Sciolka bawelniana - stop-smell
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
-
bardziej takie puchate, w paczce dosyć zbite, szare... mięciutkie
przejade sie i sprawdze, jesli w ogóle jest gdzieś w łodzi, to faktycznie najpredzej tam...
przejade sie i sprawdze, jesli w ogóle jest gdzieś w łodzi, to faktycznie najpredzej tam...
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
no i my w koncu kupilisy
narazie tylko chlopaki dostali to do klatki. czy faktycznie sie sprawdza, napisze po pierwszym sprzataniu... rozsmieszylo mnie jedynie zachowanie Cloude'a. Cloude zobaczyl, ze cos dziwnego lezy w kuwecie i robil wszystko by tego nie dotknac :lol: przemykal po galeziach, pil i jadl wychylajac sie z rury (do miseczki z zarelkiem, musial sie niezle rozciagnac by dosiegnac ) nadal sie nie przekonal, ale juz sie odwazyl stanac na reczniku papierowym, ktory polozylam na tym wiec widac postepy
narazie tylko chlopaki dostali to do klatki. czy faktycznie sie sprawdza, napisze po pierwszym sprzataniu... rozsmieszylo mnie jedynie zachowanie Cloude'a. Cloude zobaczyl, ze cos dziwnego lezy w kuwecie i robil wszystko by tego nie dotknac :lol: przemykal po galeziach, pil i jadl wychylajac sie z rury (do miseczki z zarelkiem, musial sie niezle rozciagnac by dosiegnac ) nadal sie nie przekonal, ale juz sie odwazyl stanac na reczniku papierowym, ktory polozylam na tym wiec widac postepy
widzieliscie cos takiego w Gdansku?? bede musiala wyprobowac, ale nie wiem czy u nas jest :|
nie spotkalam sie. ale ciekawe, zajze dzisiaj do paru zoologów
za tęczowym mostem: Karolcia
Mam, kupiłam. Moje paskudki uznały że to jedzonko
A potem dokładnie oczyściły miejsce do spania i spia na gołym plastiku. :roll:
A potem dokładnie oczyściły miejsce do spania i spia na gołym plastiku. :roll:
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
A moje ogonki ją bardzo polubiły, szczególnie od kiedy mieszam ją z trocinami... Dzięki temu jest bardziej puszysta i nie zbija się w taki "kocyk" na dnie. Łatwiej im w niej grzebać i robić sobie gniazdo.
A co do jedzenia, to wsówały ją przez pierwsze dwa dni naokrągło, a teraz tylko pogryzają. Wydaje mi się, że od tego ich bobki zrobiły się bardziej syche i mniej śmierdzące...
Polecam. U mnie się sprawdza.
A co do jedzenia, to wsówały ją przez pierwsze dwa dni naokrągło, a teraz tylko pogryzają. Wydaje mi się, że od tego ich bobki zrobiły się bardziej syche i mniej śmierdzące...
Polecam. U mnie się sprawdza.
u nas nowie wiesci z frontu
w niedziele tez dostaly nowa sciolke... i musze przyznac, ze troche mnie zdziwily, bo nie robily gniazda (nawet Ciu :shock: ). nie powiem, zebym narzekala, bo wreszcie byl porzadek w klatce :lol: wczesniej Ciulina zaczela nawet zwirek wnosic na poleczki, doslownie wszystko tam wedrowalo.
ale dzis (po trzech dniach) widze, ze w Ciutce jednak odezwal sie instynkt budowniczy o dziwo nigdy nie widzialam tego na az taka skale :shock: od kiedy sie obudzilam to przenosi ta sciolke na poleczki... powoli zostaje goly plastyk na dnie :? boje sie, ze jak wroce z uczelni to juz nic nie zostanie w kuwecie...
w niedziele tez dostaly nowa sciolke... i musze przyznac, ze troche mnie zdziwily, bo nie robily gniazda (nawet Ciu :shock: ). nie powiem, zebym narzekala, bo wreszcie byl porzadek w klatce :lol: wczesniej Ciulina zaczela nawet zwirek wnosic na poleczki, doslownie wszystko tam wedrowalo.
ale dzis (po trzech dniach) widze, ze w Ciutce jednak odezwal sie instynkt budowniczy o dziwo nigdy nie widzialam tego na az taka skale :shock: od kiedy sie obudzilam to przenosi ta sciolke na poleczki... powoli zostaje goly plastyk na dnie :? boje sie, ze jak wroce z uczelni to juz nic nie zostanie w kuwecie...
-
LuLu, na plastikowcyh półeczkach chyba i tak mniej śmiecą, niż moje :roll: bo moje budują gniazda na metalowych, kratkowych półeczkach...
a ściółka jest świetna
a ściółka jest świetna
BEZSZCZURZEWIE
U mnie :shock: Kiedy rano zajrzałam do szczurków okazało się że Luna zarządziła po swojemu i calutką, dokładnie całą ściółkę wypchnęła przez kratki na podłogę. W klatce świeciła plastikowa podłoga a paskudki spały w kącie na tym plastiku zgodnie przytulone do siebie.
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
dzisiaj dr Bielecki stanowczo odradzil nam te sciolke
chodzi o to ze zwierzetom, tak malym, jak gryzonie wlokna moga zaplatac sie wokol koncowki ogona czy wokol palcow i przez to prowadzic do martwicy (odciecie doplywu krwi)
poza tym to wyglada, jak odrzuty przemyslowe podobno
chodzi o to ze zwierzetom, tak malym, jak gryzonie wlokna moga zaplatac sie wokol koncowki ogona czy wokol palcow i przez to prowadzic do martwicy (odciecie doplywu krwi)
poza tym to wyglada, jak odrzuty przemyslowe podobno
-
hmm...
czy jak odrzuty przemysłowe...? chyba nie, mi sie nie wydaje...
ale to co powiedziałaś, z tymi włóknami, to hm. zastanawiające. nie wiem, nie zauważyłam, żeby się coś takiego przydażyło moim dziewczynom...
ale będę obserwować.
czy jak odrzuty przemysłowe...? chyba nie, mi sie nie wydaje...
ale to co powiedziałaś, z tymi włóknami, to hm. zastanawiające. nie wiem, nie zauważyłam, żeby się coś takiego przydażyło moim dziewczynom...
ale będę obserwować.
BEZSZCZURZEWIE
[quote="gryzaj"]chodzi o to ze zwierzetom, tak malym, jak gryzonie wlokna moga zaplatac sie wokol koncowki ogona czy wokol palcow i przez to prowadzic do martwicy (odciecie doplywu krwi)
[/quote]
:shock:
to teraz az sie zastanawiam czy on to w ogole widzial? jakos w moim malym rozumku sie nie miesci w co ten szczur mogly sie zaplatac?
ktos moze umie mi wytlumaczyc? bo widac moja wyobraznia jest mocno ograniczona :oops: ja tam nie wiedze nic takiego..
[/quote]
:shock:
to teraz az sie zastanawiam czy on to w ogole widzial? jakos w moim malym rozumku sie nie miesci w co ten szczur mogly sie zaplatac?
ktos moze umie mi wytlumaczyc? bo widac moja wyobraznia jest mocno ograniczona :oops: ja tam nie wiedze nic takiego..
widzial, bo to kupilismy i przynieslismy na wizyte
chodzi o to, ze te wlokna sa na tyle dlugie dla malych zwierzatek, ze moga wlasnie sie owinac o takie rzezcy jak palcze, czy koniec ogona
chodzi o to, ze te wlokna sa na tyle dlugie dla malych zwierzatek, ze moga wlasnie sie owinac o takie rzezcy jak palcze, czy koniec ogona
Ja słyszałam, że takie coś może sięzrobić od zwykłej waty... a takich specjalnych ściółek nie... http://animalia.pl//produkt.php?kat=116&id=2849 na przykład takie coś - w komentarzach piszą, żeby nie używać zwykłej.
w sumie wezcie to sobie w palce i sprobujcie przerwac taka dluzsza "grudke"
wcale nie jest tak latwo...
wcale nie jest tak latwo...