Marian - poszukiwacz przygód

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Botak

Marian - poszukiwacz przygód

Post autor: Botak »

Po ponad tygodniu spędzonym razem na wzajemnym poznawaniu się i odkrywaniu szczurzych cech charakteru przyszedł czas na pokazanie małego Mariana światu :)

Historia szczurka jest dość nietypowa. Trafił do mnie całkiem przypadkowo w pewną czerwcową sobotę. Był środek nocy, wracałam właśnie autobusem ze spotkania ze znajomymi, kiedy poczułam, że coś gramoli mi się na kolana. Był to mały, przerażony szczurek. Tona cukru nie byłaby słodsza od tego maleństwa, które wzięłam do domu z myślą, że rano się wymyśli, co z nim zrobić. Następny dzień przyniósł decyzję o adopcji.

Po tygodniu chłopak jest już zupełnie zadomowiony - szaleje, biega całymi wieczorami, popołudnia spędza u mnie za pazuchą, śpiąc sobie smacznie. Jest wesoły i ciekawski, bardzo przyjaźnie i ufnie nastawiony do otoczenia. Ja jestem w nim zakochana, a on chyba nawet troszkę mnie polubił ;) A oto on, w całej okazałości:

Pierwszy dzień - jeszcze niepewny i przestraszony
Obrazek

Ale potem się rozhulał :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Uprzedzam pytania o sierść - dzisiaj byliśmy w tej sprawie u weta.

Energii ma tyle, że nie usiedzi chwili w miejscu (potrzebna jest na prawdę dobra motywacja w postaci smakołyków ;) ). Większosć zdjęć wychodzi nam tak:
Obrazek
Obrazek

Przede mną jeszcze mnóstwo nauki, pewnie nie jeden błąd, ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą uniknę tych najpoważniejszych. Teraz tylko czekamy na drugiego szczurzego kolegę :)
Awatar użytkownika
unipaks

Re: Marian - poszukiwacz przygód

Post autor: unipaks »

Botak pisze: Tona cukru nie byłaby słodsza od tego maleństwa,
Obrazek
nie inaczej! :-* słodziuszek z niego ; przesyłamy mu buziaczka i życzymy szybko dobrego kumpla do szczurzych zabaw! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Przecudny maluch!! :D :-*

Czy Marian to przypadkiem nie Marianna?? ::) ;D Bo tak jakoś się wydaje, że mało jajkowo ma pod ogonem ::) ;)
Jeszcze pytanko co do karmy...co wcina maluch? :) Bo wiaderko na fotkach takie Meganowe..jeśli tak, to zdecydowanie polacam zmiane karmy na lepszą. ;)

Mizianko dla ogonka..i szybkiej adopcji towarzysza dla Mariana/nki! ;)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

przeurocze maleństwo ::) udanej i szybkiej adopcji towarzysza życzę :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
matrix360

Post autor: matrix360 »

Jakie słodkości, o matko! Poziom cukru zdecydowanie powyżej normy mam ;D
Awatar użytkownika
Botak

Post autor: Botak »

Marian na pewno nie Marianka ;) Jajeczka późno mu wyszły (w sumie jeszcze przed weekendem było pusto), są jeszcze malutkie, ale są :) Masz dobre oko, pudełko jest z Meganem, bo to kupiłam w pierwszy dzień, ale potem poczytałam o szczurkach w internecie i pobiegłam po Versele Laga (które jest wysypane jako przynęta na wspomnianym pudełku - zabieg konieczny, bo fotomodel woli się po ciemnych kątach chować ;) ). Poza tym mały wcina świeże warzywka i owoce (jeszcze testujemy smaki, szukamy ulubionych), troszkę gotowanego jajka czy kurczaczka od czasu do czasu (dzisiaj dostaliśmy pouczenie od pani dr, żeby z tym nie przesadzać, będziemy się pilnować). Uwielbia ziarenka dyni i makaron :)

Jakby trafił tu ktoś, kto ma informację o małym ogonku szukającym domu w okolicach Gorzowa (może być Szczecin czy Poznań), proszę o informację!
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Botak pisze:Marian na pewno nie Marianka ;) Jajeczka późno mu wyszły (w sumie jeszcze przed weekendem było pusto), są jeszcze malutkie, ale są :)!
No to już prawdziwy mężczyzna! :D
Botak pisze:Masz dobre oko, pudełko jest z Meganem, bo to kupiłam w pierwszy dzień, ale potem poczytałam o szczurkach w internecie i pobiegłam po Versele Laga (które jest wysypane jako przynęta na wspomnianym pudełku - zabieg konieczny, bo fotomodel woli się po ciemnych kątach chować ;) ). Poza tym mały wcina świeże warzywka i owoce (jeszcze testujemy smaki, szukamy ulubionych), troszkę gotowanego jajka czy kurczaczka od czasu do czasu (dzisiaj dostaliśmy pouczenie od pani dr, żeby z tym nie przesadzać, będziemy się pilnować). Uwielbia ziarenka dyni i makaron :) !
SUPER! Tak trzymać!! ;D
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
ol.

Post autor: ol. »

Marian cudny i jaki zaradny - sam sobie opiekuna wybrał :)
(Co za historia swoją drogą, ktoś zgubł albo porzucił maleństwo w autobusie ! >:( , dobrze, że noc była bo w szczycie by go zadeptali :-X )

Największa przygoda już szczęśliwie za nim. Życzę żeby wszystkie kolejne były tylko w przyjaznym otoczeniu, co dzięki takiej troskliwej opiekunce, na pewno się spełni :)

a mówiłam już, że cudny jest ? http://img411.imageshack.us/i/dsc0376za.jpg/ - nie inaczej :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”