Lucky jest ok rocznym samczykiem dumbo- black& white.
Wymyśliłam to imię dla Niego bo chyba jednym ,ze szczęść jakie go spotkało to moja wizyta w sklepie zoologicznym .
Lucky został kupiony przez pewną rodzinę jako – teraz już myślę chwilowa zabawka … Gdy już się znudził i pojawił się „problem” Lucky wrócił do sklepu zoologicznego w pudełku po butach Las…kiego… ze złamaną nóżką w trakcie zrostu –został zwrócony z powodu agresji . Panie w zoologu usłyszały” jeśli go nie przyjmiecie , to wypuszczamy go na zewnątrz … „ ehhh nie skomentuję tego zachowania ….
Panie w sklepie oczywiście Go przyjęły, chcąc dobrze próbowały Go połączyć z samcami ,które przebywały obecnie w sklepie- jednak co było do przewidzenia , został pogryziony . Co dla mnie było oczywiste ,ale rozumiem intencje Pań .
Widząc taką bidę nie pozostałam bierna , nie pozostało mi nic innego tylko chęć zapewnienia Luckiemu kochającego Go domu . Zabrałam Go ze sklepu ,ale Obecnie sama posiadam bardzo chorą samicę i nie mogę z tego powodu zapewnić Luckiemu domu ,ale jest iskierka ,która w tym Krakowskim zgiełku również kocha ogoniaste tak samo jaka ja . Obecnie Lucky przebywa na DT u mojej znajomej – również miłośniczki tych małych gryzoni .
Lucky okazał się być oazą spokoju , w przeciwieństwie do tego co mówili poprzedni właściciele … Nie chcę nawet myśleć co ten szczur musiał przeżyć ,że ugryzł ( jeśli w ogóle) miałam Go osobiście na rękach i osobiście Go głaskałam … Zwierzę spragnione czułości miłości i odpowiedniego podejścia. Z relacji Niki w domku troszkę wystraszony ( jak to po podróży bywa) ,ale jest ok
W oczy rzuca się uraz kończynki ,którą odgina przy chodzeniu i troszkę dziwnie ją stawia .Weterynarz określił kończynę jako źle zrośniętą .
Lucky szuka domu przede wszystkim pełnego miłości z odpowiednim podejściem i z uszanowaniem Jego kaletctwa… Delikatność w obejściu z Maluchem myślę gra tu istotną rolę .
Oddam Luckiego tylko do stada –obowiązuje ankieta oraz wizyta przed adopcyjna !! Osoby kochające Szczury tj ja i chcące zapewnić Luckiemu dom pełen stabilizacji i miłości proszę o kontakt poprzez priv . Pozdrawiam serdecznie . Gabriela
Lucky Szuka dobrego domu !!
Moderator: Junior Moderator
Re: Lucky Szuka dobrego domu !!
Jakby był kastratem brałabym od razu
Trzymam kciuki za znalezienie kochanego domku i żeby los się w końcu dla malucha odwrócił.

Trzymam kciuki za znalezienie kochanego domku i żeby los się w końcu dla malucha odwrócił.

Z nami : Kreska, Tosia (http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=41343)
Przetransportowane: 8 przystojniaków i 8 samiczek
Za TM [*][/b]: Lucy, Hera, Topej, Fiona, Całka, Aria, Albert, Iskierka, Gabi, Safi, Plamka
Przetransportowane: 8 przystojniaków i 8 samiczek
Za TM [*][/b]: Lucy, Hera, Topej, Fiona, Całka, Aria, Albert, Iskierka, Gabi, Safi, Plamka
Re: Lucky Szuka dobrego domu !!
Lucky to istny szczęściarz w nieszczęściu
Znalazł cudowny dom u Joanny
Na dniach zamieszka w nowym domku
Temat do zamkniecia pozdrawiam