Szczurze przetwory
: pn sie 28, 2006 6:36 pm
Lato już się kończy, na drzewach pełno owoców...
W związku z tym przyszedł mi do głowy taki pomysł, że przecież można te owoce jakoś utrwalić i dawać ogonkom, kiedy już nie będzie ich na drzewach.
Wiem, że prawie wszystko (np. jabłka, śliwki, inne owoce, warzywa, niektóre liście i gałązki) można ususzyć, ale może można zakonserwować jeszcze w jakiś inny sposób. Może zrobić przecier i do słoiczków?
W związku z tym przyszedł mi do głowy taki pomysł, że przecież można te owoce jakoś utrwalić i dawać ogonkom, kiedy już nie będzie ich na drzewach.
Wiem, że prawie wszystko (np. jabłka, śliwki, inne owoce, warzywa, niektóre liście i gałązki) można ususzyć, ale może można zakonserwować jeszcze w jakiś inny sposób. Może zrobić przecier i do słoiczków?