Karmy - małe podsumowanie
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Karmy - małe podsumowanie
no właśnie nie wybieram. ale one też nie..
ja mam taką cwaną miskę, którą się wiesza na prętach i nie mają jak wysypać!
pobawiłyśmy się i trochę zjadły, ale mało, i grzebią w ściółce.
a od soboty wieczór to jedzenie stoi... najgorsze, że teraz w końcówka karmy i sporo ziarnicy, a mało chrupek - czekam na nową.
dosypałam herbal petsa i jedzą. wstręciuchy.
a dzieci w Afryce głodują...!

pobawiłyśmy się i trochę zjadły, ale mało, i grzebią w ściółce.
a od soboty wieczór to jedzenie stoi... najgorsze, że teraz w końcówka karmy i sporo ziarnicy, a mało chrupek - czekam na nową.
dosypałam herbal petsa i jedzą. wstręciuchy.
a dzieci w Afryce głodują...!

Setka, Mufa i Panda.
[*] Morfinek, [*] Serek, [*] Tosia
efu no widzisz.. bo ja też mam takie miski
nawet były łańcuszkiem przywiązywane do pręcików. no to Lex zaczęła kopać jak pies wywalając wszystko dookoła. a na to już nie mam sposobu..

do rana nic nie było ruszone, a słyszałam w nocy jak grzebią w poszukiwaniu czegoś sensownego do jedzenia.
i się złamałam
cholera.
i się złamałam

cholera.
Setka, Mufa i Panda.
U mnie to samo
Wstręciuchy jedne, nasypałam im Versele Laga Rat Nature i chamy, nawet tknąć nie chcą! 

Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Też taką mam, teoretycznie dla ptaków, ale sprawdza się rewelacyjnie:)efu pisze:ja mam taką cwaną miskę, którą się wiesza na prętach i nie mają jak wysypać!![]()
Moje też nie chcą suchego, mimo, że dostałam je razem z ich ulubioną karmą... Mam nadzieję, że im przejdzie, że to tylko stres związany z nowym miejscem (chociaż na zestresowane nie wyglądają;p) Biorę je na przegłodzenie, zobaczymy.
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
szczury z pełną miską z głodu nie umrą 

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
- Advancerain
A co myślicie o JP farm? Mam zamiar moim samcom kupić http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... farm/30834 oraz http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... arm/191973 .
Zwierzaki chętnie to jedzą? Bo mimo wszystko nie mam dużo kasy a nie chcę potem połowy wyrzucać.
Zdrowe jest? Bo jak tak przeczytałam w pierwszym poście o tych wszystkich tłuszczach to sama nie wiem czy to brać czy nie..
Jak na razie to panowie wcinają tropfita i nawet im smakuje.
Może polecacie inną karmę w podobnej cenie która jest lepsza składnikowo?
Zwierzaki chętnie to jedzą? Bo mimo wszystko nie mam dużo kasy a nie chcę potem połowy wyrzucać.
Zdrowe jest? Bo jak tak przeczytałam w pierwszym poście o tych wszystkich tłuszczach to sama nie wiem czy to brać czy nie..
Jak na razie to panowie wcinają tropfita i nawet im smakuje.
Może polecacie inną karmę w podobnej cenie która jest lepsza składnikowo?

Uczta dla szczura jest bardzo dobrą karmą, chętnie zjadaną przez szczury
Moje co prawda zostawiają część ziaren, ale jest to niewielka ilość w porównaniu do całości karmy. Porównałabym ją do Timy Rattimy, która jednak bywa dla niektórych szczurów tucząca. Na pewno jest lepsza, niż Tropifit
Tego Ratatouille nie używałam, ale raczej nie podaje się tego jako karmę podstawową, tylko w ramach smakołyku 

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
- Advancerain
Dziękuję ci bardzo Smeg
Ratatouille mam zamiar wziąć właśnie w formie takiego przysmaku

Ratatouille mam zamiar wziąć właśnie w formie takiego przysmaku

- Bratka.a10
- Kontakt:
Moim podaję Versele Laga Rat Nature ale również wybierają co chcą, teraz byłam zmuszona kupić Versele Laga Cuni Nature ponieważ jestem w Niemczech i nic lepszego nie mogłam wypatrzeć.
Spróbuję je przegłodzić ( zazwyczaj dosypywałam
) no i zobaczymy, ale i tak będę zmieniać karmę 

Witam, czy jest ktoś może z Warszawy którego ogoniastym smakuje VL Complete, bo moja nie chce tego jeść, chętnie wymienię się na VL Nature.
Z góry pozdrawiam
.
Z góry pozdrawiam

Ja swoim szczurkom podaje beaphara care +, wg mnie jedna z lepszych dostepnych na rynku
Moje dostają Vitacraft Emotion Beauty-pierwsza karma którą wyjadają do czysta. Aż miło popatrzeć na pustą (wyjedzoną:) ) miseczkę.
Z nami na DS:Juniorstein, Rusznic, Kościej, Rigby.
Taką, którą znika bez najmniejszych problemów jest beaphar xtra vital