Rozbrykane Kaczory

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
dar-oli

Rozbrykane Kaczory

Post autor: dar-oli »

Cześć! Przedstawiam Wam moje szczury Rikę i Joyę :D

Rika
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rika jest ze mną od 1 września. Jest cudownym, młodym szczurkiem husky z uszkami dumbo. Ma puchate, mięciutkie futerko, które z wielką przyjemnością się pieści. Rika jest naprawdę niesamowitym szczurem. Bardzo szybko się do mnie przywiązała, nie chce już wchodzić do klatki i najchętniej siedziałaby mi cały czas na ramieniu. Jest bardzo towarzyska. Reaguje na imię i bardzo się pilnuje. Uwielbia całymi dniami biegać po mnie i pokoju. Lubi też skakać, zwiedzać nowe zakamarki i spać na moich rękach lub w kapturze bluzy. Od początku naszej znajomości zawsze jest blisko mnie. Jest bardzo kochana i ufna w stosunku do ludzi. Od samego początku nie gryzie hamaków, ani polarowej kostki. Bardzo pilnuje Joyi i nie pozwala odchodzić jej za daleko. Jak wołam Rikę to wiem, że Joya jest z nią. Staram się wychowywać moje ogony na mądre szczury. Zawsze marzył mi się szczurek husky i moje marzenie wreszcie się spełniło! ;D

Joya
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joya jest z nami od 30 września. Jest ślicznym, małym, czarno-białym kapturkiem dumbo o błyszczącym futerku. Ogólnie jest ciekawska, strachliwa i baaardzo ostrożna, ale powolutku się do mnie przyzwyczaja. Zaczyna przekonywać się do zabaw z moją ręką i skacze na nią. Nie puszczam jej jeszcze po pokoju, bo chowa się w każdą szparę i ciężko ją potem znaleźć. Joya chodzi za Riką krok w krok i uczy się nowych rzeczy. Niestety nie jestem w stanie dużo napisać o Joyi, bo dopiero się poznajemy.

Szczurki połączyły się bezkonfliktowo, zero pisków i bójek. Już po 5 minutach w nowym domku, Joya spała z Riką w polarowej kostce. Z moimi wcześniejszymi szczurami, a było ich wiele.. nigdy nie było tak kolorowo, bo zawsze się tłukły. ::)

Zdjęcie kaczorków razem
Obrazek

Pozdrawiam!
Ze mną: Rika i Joya
[*] Tora, Tora, Łatka, Łatka, Julek, Julek, Bosman, Harnaś, Aster, Pysia, Kulek, Dropsik, Bandzior, Misiek[/size]
Awatar użytkownika
unipaks

Re: Rozbrykane Kaczory

Post autor: unipaks »

Urocze :-* Wygłaszcz je ode mnie! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
dar-oli

Dziękujemy za miłe słowa, dziewczyny zostały wygłaskane ;)
Po kilku tygodniach zapoznawania się ze sobą, oswajania i uczenia, zostałyśmy przyjaciółkami. Teraz boję się ruszyć, żeby przypadkiem żadnej nie uszkodzić, bo mi żyć nie dają i cały czas mi dokuczają. ;D
[*] Tora, Tora, Łatka, Łatka, Julek, Julek, Bosman, Harnaś, Aster, Pysia, Kulek, Dropsik, Bandzior, Misiek[/size]
Awatar użytkownika
unipaks

Biednaś! Pewnie Ci bardzo ciężko... ;D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
dar-oli

Bardzo ciężko ;D. Nie mogę spać po nocach, bo przeszkadzają mi w tym ich całonocne gonitwy, piski, kotłowanie się, bieganie po klatce i długie walki. Kłócą się bez przerwy, ale nie ingeruję, bo nie wygląda to jakoś groźnie. Niech się kłócą kiedy chcą, tylko niech mnie przy tym nie budzą, bo chodzi to takie półprzytomne potem ::).
Awatar użytkownika
unipaks

I jak, żyjesz jeszcze czy się zlitowały i dają w nocy pospać ździebko? :D ;)
Jakie wieści? Pooglądałabym fotki ogonków ;)
Awatar użytkownika
dar-oli

Bardzo mi miło, że ktoś tu zagląda ;) Wczoraj Rika razem z Joyą upodobały sobie siedzenie ze mną pod kołderką. Po całym dniu biegania i psucia wszystkiego, nagle zrobiły się z nich straszne pieszczochy :) Dziewczyny trzymają się razem i jestem bardzo zdziwiona, bo od paru tygodni w ogóle nie widzę żadnych przepychanek między nimi. Zdjęcia dodam innym razem, bo szczurki są za szybkie i nie mogę ich uchwycić ::)
Awatar użytkownika
unipaks

Ach, wspólne kołderkowanie... :) Tak kiedyś męczące, tak później wyczekiwane, tak go teraz bardzo brakuje...
Wygłaszcz dziewczyny i porób im fotki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”