Natka marchwi, pietruszki, buraków
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- Pleiades
- Kontakt:
Czy można dawać szczurowi nać z marchwi ?
W tej chwili cierpię na deficyt zieleniny, nie chcę podawać niczego ze sklepu niewiadomego pochodzenia, a marchew rośnie u mnie w ogródku, nie pryskana i chciałabym zawiesić w klatce szczura na próbę, żeby sobie trochę poskubała.
A przy okazji - czy liście buraczków też by można podawać ?
W tej chwili cierpię na deficyt zieleniny, nie chcę podawać niczego ze sklepu niewiadomego pochodzenia, a marchew rośnie u mnie w ogródku, nie pryskana i chciałabym zawiesić w klatce szczura na próbę, żeby sobie trochę poskubała.
A przy okazji - czy liście buraczków też by można podawać ?
Pleiades & zwierzyniec

Można podawać i moim bardzo smakują- obie te rzeczy 
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
RATTERIA.W.INTERIA.PL
A co z liscmi pietruszki??
Pozdrawiamy
OlaA + Pola (ur. 23.06.2004r - data umowna):D
OlaA + Pola (ur. 23.06.2004r - data umowna):D
- Pleiades
- Kontakt:
Hehe, pewnie pietruszka też może być, ale jako ciekawostkę powiem, że moja szczurzyca naci pietruszki nawet nie tknie
Nie smakuje jej raczej...
Dzięki za odpowiedź na temat marchwi i buraczków
Będę podawać liście obu tych roślin i zobaczymy, czy szczurci zasmakują 

Dzięki za odpowiedź na temat marchwi i buraczków

Pleiades & zwierzyniec

Odnawiam temat.
Na balkonie mam posadzoną pietruszkę i ostatnio Yava dorwała się do niej i z apetytem zajadała. Zabrałam ją szybko no bo nie wiem, czy trująca dla niej czy nie. Dla papug falistych podobno trująca jest (natka). Poszukałam na forum i raz piszą, że trująca, raz, że moczopędna, a innym razem, ze dużo witamin zawiera i że ok. Więc jak to w końcu jest? Mogę oczywiście zabrać donicę z balkonu, ale ona strasznie cięzka jest, poza tym jeżeli jednak nic po pietruszcze ciurom nie będzie to niech sobie wcinają to zielone
Na balkonie mam posadzoną pietruszkę i ostatnio Yava dorwała się do niej i z apetytem zajadała. Zabrałam ją szybko no bo nie wiem, czy trująca dla niej czy nie. Dla papug falistych podobno trująca jest (natka). Poszukałam na forum i raz piszą, że trująca, raz, że moczopędna, a innym razem, ze dużo witamin zawiera i że ok. Więc jak to w końcu jest? Mogę oczywiście zabrać donicę z balkonu, ale ona strasznie cięzka jest, poza tym jeżeli jednak nic po pietruszcze ciurom nie będzie to niech sobie wcinają to zielone

Z tą pietruszką to cos moze byc, kumpela dala swojemu zwierzakowi przez przypadek [akurat królikowi] mokrą nać i królik sie zatrul i niestety nic sie nie dalo zrobic... jakos tak to bylo... Ale czy sczurom moze zaszkodzic to nie wiem:>
Moje stadko: Eliza, Korek i Gina
|| Za Tęczowym Mostem: Pysia, Mary Jane, Dee Dee, Masza, Greta, Wujuś (Karmel)[']

Pitruszka jest zdrowa, ale moczopedna, wiec moga po niej wiecej siusiac. 

Moje to natki pietruszki nie lubią. Tylko dupcią sie odwracają i jedzą co innego.