RE: 'miękkie' jedzonko

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

d3k0d3r
Kontakt:

'miękkie' jedzonko

Post autor: d3k0d3r »

Hello,
Nie mogę znależć nigdzie, czy to normalne, że mój młody szczurasek nie chce jeść twardej karmy? Większość jedzonka muszę mu zamaczać w wodzie lekko, dopiero wtedy ruszy... Ogólnie woli z mojej ręki jeść niż z miseczki, a jedzonko w klatce wysypuje-jakby czegoś szukał ... :/
Pozdrawiam :)
Odeszła: Sagittae, miała tylko parę tygodni ;( [`]
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

W jakim jest wieku?
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
d3k0d3r
Kontakt:

Post autor: d3k0d3r »

kilka tygodni? mam go ze 3tygodnie, nie powiedzieli mi w zoologicznym jaki jest stary :( ale bez ogonkla ma kolo 15 cm jak sie wyciagnie.. mozna jakos wiek okreslic? :/
Odeszła: Sagittae, miała tylko parę tygodni ;( [`]
Frankfurterka

Post autor: Frankfurterka »

jest specjalny temat do określania wieku, mój ma 14,5 cm bez ogonka i stwierdzono tutaj, że ma ok 5 tygodni. Znajdź odpowiedni wątek i wpisz wymiary szczurka, dobrze by było jkbyś miał też fotkę.
*** Born to shop ***
Jorgi TD [']
Obecnie szczury: Koks i Killer
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Podejrzewam ze podobnie jak szczuras Frankfurterki czyli ok 5 tyg. ogolnie szczurasy powinny dostwac miekkie jedenie, a do suche miec staly dostep. Szczuras w tym wieku powinen sobie radzic juz z twardym pokarmem. Podawaj jogurty, troche serka bialego, gotowane jajko, gerebry itp. caly ten dzial to wskazowka jak karmic.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

wydaje mi się, że 14,5 to sporo jak na 5tyg szczurka. lily miała najwyżej 10....
podejrzewam, że szczurki mają 6 - 7 tygodni. ale to zależy, czy mierzyć wyciągniętego szczurka, czy stojącego w pozycji "skróconej".
czy ten szczurek jedzący tylko miękkie nie ma czasem przerostu zębów? i np nie może gryźć suchego, bo nie ma jak, a miękkie przepycha sobie jakoś do pyszczka?
ten się nie myli, kto nic nie robi
Frankfurterka

Post autor: Frankfurterka »

ja mierzyłam wyciągniętego :)
*** Born to shop ***
Jorgi TD [']
Obecnie szczury: Koks i Killer
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”