[Klatka] - Wasze klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: [Klatka] - Wasze klatki
Właśnie mam zamiar kupić tarasy ferplasta zamiast tych drewnianych półek. Czyli jadę po koszyczki i opaski samozaciskowe. Poidełko przeniesione Nietoperrr, właśnie się szykuję, żeby coś zamówić u Ciebie, bo mi się strasznie Twoje wyroby podobają
Carly Przylepka Chico
Rajka, Sky , Łatka, Pulpi
Rajka, Sky , Łatka, Pulpi
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
wstawiam zdjęcie mojej klatki z prośbą abyście powiedzieli mi co mogę do niej dodać.jest bardzo duża a zupełnie nie mam na nią pomysłu :< dodam że na górze wiszą dwa hamaki ale one akurat sie suszyły
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Wystarczy że przejrzysz fotki innych użytkowników na poprzednich stronach Mnóstwo pomysłów... nawet post wyżej jest moja klatka...koszyki, durszlaki, koszykowe domki, rury....`naatka pisze:wstawiam zdjęcie mojej klatki z prośbą abyście powiedzieli mi co mogę do niej dodać.jest bardzo duża a zupełnie nie mam na nią pomysłu :< dodam że na górze wiszą dwa hamaki ale one akurat sie suszyły
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
na pewno brakuje jakiejs większej półki jak taras ferplastu albo deska do krojenia, rury, a hamaków to polecam mieć więcej żeby szczury nie siedziały w pustej klatce jak są w praniu
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Mam klatkę 70x40x80 i na niej drugą, kanarkową w kształcie domku około 30x45x50. W przyszłym tygodniu wprowadzają się do niej dwie lub trzy panny (zobaczymy jak z domkiem dla jednej.. najwyzej bedzie u mnie na dt). No i jest problem - mogę im uszyć cokolwiek - materiałów i czasu mam dość - ale czy można całą klatę zrobić tylko w szytym wyposażeniu? No bo wszyscy wkładają półki, koszyczki i tak dalej, ale to są zwinne zwierzaki i takie niestabilne, materiałowe podłoże nie powinno być problemem. Co myślicie?
No i druga sprawa - co położyć na dnie tej kanarkowej (czyli dachu większej), żeby się ogonkom krzywda nie stała? Naciągnąć materiał? Jakiś plastik położyć? Karton, żeby siuśki wsiąkały i wymieniać co dwa dni? Jakąś matę z rafii im upleść? No nie wiem już sama, pomysłów sto, ale doświadczenie zerowe
No i druga sprawa - co położyć na dnie tej kanarkowej (czyli dachu większej), żeby się ogonkom krzywda nie stała? Naciągnąć materiał? Jakiś plastik położyć? Karton, żeby siuśki wsiąkały i wymieniać co dwa dni? Jakąś matę z rafii im upleść? No nie wiem już sama, pomysłów sto, ale doświadczenie zerowe
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Może kanarkowa wcale nie jest potrzebna? Tak na oko to dal 3 panien wystarczy ta większa. Według mnie możesz mieć same hamaczki w klatce, jedne mniej, inne mocniej ponaciągane
teraz widziałam w Tesco i Netto ofertę na koszyczki plastikowe A5 i A4. Tylko nie mam pojęcia jaka cena:O
teraz widziałam w Tesco i Netto ofertę na koszyczki plastikowe A5 i A4. Tylko nie mam pojęcia jaka cena:O
Po miesiącu przyszło wyczyścić cała klatkę, znalazłem jedynie jakieś mleczko do czyszczenia wiec klatka pod prysznic i heja, mniej niby śmierdzi ale nadal śmierdzi Przez to ze musiałem wszystko wymontować przyszedł nowy wystrój :
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Klatka moich sześciu panienek:
Raz jest więcej hamaczków, raz koszyków, aktualnie zamontowałam większą liczbę paneli.
Koszyczki z cienkiego plastiku zostały zjedzone Część hamaków też się nie przyjęła
Hamak widoczny na zdjęciu zrobiony jest ze złożonego ręcznika, dziewczynki uwielbiają tam spać
W najbliższym czasie łączę ze sobą dwie takie klatki (czekam na przybycie nowych panienek )
Raz jest więcej hamaczków, raz koszyków, aktualnie zamontowałam większą liczbę paneli.
Koszyczki z cienkiego plastiku zostały zjedzone Część hamaków też się nie przyjęła
Hamak widoczny na zdjęciu zrobiony jest ze złożonego ręcznika, dziewczynki uwielbiają tam spać
W najbliższym czasie łączę ze sobą dwie takie klatki (czekam na przybycie nowych panienek )
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
aneczka, jak tam czysto! Długo trwał ten stan?
mikanek, dolna klatka to coś ferplastowego?
mikanek, dolna klatka to coś ferplastowego?
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
tak, furet 80 cm
Z pół dnia
Największy bałagan jest zawsze przy misce na dolnym panelu [Bo przecież jak można jeść i nie sikać w tym samym czasie? ]
No i niestety pusta kuweta zaraz jest brudna, Benek się lepi szczurzych stóp i roznosi. Sprzątam klatkę co 2 dni Nasunęłaś mi pomysł z tymi trocinami Chipsi na dół, ale boję się, że uznają, że nie warto kuwetować i będą się załatwiać w trotach I nie wiem czy próbować czy nie
Największy bałagan jest zawsze przy misce na dolnym panelu [Bo przecież jak można jeść i nie sikać w tym samym czasie? ]
No i niestety pusta kuweta zaraz jest brudna, Benek się lepi szczurzych stóp i roznosi. Sprzątam klatkę co 2 dni Nasunęłaś mi pomysł z tymi trocinami Chipsi na dół, ale boję się, że uznają, że nie warto kuwetować i będą się załatwiać w trotach I nie wiem czy próbować czy nie
Powiem Ci, że bałam się tego samego, ale nie Ładnie kuwetują, do tego nawet jeśli trafi się coś poza kuwetą, to łatwiej to zebrać i wrzucić tam gdzie powinno się znajdować. Bo się nie przylepia do gołego dna klatki.
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
Ja zawsze sprzątam klatkę co dwa dni, można się przyzwyczaić, sama myślałam nad wysypywaniem im spodu klatki trocinami ale nie chcę żeby załatwiały się gdzie popadnie. Jak je wypuszczam to podmiatam spód (ma szerokie drzwi więc spokojnie da się wpakować łapy ze szczotką) i czasem od razu przecieram szmatą. Ale że sikają podczas jedzenia??? fuuu nieładnie