?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Mnie się zdarzyło, w pakowanej i to dobrej firmy :P
Przychodzi mi do głowy, że to mogła być niekoniecznie kwestia karmy, a sklepu/magazynu z karmami. Przecież kaki mol bez problemu przedziurawia nawet dość grube opakowania, więc nie ma chyba 100% pewności, że jeśli bytuje jakiś w sklepie, nie dostanie się do paczki z ulubioną marką ::) ???
Od tamtej pory po kupnie przesiewam dla sprawdzenia, a potem od razu do dużego słoja. Tak samo z mąkami, kaszami itd, trzymam w pojemnikach
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

serio unipaks? W sensie jak- np. kupujesz kilogram mąki zaraz ją wrzucasz do pojemnika? Zapojemnikowałabym się chyba po szyję, ale z drugiej strony nie próbowałam, stąd braki w wyobraźni. ;) No i chyba czyściej masz w szafkach? aż się zaciekawiłam ;D tak z czysto estetycznej strony :)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

taki mol* miało być :)
Serio, sr-ola; to wcale nierzadkie przynieść ze sklepu kaszę z molami, a potem mieć to świństwo w reszcie produktów. Poza tym ja lubię fajne pojemniki na spożywkę :D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
sr-ola

Wolałabym nie wiedzieć, że coś takiego wcięłam. Już i tak mam traumę i nie jem czereśni WCALE, odkąd po zjedzeniu pół kilograma tych owoców zauważyłam tłuściutkie robaczki w środku.
To tak jak z parówkami albo z pasztetem- czasem tak smakuje, że człowiek wypiera ze świadomości te kopyta i skórę z włosami w składzie ;D
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Nawet mi nie mow, mi juz zbrzydly te parowki, ble :D
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

mole niestety potrafią się powciskać nawet do zamykanych pojemników ::)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
zyberka

Jak już tak mówicie o obrzydlistwach... ;D
... to ja raz miałam właśnie takiego tłuściutkiego robaczka w białym serze, świeżym(!), przyniesionym prosto ze sklepu :P jadłam sobie chlebek a on mi się z niego stoczył i spadł na talerz wijąc się w niezadowoleniu :D

za to mój mięsożerny ojciec kupował sobie głowiznę w słoiku, do czasu, aż nie trafił na świński ząb ;D w dodatku zdążył go włożyć sobie do gęby nim zauważył ;D
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

fuuu :-X
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
sr-ola

uuuu, bleee. A co to jest głowizna?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Sr-ola , a jak myslisz ? Mięso z glowy świnskiej.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
sr-ola

No właśnie nie chciałam tego dopuszczać do świadomości i miałam nadzieję, że "usłyszę" coś innego. Nie, żeby ten świński ząb nie wskazywał jednoznacznie co to jest ;) A żyłam taka szczęśliwa bez wiedzy o takich... (przełyka ślinę)... przysmakach.
Awatar użytkownika
zyberka

Jest jeden plus całej sytuacji, ojciec na głowiznę patrzeć nie może :P chociaż czegoś sobie odmawia ::)
Obrzydliwe obrzydlistwo, nawet wygląda obrzydliwie :-\ ale niektórzy się tym zachwycają, że mięso delikatne niby i takie tam :-X
Awatar użytkownika
sr-ola

Właśnie mi serek stanął w przełyku ;)
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Jej,pamiętam moja babcię Gierdzię i jej upodobanie do zwierzęcych głów... ::) Świńskie były u niej na topie a mi został widok z dzieciństwa tych świńskich...zębów,kości... :-X Aż się dziwię,że nie jestem wegetarianką! ::)
I te karpie głowy na święta Bożego Narodzenia w uścisku bezzębnych szczęk babci Gierdzi...Brrr...
Po czymś takim nie sposób być normalnym...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”