Więc tak zawsze moim jedynym hobby były konie, gdy miałam czas chodziłam do schroniska jako wolontariuszka zajmować się zwierzakami. Gryzonie miałam od dziecka chomiki, królika, świnkę morską ale o szczurach prawde mówiąc nigdy nie myślałam.. Ale pewnego razu kiedy wyjeżdżałam do koni z koleżanką zauważyłam ,że jej kaptur się rusza

Moim pierwszym szczurkiem był Jaś. Kupiłam go w sklepie zoologicznym nie wiedząc jeszcze , że nie powinno się tego robić. Był niezwykłą oazą spokoju, bardzo grzeczny nie miałam z nim żadnych problemów. Kiedy wychodził z klatki nie biegał ,nie uciekał mi tylko wchodził pod kołderkę, wtulał się i zasypiał.

Z czasem zaczęło mnie to martwić i zaczęłam dużo czytać, tak wpadłam na forum

Pierwszy dzień :

Chłopaczki od razu się polubili. Okazało się ,że Toudi jest zupełnie odwrotny co do Jasia, szalony, uwielbia się bawić , jeść. Taki mały dzikusek

Kiedy Jaś zmarł strasznie to przeżywałam, do tej pory przeżywam <był już starszym szczurkiem i miał kłopoty ze zdrowiem> Toudi bardzo mi pomógł, pocieszał i strasznie się do siebie przybliżyliśmy.

A kuku

Pijaczek mały ;d
Miałam wtedy dużo wolnego i cały czas spędzaliśmy razem ale postanowiliśmy poszukać nowych przyjaciół.
I tak zobaczyliśmy na forum łaciate maluszki dimitri

Gdy wszystko było już ustalone w trakcie zamówiliśmy nową, dużą klatke i wszystko gotowe czekało na przyjęcie nowych ogonków. Były problemy z transportem ale w końcu przyjechała do nas trójka chłopaczków !

Mała drzemka ;p od lewej : Eddy, Olinek i Fredi

Z łączeniem nie było prosto bo Toudi to raczej taki „synuś mamusi” ;d Ale jakoś sobie poradziliśmy.

Heheh gburek kochany z Olinkiem przy śniadanku.

Kung fu panda ;d , ooj tak zdarzały się bójki jak to u chłopków.
Iii jeszcze na koniec posłodzimy troszeczke:

Eddy mały spryciarz.

Toudilek lubi pozować

Aaj Ci bracia razjabiacy kochani. Edd i Oli.;]

Ojojoj jaki grzeczny chłopaczek nad ranem , aj ten Edwardo

Olinek okrąglinek

Iii na razie to tyle o nas. Ale kiedy tylko będzie czas będziemy pisać i dodawać zdjęcia

Wszystkich właścicieli szczurków ściskamy a szczurki prosimy wszystkie wymiziać !