. Chcialoabym się dowiedzieć, jak to jest z tym żółtym serem? Czy to prawda że szczury go lubia? Czy jest szkodliwy dla szczurka?
. Chcialoabym się dowiedzieć, jak to jest z tym żółtym serem? Czy to prawda że szczury go lubia? Czy jest szkodliwy dla szczurka?Żółty ser
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- Nietoperzyca
?ó?ty ser
Przepraszam, jesli taki temat już był, w takim wypadku moderatorzy na pewno szybko się nim zajmą  . Chcialoabym się dowiedzieć, jak to jest z tym żółtym serem? Czy to prawda że szczury go lubia? Czy jest szkodliwy dla szczurka?
. Chcialoabym się dowiedzieć, jak to jest z tym żółtym serem? Czy to prawda że szczury go lubia? Czy jest szkodliwy dla szczurka?

. Chcialoabym się dowiedzieć, jak to jest z tym żółtym serem? Czy to prawda że szczury go lubia? Czy jest szkodliwy dla szczurka?Żółty ser
O tak szczury żółty ser bardzo lubią, ale niestety nie powinno się go podawać ze względu na dużą zawartość tłuszczu. A duża tusza szczura może wpływać na jego kondycję zdrowotną.
Moje szczury dostają kawałeczek 1-2 razy w miesiącu.
Lepiej podać im jakiś jogurcik, biały serek a żółty niekoniecznie.

Moje szczury dostają kawałeczek 1-2 razy w miesiącu.
Lepiej podać im jakiś jogurcik, biały serek a żółty niekoniecznie.
...Tusia, Dziuba,Kruffka,Beza biały aniołek w sercu....Kreciu kocham Cię  Wybacz; Nikita,Fredziulek, Marokko, Greta wredotka
 Wybacz; Nikita,Fredziulek, Marokko, Greta wredotka

Wybacz; Nikita,Fredziulek, Marokko, Greta wredotka
 Wybacz; Nikita,Fredziulek, Marokko, Greta wredotkaŻółty ser
Moje szczurasy uwielbiają żólty ser, wcinają aż im się uczy trzęsą  

Ale z tego co wiem to jest dośc tłusty i niezbyt polecany przy codziennej diecie. Ja swoim łobuziakom podaje ser jako rzadki smakołyk.
Można go podawać szczurasą, które musza przybrać troszkę ciałka np. po ciężkiej chorobie.

Ale z tego co wiem to jest dośc tłusty i niezbyt polecany przy codziennej diecie. Ja swoim łobuziakom podaje ser jako rzadki smakołyk.
Można go podawać szczurasą, które musza przybrać troszkę ciałka np. po ciężkiej chorobie.
* Żeby być sobą trzeba być kimś!
* Nie wszyscy ludzie są w najlepszej formie psychicvznej, z drugiej jednak strony geniusze prawie zawsze są szurnięci

* Nie wszyscy ludzie są w najlepszej formie psychicvznej, z drugiej jednak strony geniusze prawie zawsze są szurnięci

Żółty ser
Zapomniałyście o ogromnych ilościach soli pakowanej do żóltego sera, to bardziej szkodliwe dla szczurków niż te trochę tłuszczu. Moje też kochaja żółty serek ale daje im naprawdę malutki kawałeczke może z raz w miesiącu, jako przysmak.
Polecam ser biały - tez uwielbiają- a duzo zdrowszy.

Polecam ser biały - tez uwielbiają- a duzo zdrowszy.
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.

Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
- Nietoperzyca
Żółty ser
Moja szczurka jakoś za zółtym serkiemchyba nie przepada

Żółty ser
moje uwielbiaja zolty ser  ale sa dosc grubasne wiec nie dostaja czest
 ale sa dosc grubasne wiec nie dostaja czest  a kanapki z serem musze jesc po za pokojem bo nie da rady sie od nich opedzic
 a kanapki z serem musze jesc po za pokojem bo nie da rady sie od nich opedzic 

ale sa dosc grubasne wiec nie dostaja czest
 ale sa dosc grubasne wiec nie dostaja czest  a kanapki z serem musze jesc po za pokojem bo nie da rady sie od nich opedzic
 a kanapki z serem musze jesc po za pokojem bo nie da rady sie od nich opedzic 

Żółty ser
Moje juz jak widzą z daleka, że niosę im kawałek serka to skaczą, i widac że są zadowolone!! Kochają ten smak, ale niestety nie cieszą się nim zbyt często, ze względu na jego zbyt dużą zawartośc tłuszczu itp :-)

Żółty ser
a jak sie tyczy podawanie serka Almette? albo topionego?

Hodowla Szczurów Rodowodowych Emerald Moon
http://www.emerald-moon.pl
ze mną: 7 szczurzych dam i 1 kot.

http://www.emerald-moon.pl
ze mną: 7 szczurzych dam i 1 kot.
- 
				malenka007
Żółty ser
o moja pychotka jeszcze nie wie co to jest żólty serek  narazie karmiona jest ziarenkami i jogurcikami i zdrowym jedzonkiem hehe
 narazie karmiona jest ziarenkami i jogurcikami i zdrowym jedzonkiem hehe  poprzednie karmilam serkiem od czasu do czasu i zamiast szczurów mialam kabanosy
 poprzednie karmilam serkiem od czasu do czasu i zamiast szczurów mialam kabanosy  wiec do mnie to nie polecam zbytnio bo przybiora mocno na wadze i beda grube
 wiec do mnie to nie polecam zbytnio bo przybiora mocno na wadze i beda grube 

narazie karmiona jest ziarenkami i jogurcikami i zdrowym jedzonkiem hehe
 narazie karmiona jest ziarenkami i jogurcikami i zdrowym jedzonkiem hehe  poprzednie karmilam serkiem od czasu do czasu i zamiast szczurów mialam kabanosy
 poprzednie karmilam serkiem od czasu do czasu i zamiast szczurów mialam kabanosy  wiec do mnie to nie polecam zbytnio bo przybiora mocno na wadze i beda grube
 wiec do mnie to nie polecam zbytnio bo przybiora mocno na wadze i beda grube 
~> Do we do we go when we fly when we when we go do we die? <~

Re: Żółty ser
Ja mojej Rastce nie podaje aktualnie żółtego sera ,bo  od kiedy trafiłam na to forum zobaczyłam nagłówek i się wystraszyłam jakie będą tego skutki  Teraz wiem ,że raz na jakiś czas mogę dać jej jako przysmak . Mój poprzedni szczurek go dostawał dość często i był takim fajnym grubaskiem ,bo nie dość ,że był dość dużym samcem ! hehe
 Teraz wiem ,że raz na jakiś czas mogę dać jej jako przysmak . Mój poprzedni szczurek go dostawał dość często i był takim fajnym grubaskiem ,bo nie dość ,że był dość dużym samcem ! hehe 

Teraz wiem ,że raz na jakiś czas mogę dać jej jako przysmak . Mój poprzedni szczurek go dostawał dość często i był takim fajnym grubaskiem ,bo nie dość ,że był dość dużym samcem ! hehe
- SugarbabyLove
Ja daje żółty ser ale nie często. Raz na pare dni po kawałeczku 

Moje Ogony..
Kochana Łatka i Jej siostra Czarnulka

http://www.fotosik.pl/u/SugarbabyLove/album/1036331
Chyba każdy szczur uwielbia żółty ser ,bo konsultowałam się z kilkoma koleżankami/właścicielkami ogonów i one też są tego zdania co ja !

- paczekpaczek
moje uwielbiaja! ale tez dostaja po minimalnym kawaleczku raz na tydzien-dwa. za to bialego serka nie lubia  chyba ze taki smakowy almette do smarowania... bo twarogu nie chca. no, chyba ze jest ze smietanka
 chyba ze taki smakowy almette do smarowania... bo twarogu nie chca. no, chyba ze jest ze smietanka  ale wtedy glownie zlizuja smietanke... ot, wybredne
 ale wtedy glownie zlizuja smietanke... ot, wybredne

chyba ze taki smakowy almette do smarowania... bo twarogu nie chca. no, chyba ze jest ze smietanka
 chyba ze taki smakowy almette do smarowania... bo twarogu nie chca. no, chyba ze jest ze smietanka  ale wtedy glownie zlizuja smietanke... ot, wybredne
 ale wtedy glownie zlizuja smietanke... ot, wybredne