To dwa chłopaki, rodzeństwo

Niestety nie mają jeszcze imion, bo nie wiem jakie im dać. Nie chce jakiegoś zwykłego dlatego jeszcze nie wybrałam

Czarny jest trochę większy od beżowego

Zamieszczam kilka zdjęć

Uploaded with ImageShack.us
Moderator: Junior Moderator
Ja ze swoją białą mam dokładnie tak samo, wcześniej było jeszcze gorzej bo nawet nie chciała na mnie wchodzićEwenek pisze:A tak po za tym to mam problem z białym szczurkiem, może coś mi poradzicie![]()
On jeśli widzi okazję to ucieka i ciężko go potem złapać. Ostatnio miałam ich obydwóch na rękach i biały nagle zeskoczył i zwiał za szafę. Wyciągnąć się go dopiero udało na drugi dzień... Czarny jak go tylko zawołam to przychodzi do mnie, jest bardzo posłuszny, ale ten biały to nic nie słucha... Jak go nauczyć że jak nie będzie uciekać to będę go puszczała nawet po całym domu byle by wrócił na zawołanie?
To jest bardzo męczące, bo wyciągając go muszę mu zwrócić więcej uwagi niż czarnemu... ciągle szuka jakiejś możliwości ucieczki. Nie wiem o co mu chodzi:D Krzywdy mu nie robię, jedzenie i picie mają, klatka też nie mała, zabawki, staram się im dużo uwagi poświęcac, bawić się z nimi, ale coś mu jednak chyba nie pasi
Więc proszę , niezwykłe , rzadko spotykane (o ile wg spotykane , niektóre) Mi się podobają . Prawdopodobnie sama nazwałabym jakiegoś szczura którymś z tych imion (np. Nuko i Jefi) : )Ewenek pisze: Nie chce jakiegoś zwykłego dlatego
No chyba tak będzie najlepiejfanta&pepsi pisze:Myślę że to poprostu zależy od charakteru i trzeba dać mu troszeczke czasu
Bobek to do nich obydwu by pasowałoFrugo_Frugo pisze: A imiona , jak imiona. Niech będzie : Czarny i Biały.
Albo : Fobi, Nobi , Robek , Nobek (xD) , Bobek.Czrio , Władek , Serbi , Kristofer
, Mami , Nuko , Keri , Volvo (Wolwo), Golf (Jak te samochody ^ ^ ) Bambo , Jefi (Dżefi) , Love (Low) , Meybe (Mejbi)
noovaa pisze:Uczyć przychodzenia na zawołanie da się chyba tylko przekupstwem ... Jak załapie, że jak cmokasz, masz coś pysznego .. to zacznie przychodzić... Ale na wszystko potrzeba czasu.
Kiedyś chciałam nauczyć szczury reagowania na imię ..... jako że Adaś, był zawsze pierwszy do jedzenia ... zaczynałam od niego ... Skończyło się na tym, że wszystkie zaczęły przychodzić, jak wołałam "Adaś". Najłatwiej jednak na cmokanie