Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
merch

Re: Tupot Małych Stóp - Zły czas...

Post autor: merch »

Nina trzymaj sie , no niestety tak to jest przy starszych szczurach.
Co do Fuksa to moim zdaniem trzeba go dowitaminizowac i to koniecznie z witamina B12 - u starszych szczurow zdaza sie niedobory tej witaminy zwiazane z mniejsza przyswajalnoscia , takze najlepiej ja podawac podskornie raz w tygodniu ewentualnie dodatkowo codziennie doustnie.
Co do klatki nie wiem moze jak pineska dokup sobie Ferplast furet XL prawdopodobnie bedzie pasowal do towera to mozesz je polczyc lub podzielic , ewentualnie jak ci nie bedzie juz potrzebny sprzedac.

Pozdrowienia dla stada.
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

To moje "mam dość" ogranicza sie raczej do marudzenia, dlatego Wam tutaj smędze bo mi sie wtedy troche łatwiej robi...

Te paskudne kluchy (w sensie, że łyski, Neska i Miska) doprowadzają mnie do szału! W ciągu 2 tygodni wygryzły dziury w 2 poidłach! Na samiutkiej górze, na rogu, dziure wielkości 5 złotówki. Nie pytajcie jak bo nie wiem.
I nie, poidło nie wisi W klatce tylko POZA klatką, na zewnątrz jak każde normalne poidło.
Jeszcze za każdym razem robią to tuż po nalaniu świeżej wody (więc jest jej duuużo) i zmianie ściółki, która po takiej akcji nadaje sie tylko do wyrzucenia.
Nie wynalazł nikt metalowego poidła?
Dobrze, że zawsze mam więcej poidełek bo wygryzają tą dziure o takiej porze, że zauważam po 18, jak sklepy pozamykane...

Klatki kupować nie będe. Chyba, że trafi sie jakaś okazyjna. Za kase przeznaczoną na klatke dokupimy troche rzeczy dla szczurów :)

Dzisiaj doszedł zamówiony na allegro oczyszczacz powietrza. I jestem w szoku. Na najniższych obrotach działa sobie w szczurzym pokoju od 15.30 i różnica w zapachu jest kolosalna!
Nie bardzo wierząc w to, że szczurów nie czuć, poszłam do babci, żeby ją poprosić o wejście do pokoju i sprawdzenie (bo zawsze powtarza, że aż sie wymiotować chce tak capi...) i mówi to samo co ja: nie czuć.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

Nina, to ja proszę o namiary na ten oczyszczacz =P

tak czasem jest, że wszystko jest ...
ja też tak mam i obawiam się, że nie minie to aż do matury..
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Nina
Kontakt:

zalbi, ależ prosze bardzo: Oczyszczacz HEPA Jonizator WICK Honeywell
Tak to to sie nazywa na allegro, nie podaje bezpośrednio linka bo i tak wygaśnie :P
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Nina ale Ty jestes marudna baba hehe :D. a Fuksik przepiekny. Trzymam kciuki za zaguzione kobietki.

Moze tez sobie zafunduje cos takiego :D. na razie zabijam zapach kominkiem na olejki i tez skutkuje ;D
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Nina
Kontakt:

Z Delisią jest bardzo źle. Można by rzec, że krytycznie. Nie wiem czy dożyje rana.
Mogłabym jechać na dyżur żeby ją uśpić, ale to nie ma sensu, nie cierpi a na dworze -15 stopni, niech zostanie w domu...
Jest całkowicie nieświadoma. Nie reaguje na nic, nawet na branie na ręce. Ale zgrzyta ząbkami i pulsuje oczami. Ona nigdy nie pulsowała oczkami.
Leży na boczku z łapkami przy pyszczku, zalana porfiryną, bardzo wolno oddycha.
Wygląda jak osesek, taka zwinięta w kłębuszek, spokojna, śpiąca głębokim snem, jakby nieświadoma zła tego świata.
Jeszcze po moim powrocie ze szkoły troche łaziła, zjadła gerbera a teraz tak nagłe pogorszenie.
Jeśli dożyje jutro pójde ją uśpić... Choć wolałabym żeby umarła bez 'pomocy' weterynarza.
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Ehhh...Nina trzymaj sie. A ja trzymam kciuki za to czego bys sobie zyczyla. W tym momencie chyba za spokojna i bezbolesna smierc w domu, wsrod swoich...
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
szpaczek

Post autor: szpaczek »

Nina przykro mi.... :(
trzymajcie się..
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Życzę Wam dużo siły.
Trzymajcie się.
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
Awatar użytkownika
maua_czarna

Post autor: maua_czarna »

Ninuś, tulimy mocno, żeby dodać Ci otuchy
Zaciskamy kciuki :-*
Obrazek Chrupka i Banieczka :)
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Ja też mocno tulę i kciukam!
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

Nina, też zaciskam kciuki. Delisia..
Nina
Kontakt:

Tupot Małych Stóp
Nina
Kontakt:

Jeśli doktor podejmie sie operacji Milki i Nessy, to prosimy o kciuki jutro od 14.
Boje sie o nie. Obie są tak młodziutkie. Ale dłużej czekać nie możemy...
Niech styczeń nie będzie do końca złym miesiącem. Co roku jest zły, już mi wystarczy :-\
Tupot Małych Stóp
anik1

Post autor: anik1 »

trzeba wierzyć, że będzie dobrze!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”