BARDZO pilne oddam WROCŁAW
Moderator: Junior Moderator
BARDZO pilne oddam WROCŁAW
Bardzo pilnie oddam dwa szczurki, z Wrocławia niestety mieszkamy w kawalerce temperatura dziś osiągnęła u nas 39 stopni szczurki ledwo to przetrwały..
( są to dwa samce w wieku 5 miesięcy oswojone nie gryzące w 100% zdrowe, potrzebny chociaż dom tymczasowy żeby przetrwały największe upały, możliwość dokupienia klatki do szczurków z kompletnym wyposażeniem za śmieszne pieniądze.

Re: BARDZO pilne oddam WROCŁAW
Przepraszam, że post pod postem ale nie wiem jak edytować ...:9 jeśli będzie to dom tymczasowy klatkę i karmę oczywiście daje ze szczurkami, jeśli będzie taka potrzeba.
nie da sie edytowac nie przepraszaj 
a powiedz mi nie możesz im wsadzic mokrych szmatek do klatki, badz wlac do miseczki takiej ciut wiekszej bądź talerza gębokiego trochę wody ?jak będzie im gorąco to sie ochlodzą

a powiedz mi nie możesz im wsadzic mokrych szmatek do klatki, badz wlac do miseczki takiej ciut wiekszej bądź talerza gębokiego trochę wody ?jak będzie im gorąco to sie ochlodzą

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ...

Szczury są chłodzone cały czas, przez wiatrak, leżą na płytkach, zimna butelka z wodą itd . jednakże obserwuje już u nich pierwsze oznaki przegrzania wycieki "porfirynowe" dyszenie idt itp. na najbliższe dni są zapowiadane jeszcze gorsze upały...
( Jeśli sytuacja się nie poprawi będę e musiał jutro , bądź pojutrze zawieść do schroniska:((((((

slucham ?? jakiego schroniska ?? oszlaleś ? moze one mają doś tego wiatraka ? szczurów nie mozna tak wietrzyć.
może one maja problemy z oddychaniem ?
jestes pewien że to przez upaly ?
nie masz w domu chlodniejszego miejsca ? np lazienka ? tam zawsze jest chlodniej, ja tez mieszkam w pokoju wynajmuję u mnie o 12 do 20 jest non stop slonce też jest goraco ale bez przesady nie podejmuj takiego kroku ..
jak możesz wgl o czymś takim pomyslec jak schronisko ..az tak im źle ? pomyl co bedzie w schronisku .. nikt ich nie wypusci , jedzenie przez prety .. zadnej milości tylko dogorywanie.. taki los chcesz im sprawić ?
czemu ?
40 stopni w pokoju to nie jest duzo u mnie jest podobnie sama się rozplywam ale nigdy nie pomyslala bym o takim kroku ..
zastanów się jeszcze pożadnie, wrzuć więcej zdjęć opisz troszke szczurki, zachęć nas trochę !!
i zaczekaj chwilę daj czas zeby znalazl się dom !
ze im dajesz zimną butelke z woda to im nic nie daje, tak jak mówie spróbuj ze szmatkami lub talerzykiem, beda chcialy wejda do wody zmocza lapki lepek i odrazu lepiej, i nie wiatrakuj juz ich bo nabawia sie przeziębienia albo i zapalenia pluc
może one maja problemy z oddychaniem ?
jestes pewien że to przez upaly ?
nie masz w domu chlodniejszego miejsca ? np lazienka ? tam zawsze jest chlodniej, ja tez mieszkam w pokoju wynajmuję u mnie o 12 do 20 jest non stop slonce też jest goraco ale bez przesady nie podejmuj takiego kroku ..
jak możesz wgl o czymś takim pomyslec jak schronisko ..az tak im źle ? pomyl co bedzie w schronisku .. nikt ich nie wypusci , jedzenie przez prety .. zadnej milości tylko dogorywanie.. taki los chcesz im sprawić ?
czemu ?
40 stopni w pokoju to nie jest duzo u mnie jest podobnie sama się rozplywam ale nigdy nie pomyslala bym o takim kroku ..
zastanów się jeszcze pożadnie, wrzuć więcej zdjęć opisz troszke szczurki, zachęć nas trochę !!
i zaczekaj chwilę daj czas zeby znalazl się dom !
ze im dajesz zimną butelke z woda to im nic nie daje, tak jak mówie spróbuj ze szmatkami lub talerzykiem, beda chcialy wejda do wody zmocza lapki lepek i odrazu lepiej, i nie wiatrakuj juz ich bo nabawia sie przeziębienia albo i zapalenia pluc

Mała Mi uciekła ...

Jak dla mnie to jakas sciema.
Gdzie tu butelka z woda itp co bylo wymienione wyzej.
http://allegro.pl/szczury-klatka-pelne- ... 51678.html
To Twoje ogloszenie http://stowarzyszenieprzyjaciolszczurow ... hor=encdre i y tego samego nicku podales link do allegro.
Nie wiem o co chodzi ale widac ze koniecynie chce sie pozbyc szczurkow wymyslajac co sie da.
( sorry za brak polskich znakow, cos mi sie zwalilo a nie mam sil dzis myslec
)
Gdzie tu butelka z woda itp co bylo wymienione wyzej.
http://allegro.pl/szczury-klatka-pelne- ... 51678.html
To Twoje ogloszenie http://stowarzyszenieprzyjaciolszczurow ... hor=encdre i y tego samego nicku podales link do allegro.
Nie wiem o co chodzi ale widac ze koniecynie chce sie pozbyc szczurkow wymyslajac co sie da.
( sorry za brak polskich znakow, cos mi sie zwalilo a nie mam sil dzis myslec

"Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem. "
http://stowarzyszenieprzyjaciolszczurow ... .php?t=132
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36490
http://stowarzyszenieprzyjaciolszczurow ... .php?t=132
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36490
no pieknie, jest piatek a ty muisz ise pozbyc tych biednych niewinnych zwierzakjów do soboty rano .. extra jesteś zaj***** ..
brak mi slow ....
brak mi slow ....

Mała Mi uciekła ...

To mi was jest szkoda zdjęcia są stare szczurki na allegro są od 2 dni(zdjęcia hmm z marca) muszę się pozbyć do soboty tak wejdzie na prognozę pogody i zobaczcie jakie temperatury są zapowiadane . Czy jestem pewien, że objawy są od przegrzania tak, niby jeszcze nie jestem weterynarzem bo dopiero na 4 roku .. btw jedną noga na 5 ehh ten wrzesień , więc nie piszcie tu, iż nie dbam o zwierzęta .
Cóż, jeśli twierdzisz, że w schronisku ktokolwiek się przejmie tym, że jest im za gorąco i będą latali wokół nich z zimnymi kafelkami i miseczkami z wodą to niestety, chyba trochę Cię wyobraźnia poniosła...
Hm, według tej prognozy pogody ma padać deszcz.
Według mnie to trochę dziwne, być przyszłym weterynarzem i oddawać swoje zwierzaki tylko dlatego, że jest taka a nie inna pogoda na dworze. Wystarczy postawić klatkę w cieniu, a nie na mocnym słońcu. Ja też mieszkam we Wrocławiu, też mam pokój po słonecznej stronie (jest w nim najbardziej gorąco w całym mieszkaniu) ale klatka szczurów nie stoi w nasłonecznionym miejscu, więc nic im nie jest - wiadomo, że jak robi się bardziej gorąco w środku dnia to szczury tylko leżą i są ospałe, jest im gorąco - jak wszystkim. Ale nie przesadzajmy, do jakiej temperatury może się nagrzać pokój? Budynki nie są z metalu, nie nagrzewają się do niewiarygodnych temperatur.
Nawet jeśli ktoś by je do siebie wziął, to przecież nie wpłynie nijak na pogodę ani temperaturę.
Nie rozumiem tego. Tym bardziej, że jak piszesz, będziesz za jakiś czas weterynarzem... nie myślałeś, żeby po prostu przestawić gdzieś klatkę? Lub zasłonić z jednej strony przed padającym słońcem?
Według mnie to trochę dziwne, być przyszłym weterynarzem i oddawać swoje zwierzaki tylko dlatego, że jest taka a nie inna pogoda na dworze. Wystarczy postawić klatkę w cieniu, a nie na mocnym słońcu. Ja też mieszkam we Wrocławiu, też mam pokój po słonecznej stronie (jest w nim najbardziej gorąco w całym mieszkaniu) ale klatka szczurów nie stoi w nasłonecznionym miejscu, więc nic im nie jest - wiadomo, że jak robi się bardziej gorąco w środku dnia to szczury tylko leżą i są ospałe, jest im gorąco - jak wszystkim. Ale nie przesadzajmy, do jakiej temperatury może się nagrzać pokój? Budynki nie są z metalu, nie nagrzewają się do niewiarygodnych temperatur.
Nawet jeśli ktoś by je do siebie wziął, to przecież nie wpłynie nijak na pogodę ani temperaturę.
Nie rozumiem tego. Tym bardziej, że jak piszesz, będziesz za jakiś czas weterynarzem... nie myślałeś, żeby po prostu przestawić gdzieś klatkę? Lub zasłonić z jednej strony przed padającym słońcem?
Wyszukiwarka nie gryzie
Na poddaszu mieszkasz?? nie wiem gdzie temp mogła być wczoraj aż tak wysoka...
tez mam mieszkanie "słoneczne" i u nas było 26.
Mogę podrzucić pomysł na ochłodę...pod klatkę połóż z dwa/trzy wkłady do lodówek przenośnych
...albo mocz ogony chłodna woda (oczywiście wtedy pilnuj żeby nie było ŻADNYCH przeciągów)...mrożone/mocno schłodzone owoce możesz im tez serwować 

Mogę podrzucić pomysł na ochłodę...pod klatkę połóż z dwa/trzy wkłady do lodówek przenośnych

Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Tego jeszcze nie było...oddam szczury z powodu lata, a co niektóre rejony Polski lato ominie w tym roku? Każdy z nas przechodzi to samo i co za pomysł z oddaniem szczurów. Jak masz nasłoneczniony pokój to możesz wystawić klatkę do przedpokoju ewent. do łazienki gdzie jest zazwyczaj chłodniej... Albo po prostu zwyczajnie napisz, że nie masz już ochoty zajmować się swoimi zwierzakami a nie opowiadasz takie farmazony
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik

Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
chwila moment, na fotach z allegro widac, ze ta klatka stoi na innej, a mowa jest, ze chcesz oddać tylko te dwa, to jak to jest, ze jednym szczurom jest gorąco a innym nie?