Szukam towarzysza dla 2-letniego niekastrowanego Stefana.
Mam też drugie stado (3-miesięczna albinoska, ponad roczna drobna czarnuszka i roczny Czesław - kastrat) do którego w razie śmierci Stefana włączę nowego szczura.
Jako że Stefan ma za sobą akcję pogryzienia Czesława (Czesiu dostał w odbyt i mosznę, całkiem porządnie), to boję się dołączać malucha lub dominującego dorosłego samca.
Szukam więc szczura w wieku od 4 miesięcy do 3 lat, koloru obojętnego.
Nie może być dominujący i agresywny dla innych szczurów (Czesław z którym na pewno kiedyś zamieszka boi się dużych i stanowczych szczurów), najlepiej żeby był uległy, dobrze dogadujący się z "każdym szczurem", najlepiej też niepłochliwy w stosunku do ludzi i dźwięków oraz kotów (mam koty).
Najchętniej przyjmę samiczkę, ze względu na to że łatwiej będzie mi później ją włączyć do stada z Czesiem.
Oczywiście niedominującą i nieagresywną.
Musi być kastrowana/kastrowany, lub ewentualnie z pozwoleniem na kastrację (chociaż wolę już całej akcji łączenia nie przedłużać - Stefan i tak dość długo jest sam, chociaż nie znosi tego szczególnie źle). Czyli nie może też być w złym stanie zdrowia - operacja nie może zagrażać życiu. Przyjmę tylko jednego szczurka - i tak mam już sporo jak dla mnie.
Mieszkam w Warszawie, chętnie odpowiem na pytania dot. opieki nad szczurami i wyrażam zgodę na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
Adoptuję kastrowaną samiczkę lub kastrowanego samca
Moderator: Junior Moderator