Kot, a inne zwierzątka
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Kot, a inne zwierz?tka
Za nie długo prawdopodobnie będę mieć malutkiego kotka. Jak myślicie, czy dogada się on  z moim szczurkiem i mewką japońską?

<",'__',___

- 
				M0j0_J0j00
Kot, a inne zwierzątka
z mewką japńską napewno nie ale ze szczurkiem może tylko uważaj na kotka aby go szczurek nie pogryzł i odwrotnie 

Malina 

Kot, a inne zwierzątka
ja bym uwazala... wiesz, nawet jezeli sie zaprzyjaznia to nigdy nie ma pewnosci, ze kot nic nie zrobi szczurkowi... sa w naturalnym zwiazku: ofiara - lowca. a z natura sie nie zwyciezy...

Kot, a inne zwierzątka
Ja mam już ponad dziewięcioletnią kocicę, która na inne zwierzęta reaguje w taki sposób, że siedzi i się gapi  Bliżej nie podejdzie. Raz tylko pacnęła łapką (pazury miała schowane) myszkę, która łaziła mi po biurku.
 Bliżej nie podejdzie. Raz tylko pacnęła łapką (pazury miała schowane) myszkę, która łaziła mi po biurku. 
A pięć razy większego od siebie psa ganiała po mieszkaniu

Bliżej nie podejdzie. Raz tylko pacnęła łapką (pazury miała schowane) myszkę, która łaziła mi po biurku.
 Bliżej nie podejdzie. Raz tylko pacnęła łapką (pazury miała schowane) myszkę, która łaziła mi po biurku. A pięć razy większego od siebie psa ganiała po mieszkaniu

Kot, a inne zwierzątka
Heh  Mam nadzieję, że mój kotek nie będzie miał silnych instyktów łowieckich. W każdym razie będę próbowała je na każdym kroku neutralizować. Może jak go wychowam od malutkiego w przekonaniu że mewka i szczurek są jego przyjaciółmi to jakoś je zaakceptuje (oby był taki jak kotka Zorlis
 Mam nadzieję, że mój kotek nie będzie miał silnych instyktów łowieckich. W każdym razie będę próbowała je na każdym kroku neutralizować. Może jak go wychowam od malutkiego w przekonaniu że mewka i szczurek są jego przyjaciółmi to jakoś je zaakceptuje (oby był taki jak kotka Zorlis  ). Oczywiście zachowam stosowną ostrożność, żeby żadnej ze stron nic się nie stało
). Oczywiście zachowam stosowną ostrożność, żeby żadnej ze stron nic się nie stało  

Mam nadzieję, że mój kotek nie będzie miał silnych instyktów łowieckich. W każdym razie będę próbowała je na każdym kroku neutralizować. Może jak go wychowam od malutkiego w przekonaniu że mewka i szczurek są jego przyjaciółmi to jakoś je zaakceptuje (oby był taki jak kotka Zorlis
 Mam nadzieję, że mój kotek nie będzie miał silnych instyktów łowieckich. W każdym razie będę próbowała je na każdym kroku neutralizować. Może jak go wychowam od malutkiego w przekonaniu że mewka i szczurek są jego przyjaciółmi to jakoś je zaakceptuje (oby był taki jak kotka Zorlis  ). Oczywiście zachowam stosowną ostrożność, żeby żadnej ze stron nic się nie stało
). Oczywiście zachowam stosowną ostrożność, żeby żadnej ze stron nic się nie stało  
<",'__',___

Kot, a inne zwierzątka
..moje obydwa dachowce maj? b. silnie rozwinięte instynkty łowieckie, jeden znajda, jeden z domu, jeden facio, druga panna, a oboje gdyby tylko mogli.. to wiadomo co by zrobili, ale nie mog?  :lol:

czasami po prostu brakuje kamieni

Kot, a inne zwierzątka
LuLu ma rację lepiej zawsze uważać na kotka .... np. mój pies raczej nie przepada za Lunką. musze z nia bardzo uważać bo jednak jakbym puściła Lunke po domku to dużo by z niej nie zostało :-(

Kot, a inne zwierzątka
tak, predyspozycje kocie do polowan to jedna z indywidualnych kocich cech.
Nie kazdy kot taki jest, ale nie kazdy jest tez w kontaktach ze szczurami bezproblemowy.
Ja mam szczescie do pojetnych kotow, ktore mi na szczury nie poluja, oczywiscie staram sie, zeby koty nie znajdowaly sie w tym samym pomieszczeniu co wypuszczone na wolnosc szczury, albo byly tylko pod kontrola.
Z jednym z moich poprzednich kotow Zmora nawet spala, przytulona do kociego futra.
Stwierdzam jednak, ze nie kazdy kot taki jest i nie nalezy ryzykowac szczurzego zdrowia czy zycia.
Egzystencja obu gatunkow w jednym domu czy mieszkaniu jest mozliwa, znam wielu zaszczurzonych kociarzy, trzeba jednak zachowac srodki ostroznosci.
Nastaw sie tez na to, ze przez pierwsze dni twoj szczur bedzie sparalizowany ze strachu(Zszywce i Spince przyzwyczajenie sie do Zapalki zajelo 3 dni). Jednak po paru dniach przywyknie do nowego domownika i zacznie zachowywac sie naturalnie.

Nie kazdy kot taki jest, ale nie kazdy jest tez w kontaktach ze szczurami bezproblemowy.
Ja mam szczescie do pojetnych kotow, ktore mi na szczury nie poluja, oczywiscie staram sie, zeby koty nie znajdowaly sie w tym samym pomieszczeniu co wypuszczone na wolnosc szczury, albo byly tylko pod kontrola.
Z jednym z moich poprzednich kotow Zmora nawet spala, przytulona do kociego futra.
Stwierdzam jednak, ze nie kazdy kot taki jest i nie nalezy ryzykowac szczurzego zdrowia czy zycia.
Egzystencja obu gatunkow w jednym domu czy mieszkaniu jest mozliwa, znam wielu zaszczurzonych kociarzy, trzeba jednak zachowac srodki ostroznosci.
Nastaw sie tez na to, ze przez pierwsze dni twoj szczur bedzie sparalizowany ze strachu(Zszywce i Spince przyzwyczajenie sie do Zapalki zajelo 3 dni). Jednak po paru dniach przywyknie do nowego domownika i zacznie zachowywac sie naturalnie.