Szczurek94 pisze:Ojej.. Prawie wszystko. Daję im chleb suchy, zwykły, warzywa (ogórek, marcherka, rzotkiew, pomidory), trochę owoców- banany, jabłka, czasem owoce z kompotu. Karmę Vitapol dla szczura. Czasem ziemniaki (ugotowane), chociaż chyba nie wolno.. Zupy (nie przyprawione). Nie wiem co jeszcze. Ser biały i żółty. Ale żółtego nie daję już (od dwóch miesięcy gdzieś) bo wiem że tuczy. Jak w lato jest trawa, czy jakieś mlecze i liście babki to też im daję. Czasem trochę siana.
Czyli tak na prawdę szczurki dostają za dużo dodatków według mnie, wiele z nich jest tuczących. Ich dieta powinna opierać się na suchej karmie, a reszta powinna być dawana raz na jakiś czas. Zmień przede wszystkim główną suchą karmę - na granulat lub inną, bo Vitapol jest średnio odpowiedni (nawet Premium Line).
Wyrzuć z diety sery, chleb, banany, owoce z kompotu, ziemniaki, zupy. Staraj się podawać głównie warzywa. Dziewczyny powinny odzyskać odpowiednią wagę, bo na razie serwujesz im po prostu taki lekki 'fast food'