Oby kabergolina szybko zaskoczyła.
Moderator: Junior Moderator

Oczy bystre. Pomyślałam, że może faktycznie większa dawka cabaseru... (zj...ę dostałam na grupie straszliwą i się dowiedziałam, że nasi weci to konowały, które eksperymentują na szczurach w przerwie między psami i kotami, Aaaaaaaaaaa!!!
 Oczy bystre. Pomyślałam, że może faktycznie większa dawka cabaseru... (zj...ę dostałam na grupie straszliwą i się dowiedziałam, że nasi weci to konowały, które eksperymentują na szczurach w przerwie między psami i kotami, Aaaaaaaaaaa!!!  dziw bierze, że te bardzo mądre osoby same jeszcze w ogóle do wetów chadzają). Ale zwiekszenie dawki nie przyniosło poprawy, strzał sterydu również. Jest, jak jest. Dodatkowo, wczoraj biorę Alicję na ręce i znajduję na brzuchu, przy pachwinie, guzioł jak mój kciuk... przysięgam, że jeszcze 2 dni wcześniej go tam nie było
  dziw bierze, że te bardzo mądre osoby same jeszcze w ogóle do wetów chadzają). Ale zwiekszenie dawki nie przyniosło poprawy, strzał sterydu również. Jest, jak jest. Dodatkowo, wczoraj biorę Alicję na ręce i znajduję na brzuchu, przy pachwinie, guzioł jak mój kciuk... przysięgam, że jeszcze 2 dni wcześniej go tam nie było 
 Nie poddamy się, będziemy walczyć o każdy dzień i uprzyjemniać jej życie w każdy możliwy, a nietoksyczny sposób
 Nie poddamy się, będziemy walczyć o każdy dzień i uprzyjemniać jej życie w każdy możliwy, a nietoksyczny sposób 
 Na dodatek przysadka nie lubi znieczulenia...Mam nadzieję, że Alutka dobrze zniesie zabieg i dojdzie prędko do siebie, trzymam za to jutro kciuki!
  Na dodatek przysadka nie lubi znieczulenia...Mam nadzieję, że Alutka dobrze zniesie zabieg i dojdzie prędko do siebie, trzymam za to jutro kciuki! To urosło w max. 2 dni, więc diabli wiedzą, za ile dni się unaczyni i ją po prostu wycieńczy. Chcemy zawalczyć choć z tym, z czym możemy... choć wiem, że pojawienie się guza to tylko objaw, a wycięcie go, to leczenie objawowe
 To urosło w max. 2 dni, więc diabli wiedzą, za ile dni się unaczyni i ją po prostu wycieńczy. Chcemy zawalczyć choć z tym, z czym możemy... choć wiem, że pojawienie się guza to tylko objaw, a wycięcie go, to leczenie objawowe 
 Obserwowałam, sprawdzałam odruchy, niby wszystko grało... ta nieuchronność i bezradność dobija
 Obserwowałam, sprawdzałam odruchy, niby wszystko grało... ta nieuchronność i bezradność dobija   Wiem, jak sobie poradzić z ludzkimi chorobami, skuteczniej niż robi to medycyna akademicka, u szczurów - nie wiem, nie chcę eksperymentować, boję się zaszkodzić, nie mam dostępu do sprzętu aby choć spróbować i w ogóle nie wiem, z której strony to ugryźć, nie mogę się pogodzić, że mogę tylko podawać pigułki i patrzeć i odliczać dni
 Wiem, jak sobie poradzić z ludzkimi chorobami, skuteczniej niż robi to medycyna akademicka, u szczurów - nie wiem, nie chcę eksperymentować, boję się zaszkodzić, nie mam dostępu do sprzętu aby choć spróbować i w ogóle nie wiem, z której strony to ugryźć, nie mogę się pogodzić, że mogę tylko podawać pigułki i patrzeć i odliczać dni 
Bo często z przysadką jest tak, że przy gruczolaku np boli głowa/nie da się żuć, przełykać/są kłopoty z oddychaniem, to widać wtedy, a kiedy guz "odpuści" nieco i ból głowy czy inne dolegliwości osłabną, szczurek czasem wygląda prawie normalnie. leczenia nie powinno się zaprzestawać jednak mimo wszystko, tylko warto mieć świadomość, że niekiedy lepszy skutek da np Bromergon, jeśli mimo stałego podawania kabergoliny jest coraz gorzej.Megi_82 pisze: Wygląda to tak, jakby lek raczej nie działał, a tylko Alicja miała dni lepsze i gorsze. (

Nie daj się pesymizmowi, dla Alutki - szczurki to bardzo empatyczne stworzenia
  Nie daj się pesymizmowi, dla Alutki - szczurki to bardzo empatyczne stworzenia Zrobimy, co się da...
 Zrobimy, co się da... Trzymajcie się Megi.
 Trzymajcie się Megi. I ze jak mam ochotę chodzić do kogoś, kto nie zna się na leczeniu gryzoni, to mój szczur, mój wybór. Normalnie mam, brzydko mówiąc, wywalone, na ąę mądrości, szczególnie od osób, którym mogłabym dla odmiany prawdziwe kwiatki wyciągnąć (i które czytać i liczyć nie potrafią, tak na marginesie jeśli chodzi o dawki), ale z chorym szczurem któremu nie umiemy pomóc tak jakbym chciała... poniżej pasa
 I ze jak mam ochotę chodzić do kogoś, kto nie zna się na leczeniu gryzoni, to mój szczur, mój wybór. Normalnie mam, brzydko mówiąc, wywalone, na ąę mądrości, szczególnie od osób, którym mogłabym dla odmiany prawdziwe kwiatki wyciągnąć (i które czytać i liczyć nie potrafią, tak na marginesie jeśli chodzi o dawki), ale z chorym szczurem któremu nie umiemy pomóc tak jakbym chciała... poniżej pasa 
 A dziś wszamała całkiem spore drugie śniadanie. I dobrze, bo zwykle zostawiam szczuru karmę, której ona nie zje. zostawiłam jej herbatniczka, z którym sobie poradzi w razie głodu, gdyby nikt nie miał czasu dać jogurciku.
 A dziś wszamała całkiem spore drugie śniadanie. I dobrze, bo zwykle zostawiam szczuru karmę, której ona nie zje. zostawiłam jej herbatniczka, z którym sobie poradzi w razie głodu, gdyby nikt nie miał czasu dać jogurciku.