Szukam domu dla dorosłej szczury, która została znaleziona na dworze. Jest ze mną od tygodnia więc, żeby nie była bezimienna nazwałam ją roboczo Banshee. Szczura będzie miała gdzieś około roku, jest po przeglądzie u weta i poza małą niedowagą jest całkowicie zdrowa. Na początku była dość płochliwa i wystraszona, sztywniała gdy się ją dotykało ale z dnia na dzień coraz bardziej się otwiera. Teraz lubi być miziana (chociaż nie zawsze ma na to ochotę) i nawet zaczepia rękę do zabawy ale nie lubi wychodzić z klatki, strasznie się wyrywa gdy się ją z niej wyciąga ale jak już się wyciągnie i usiądzie z nią na fotelu to wkopuje się w bluze albo wciska pod pachę i zasypia (tylko trzeba cały czas ją miziać ^^). Ogólnie przekochane stworzenie. Niestety nie mam pojęcia jaka jest w stosunku do innych szczurów bo nie mam możliwości tego sprawdzić ale widać, że brakuje jej szczurzego towarzystwa.
Jeśli chodzi o transport to mogę zapewnić go jedynie w okolicach Katowic ze względu na to, że nie jestem niestety zmotoryzowana.