szczurza ciężarówka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
szczurza ciężarówka
Witam jestem Tu nowa i na początek chciałabym się przywitać:)
Przychodze do was, aby podzielić się z wami historią Łysej.
Ostatnio udałam się tam po towarzysza dla Rocco, ponieważ Diablo niestety okazał się chory i powiększył grono szczurzych aniołków, w celu dokupienia dla mojego ogonka kolegi bo czuł się bardzo samotny. Kobieta sprawdzała, sprawdzała, sprawdzała az wyjeła satin-fuzz'a "- samczyczk na 1000 procent". Ok. Skoro samczyk to biorę!! Dla Rocco kolega jak znalazł. Szczurek dostał imie Łysy. I wszystko byłoby w porzadku gdyby Łysy nie okazał się Łysą ... ;/ Od razu jak zorietowałam sie że coś mi nie gra oddzieliłam szczurki. Rocco został przeniesiony do innej klatki. Niestety jak pewnie wiadomo nie zdazyłam na czas... Mała zaciązyła... W obecnej chwili czekam na rozwiazanie, gdyz dzisiaj mija 20 dzien ciąży... Wiem, że postopiłam nieodpowiedzialnie i pewnie dostanie mi się, ale dziele się tym z wami w celu uzyskania porad i wymiany doświadczeń. Domu dla ewentualnych maluchów wyszukuje na bierząco.
Przychodze do was, aby podzielić się z wami historią Łysej.
Ostatnio udałam się tam po towarzysza dla Rocco, ponieważ Diablo niestety okazał się chory i powiększył grono szczurzych aniołków, w celu dokupienia dla mojego ogonka kolegi bo czuł się bardzo samotny. Kobieta sprawdzała, sprawdzała, sprawdzała az wyjeła satin-fuzz'a "- samczyczk na 1000 procent". Ok. Skoro samczyk to biorę!! Dla Rocco kolega jak znalazł. Szczurek dostał imie Łysy. I wszystko byłoby w porzadku gdyby Łysy nie okazał się Łysą ... ;/ Od razu jak zorietowałam sie że coś mi nie gra oddzieliłam szczurki. Rocco został przeniesiony do innej klatki. Niestety jak pewnie wiadomo nie zdazyłam na czas... Mała zaciązyła... W obecnej chwili czekam na rozwiazanie, gdyz dzisiaj mija 20 dzien ciąży... Wiem, że postopiłam nieodpowiedzialnie i pewnie dostanie mi się, ale dziele się tym z wami w celu uzyskania porad i wymiany doświadczeń. Domu dla ewentualnych maluchów wyszukuje na bierząco.
ze mną: Rocco, Łysa
po drugiej stronie: Diablo[*], Ryjek[*]
Re: szczurza ciężarówka
Noooo troooochę nieodpowiedzialnie, nieodpowiedzialna to była ta pani i w ogóle cały system.
Ale skoro sama to wiesz, że nie halo, to już ci nie dołożymy
Pamiętaj proszę o dobrym żywieniu mamy i dzieciaków. Jest o tym sporo na forum.
Ale skoro sama to wiesz, że nie halo, to już ci nie dołożymy
Pamiętaj proszę o dobrym żywieniu mamy i dzieciaków. Jest o tym sporo na forum.
ten się nie myli, kto nic nie robi
Mała dostaje dużo owoców i warzyw. Co kilka dni podaje jej obiadek gerbera. Podaje pokarm z wiekszą zawartością białka - Versale Laga rat complit. A że Łysa ma apetyt jak "facet" to pochłania wszystko ze smakiem Jest juz naprawde gruuubaśna.
Od dwoch dni głownie śpi czyli wnioskując po tym co wyczytałam na forum do porodu juz bliżej niż dalej. Niepokoi mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie kluseczkow narazie nie widac a Łysa siusia tak jakby z krwią. Czy to może być oznaka zbliżającego się porodu??
Od dwoch dni głownie śpi czyli wnioskując po tym co wyczytałam na forum do porodu juz bliżej niż dalej. Niepokoi mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie kluseczkow narazie nie widac a Łysa siusia tak jakby z krwią. Czy to może być oznaka zbliżającego się porodu??
sashetka: dawaj też jajko dobre wiejskie jajko. Siemię lniane, ostropest; do obiadku można dodać ciut oliwy, tranu lub oleju lnianego.
ten się nie myli, kto nic nie robi
Jajeczko własnie się gotuje:) Mama zaopatrzyła się u koleżanki z pracy w wiejscie jajka specjalnie dla mojej szczurci
Siemie lniane jej podaje. Tran posiadam i podaje jej i Rocco'wi raz na jakis czas. Mała ma apetyt na wszystko i wciąga jedzonko jak odkurzacz
Niemniej jednak jestem troche zaniepokojona. Mianowicie chodzi o to, że dzisiaj wieczorem minie 23 dni odkąd przyłapałam swoje szczurasy na gorącym uczynku. Mała wygląda jakby połkneła piłkę,sutki ma baaaardzo widoczne, ale maluchów jak nie było tak nie ma...
Siemie lniane jej podaje. Tran posiadam i podaje jej i Rocco'wi raz na jakis czas. Mała ma apetyt na wszystko i wciąga jedzonko jak odkurzacz
Niemniej jednak jestem troche zaniepokojona. Mianowicie chodzi o to, że dzisiaj wieczorem minie 23 dni odkąd przyłapałam swoje szczurasy na gorącym uczynku. Mała wygląda jakby połkneła piłkę,sutki ma baaaardzo widoczne, ale maluchów jak nie było tak nie ma...
Łysa właśnie rodzi kamień spadł mi z serca Martwiłam się tym, że mogło dojsc do czegoś złego... Ale moja dzielna dziewczynka miała po prostu lekkie opóźnienie Jestem podekscytowana jakbym to ja została mamusią :Pspokój i cisze. Za pare godzin kiedy będe uzupełniać miseczke napisze coś więcej
sashetka też się ucieszyłam, bo jakoś wczułam się w tą całą sytuację i też zaczynałam się martwić. Powodzenia!
Ze mną:
Edwin od 19.11.2014 - Dumbo Standard Black Husky Berkshire
Agutek od 13.01.2015r. - Standard Standard Aguti English Irish
Hugo i Oskar od 17.03.2015r. Standard Standard Black Husky Berkshire
Edwin od 19.11.2014 - Dumbo Standard Black Husky Berkshire
Agutek od 13.01.2015r. - Standard Standard Aguti English Irish
Hugo i Oskar od 17.03.2015r. Standard Standard Black Husky Berkshire
narazie nie wiem ile maleństw dokładnie sie urodziło, bo malutka pilnuje a ja nie chce jej stresowac zaglądaniem do klatki. Maluchy mają zdrowe plucka bo dra się w niebogłosy Mamusia tez czuje się dobrze, postawiłam jej miske z jedzeniem blizej domku, przewiesiłam również poidełko żeby miała wodę w zasięgu. Narazie tylko wychyla główke, porywa kąsek i wraca do swoich maluszków. Rocco nasłuchuje w klatce obok:)