Odp: samczyki i samiczki (Warszawa)
RE: samczyki i samiczki (Warszawa)
No, tak, właśnie nie muszę mieć maluszka i ślicznego.
Miśka chcę, taki był Harry. Może być dorosły, albinos czy w kratkę.
I, wytłumacz, proszę, czy jedziesz jutro do Łodzi?
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam powyższą wymianę zdań.
I czy pociągiem, jeśli jedziesz. Pytam, bo mieszkam w Skierniewicach a to między Łodzią a Warszawą ale pkpem. Chyba, że szwagrostwo ze mną wyjadą na trasę katowicką po szczura.
Tylko mi powiedz, który to ciapowaty i sie umawiamy.
P.S.Lucek nie jest dorosłym samcem, jest młody, ma ok. 4 miesięcy i jeszcze bryka.
I, jednak aguti po Harrym, ale to może potem jakiegoś malucha znajdę, bo myślę o trójce, to minimum na stado i żeby uniknąć samotności, któa grozi śmiercią, jak teraz.
Miśka chcę, taki był Harry. Może być dorosły, albinos czy w kratkę.
I, wytłumacz, proszę, czy jedziesz jutro do Łodzi?
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam powyższą wymianę zdań.
I czy pociągiem, jeśli jedziesz. Pytam, bo mieszkam w Skierniewicach a to między Łodzią a Warszawą ale pkpem. Chyba, że szwagrostwo ze mną wyjadą na trasę katowicką po szczura.
Tylko mi powiedz, który to ciapowaty i sie umawiamy.
P.S.Lucek nie jest dorosłym samcem, jest młody, ma ok. 4 miesięcy i jeszcze bryka.
I, jednak aguti po Harrym, ale to może potem jakiegoś malucha znajdę, bo myślę o trójce, to minimum na stado i żeby uniknąć samotności, któa grozi śmiercią, jak teraz.
Ostatnio zmieniony śr cze 06, 2007 4:45 pm przez zasadzkas, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro jadę do Łodzi pociągiem! Ja - miałam rano, ale czuje że to się przesunie na popołudnie. Zaś Jubu jedzie napewno wieczorem, z Warszawy Wsch rusza ok 21.03 - w Skierniewicach będzie o 22.19.
Jak będe wiedziała którym jade, to dam znać.
A Ty teraz musisz wybrać szczurka...
Jak będe wiedziała którym jade, to dam znać.
A Ty teraz musisz wybrać szczurka...
dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
Ale z których mam wybierać? Który jest ciapowaty?
Żeby krew się nie polała, jak Lucek wyjdzie z żałoby.
P.S. I czy Jubu jedzie dziś wieczorem czy jutro?
Żeby krew się nie polała, jak Lucek wyjdzie z żałoby.
P.S. I czy Jubu jedzie dziś wieczorem czy jutro?
Ostatnio zmieniony śr cze 06, 2007 5:16 pm przez zasadzkas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obydwoje jedziemy jutro, i chyba razem wieczorem jednak.
Z ciapowatych to masz albinosy i kaptury - zarówno te oddzielne, jak i tego co siedzi z agutkami... Generalnie największy wybór jest białasków
Z ciapowatych to masz albinosy i kaptury - zarówno te oddzielne, jak i tego co siedzi z agutkami... Generalnie największy wybór jest białasków

dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana
Ja poproszę o samiczkę albinoskę, tylko tez proszę o jakąś ciapkę, spokojniutką bo mam
w domu dwa spokojne w miarę szczuraski ;-)
I prosze napisz mi co dalej z jej zdrowiem, czy ona nie ma juz pasożytów ?Nie moge zarazic mojej dwójki, bo miałabym problem :-( a kiedyś moje świnki morskie miały pasozyty i nie udało mi się ich wyleczyć :-( a biegałam od lekarza do lekarza, wszoły miały.Jesli chodzi o witaminki to nic się nie martw, u mnie będzie miałą pod dostatkiem wszystkiego !!
w domu dwa spokojne w miarę szczuraski ;-)
I prosze napisz mi co dalej z jej zdrowiem, czy ona nie ma juz pasożytów ?Nie moge zarazic mojej dwójki, bo miałabym problem :-( a kiedyś moje świnki morskie miały pasozyty i nie udało mi się ich wyleczyć :-( a biegałam od lekarza do lekarza, wszoły miały.Jesli chodzi o witaminki to nic się nie martw, u mnie będzie miałą pod dostatkiem wszystkiego !!
[quote="Vella"]
2. Klatka. - 1 samiec.
Czarny kaptur. Nie ma jeszcze roku. Do kastracji.

[/quote]
A ten facet porządny jest? Jak mu Lucek będzie chciał zrobić dobrze w sensie kopulacji to mu łba nie odgryzie? I czy jest wykastrowany ostatecznie?
Widzę po sobie, że szukam podobnego do Harrego(kaptur aguti roczny).
I czy któryś z kapturków aguti jest wolniejszy?
P.S. Jutro mi pasuje. Tylko nie macie pewnie transportera dodatkowego? Musielibyśmy na Dworcu szczury przekładać? Bo ja transporter mam.
2. Klatka. - 1 samiec.
Czarny kaptur. Nie ma jeszcze roku. Do kastracji.

[/quote]
A ten facet porządny jest? Jak mu Lucek będzie chciał zrobić dobrze w sensie kopulacji to mu łba nie odgryzie? I czy jest wykastrowany ostatecznie?
Widzę po sobie, że szukam podobnego do Harrego(kaptur aguti roczny).
I czy któryś z kapturków aguti jest wolniejszy?
P.S. Jutro mi pasuje. Tylko nie macie pewnie transportera dodatkowego? Musielibyśmy na Dworcu szczury przekładać? Bo ja transporter mam.
zasadzkas to chyba ten chlopiec, ktory musial mieszkac sam na sggw.
do ludzi jest mily, ale inne szczury boja sie go panicznie. chyba
do ludzi jest mily, ale inne szczury boja sie go panicznie. chyba
Zasadzkas - a możemy przełożyć to na dzień kiedy będziesz w Warszawie...? My jedziemy pośpiechem, pociąg stoi dokładnie 2 minuty na stacji - przekładanie z kontenerka wydaje mi się ryzykowne bardzo...
U mnie mogłabyś spokojnie obejrzeć chłopaków i wybrać sobie któregoś. Jak mnie nie będzie, honory gospodyny (hłe hłe) pełni Gryzaj
Ten samiec o którym myślisz to mój ulubieniec
)) Piękny, duży chłopak. Sporo nad nim pracowałam - był agresywny i gryzący. Ale teraz to oaza spokoju, i uwielbia być głaskany, drapany, miziany... zapytaj Evcie116 - widziała go w trakcie pieszczot
Narazie nie jest wykastrowany - brak czasu i "wolnych" wolontariuszy do opieki po zabiegu.
Jest jeszcze jeden kaptur aguti - także wolny.
U mnie mogłabyś spokojnie obejrzeć chłopaków i wybrać sobie któregoś. Jak mnie nie będzie, honory gospodyny (hłe hłe) pełni Gryzaj

Ten samiec o którym myślisz to mój ulubieniec

Narazie nie jest wykastrowany - brak czasu i "wolnych" wolontariuszy do opieki po zabiegu.
Jest jeszcze jeden kaptur aguti - także wolny.
Tamten był jak Harry: kaptur aguti (ja tak kojarzę).
Ale jeśli ten siedzi sam w klatce, to pewnie nie za dobrze ma z innymi.
Co?
Ale jeśli ten siedzi sam w klatce, to pewnie nie za dobrze ma z innymi.
Co?
Siedzi sam, bo był agresywny. Teraz agresja wobec ludzi zanikła zupełnie - wobec innych szczurów ciężko powiedzieć. Podobno ma dominujący charakter, ale ja tego nie miałam możliwości zaobserwować (bo mieszka sam).
Kapturek aguti mieszka z kilkoma młodymi samcami. Nie przejawia agresji ani dominacji.
Kapturek aguti mieszka z kilkoma młodymi samcami. Nie przejawia agresji ani dominacji.
A kiedy wracacie? Boję się o Lucka, bo świruje w klatce. Młody całe życie spędził ze szczurami.
Jest jeszcze inna opcja, że pojadę do Żyrardowa, który jest 20 minut od Skierniewic, wsiądę do pociągu Jubu i wtedy zdążymy zmienić szczury w transporterze w spokoju. Co?
To wolę agutka, bo przez te upały nie mogę wykastrować Lucka, a byłby siwy dym, obawiam się. No, i w podobnym wieku, to się chłopaki muszą dogadać.
P.S. A z której klatki jest ten agutek? Znaczy, z której fotki?
Jest jeszcze inna opcja, że pojadę do Żyrardowa, który jest 20 minut od Skierniewic, wsiądę do pociągu Jubu i wtedy zdążymy zmienić szczury w transporterze w spokoju. Co?
To wolę agutka, bo przez te upały nie mogę wykastrować Lucka, a byłby siwy dym, obawiam się. No, i w podobnym wieku, to się chłopaki muszą dogadać.
P.S. A z której klatki jest ten agutek? Znaczy, z której fotki?
Ostatnio zmieniony śr cze 06, 2007 10:08 pm przez zasadzkas, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest kaptur aguti z pierwszej klatki. Mieszka z dwoma wariatami i dominantami (całe aguty) i spokojnymi albinoskami.
Możemy tak zrobić z tym Żyrardowem. Ja już napewno pojadę razem z Jubu o tej 21.03. W Żyradowie pociąg jest wg planu o 21.53 - czy spokojnie przeniesiemy ogonka. Przyślij mi na pw swój numer telefony, zadzwonimy z pociągu w którym jesteśmy wagonie, ok?
Możemy tak zrobić z tym Żyrardowem. Ja już napewno pojadę razem z Jubu o tej 21.03. W Żyradowie pociąg jest wg planu o 21.53 - czy spokojnie przeniesiemy ogonka. Przyślij mi na pw swój numer telefony, zadzwonimy z pociągu w którym jesteśmy wagonie, ok?
Byłabym chętna na jednego samca albinoska. Założyłam temat gdzie wszystko jest opisane http://szczury.org/viewtopic.php?t=16533
Ale pytanie zadam tutaj. Czy byłaby możliwość wykastrowania szczura na tyle wcześnie żeby 13.06 mógł pojechać do Wrocławia? Zależy mi na samcu który przebywa w większym stadzie i nie jest agresywny.
Na razie szukam transportera bo swojego nie mam jak wysłać.
Ale pytanie zadam tutaj. Czy byłaby możliwość wykastrowania szczura na tyle wcześnie żeby 13.06 mógł pojechać do Wrocławia? Zależy mi na samcu który przebywa w większym stadzie i nie jest agresywny.
Na razie szukam transportera bo swojego nie mam jak wysłać.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Samczyk najpóźniej 10-11 musiałby być wykastrowany by spokojnie znieść podróż. Ja 11.06 wieczorem, może sie uda załatwić kastracje (o ile bedzie weterynarz w tym czasie w lecznicy). Jeśli kastracja miałaby być wcześniej to musisz poprosić Gryzaj o pomoc (napisz do nie pw).
Obecnie jeden albinosek-kastrat czeka na dom - jest u Jutki. Jest jednak z tych samców dominantów, kastracja była robiona po to by złagodzić charakter.
Obecnie jeden albinosek-kastrat czeka na dom - jest u Jutki. Jest jednak z tych samców dominantów, kastracja była robiona po to by złagodzić charakter.
[quote="ajlii"]
[/quote]
Z takimi wole nie ryzykować. Mam 6 panien, w tym dwie które potrafią robić problemy (jedna histeryczka, druga babska dominantka)
Napisałam do gryzaj, czekam na odpowiedz :-)
[/quote]
Z takimi wole nie ryzykować. Mam 6 panien, w tym dwie które potrafią robić problemy (jedna histeryczka, druga babska dominantka)
Napisałam do gryzaj, czekam na odpowiedz :-)
Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp