Szczurek mniejszy od drugiego.
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- 
				bartekszklarz13
Szczurek mniejszy od drugiego.
Hej. Mam 2 szczurki ^^ (samczyki) gdy przyniosłem ich do domu wszystko było w porządku. Szczurki były tej samej wielkośći. Lecz teraz po jakimś czasie widać gołym okiem że 1 jest znacznie większy od drugiego. Czy to coś złego mają ok 5 tyg.

- Morgana551
Re: Szczurek mniejszy od drugiego.
To zupełnie normalne. Tak jak z ludźmi  ktoś jest większy inny mniejszy
 ktoś jest większy inny mniejszy 

Ze mną: Elmo, Blue, Hektor, Tyrion, Aslan, Theron SR, Memfis ZR, Frodo, Snow i Hades
Tęczowy most: Beti, Frika, Betunia, Navi, Leto, Kermit, Cookie, Wafel, Gizmo, Oskar [*]
Nasz temat: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 3#p1018523

Tęczowy most: Beti, Frika, Betunia, Navi, Leto, Kermit, Cookie, Wafel, Gizmo, Oskar [*]
Nasz temat: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 3#p1018523
- 
				bartekszklarz13
Uff  To Cieszę się bardzo bo dominator taki malutki się zrobił
 To Cieszę się bardzo bo dominator taki malutki się zrobił  Dziękuje za odpowiedź
 Dziękuje za odpowiedź 

To Cieszę się bardzo bo dominator taki malutki się zrobił
 To Cieszę się bardzo bo dominator taki malutki się zrobił  Dziękuje za odpowiedź
 Dziękuje za odpowiedź 
Hej.bartekszklarz13 pisze:Hej. Mam 2 szczurki ^^ (samczyki) gdy przyniosłem ich do domu wszystko było w porządku. Szczurki były tej samej wielkośći. Lecz teraz po jakimś czasie widać gołym okiem że 1 jest znacznie większy od drugiego. Czy to coś złego mają ok 5 tyg.
Jeśli szczuraski są z jednego miotu i były praktycznie takie same, to zaleciłabym obserwację mniejszego.
Jeśli nie chudnie, je, jest ruchliwy itd, to pewnie jest po prostu mniejszy/drobniejszy, jak pisała Morgana551, jednak nikt, nie widząc zwierzaka i nie obserwując go nie jest w stanie stwierdzić tego na 100%.
Sprawdź, czy nie ma przerostu zębów, czy je i "kupkuje" normalnie.
Skądkolwiek byś szczura nie miał, radzę odrobaczyć.
Ja odrobaczam zawsze całe stado, jak dochodzą nowe osobniki.

To zupełnie normalne 

W szczurzym niebie: Hero (moja mała iskierka),Diego, Montana, Hana Shrek, Bob, Jack, Blake, Michael.