Od 1,5 roku planuje kupić szczury :/ Wiem już o nich wszystko co potrzebne by zaopiekować się takimi wspaniałymi zwierzątkami , lecz jest jeden stały problem... RODZICE

Nie jestem nachalna i nie mówię che szczura ! Próbuje rozmawiać z nimi na spokojnie. Mówię im jakie to są wspaniałe zwierzęta , inteligentne i wgl . Pokazuje im filmiki z ich udziałem. Ale oni nie chcą mnie słuchać

Moja mama boi się szczurów

a tata mówi że kolejny szkodnik. Ostatnio zaciągnęłam moją mamę na spacer z psem , miałam jeden cel

oczywiście szczurki , wiedziałam że jak zacznę o nich jej gadać na mieście to nie będzie na mnie krzyczeć że nie chce o nich słuchać więc mówiłam jej o mojej koleżanki szczurach że umieją sztuczki i że jej mama tak samo jak ona się ich brzydziła a teraz je pokochał i tak dalej.. spytałam się jej czy są jakieś szanse abym dostałą szczurki na urodziny a ona po jakiś 15 sekundach ciszy powiedziała że pomyśli

a jak mama się zgodzi to tata nie ma nic do gadania xd Co mam teraz zrobić aby mamę zachęcić do kupna szczurów ? nie chce na nią naciskać , myślałam nad jakąś prezentacją , wtedy by może widziała jak mi zależy na szczurach i jaką wiedzę na ich temat mam w głowie :p Co o tym myślicie ?

Znacie może jakieś hodowle szczurów w poznaniu , kościanie lub w wolsztynie ? I mam jedno pytanko

jak kupuje prawdopodobnie jeśli mama się zgodzi szczurki jesienią , co mam włożyć do transportera aby im nie było zimno podczas podróży do nowego domu ?