Czy mam od razu adoptować dwa szczurki? Wtedy wziac je do siebie, sprobować "połączyć sympatią" na neutralnym terenie, a dopiero wtedy włożyć do klatki? Czy może zacząć od jednego szczurka, a potem dołożyć do niego drugiego? Która sytuacja będzie dla nich lepsza czy też bardziej komfortowa?
Zupełne początki - ilość szczurków przy łączeniu.
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zupełne początki - ilość szczurków przy łączeniu.
Mam pytanie i bardzo przepraszam, jeśli się tu już pojawiło, ale nie byłam w stanie znaleźć na niego odpowiedzi.
Czy mam od razu adoptować dwa szczurki? Wtedy wziac je do siebie, sprobować "połączyć sympatią" na neutralnym terenie, a dopiero wtedy włożyć do klatki? Czy może zacząć od jednego szczurka, a potem dołożyć do niego drugiego? Która sytuacja będzie dla nich lepsza czy też bardziej komfortowa?
Re: Zupełne początki - ilość szczurków przy łączeniu.
Dla szczurków najbardziej komfortowe jest 1 rozwiązanie, gdzie od początku są we 2... Ew. jeśli się boisz łączenia to weź rodzeństwo [uważaj tylko, żeby nie trafić na parkę - albo samce, albo samiczki], maluchy będą się znały od początku i nie będzie żadnych walk...
Tylko nie kupuj szczurków w zoologicznych! Jeśli chcesz szczurka rasowego odezwij się do hodowli [np. teraz są maluchy u Zirreal] albo adoptuj - co chwile ktoś ma niespodziewany miot od uratowanej mamusi
. Jeśli chcesz mieć starsze szczurki to również porozglądaj się po dziale "oddam", niestety nie tylko maluchy domów poszukują.
Tylko nie kupuj szczurków w zoologicznych! Jeśli chcesz szczurka rasowego odezwij się do hodowli [np. teraz są maluchy u Zirreal] albo adoptuj - co chwile ktoś ma niespodziewany miot od uratowanej mamusi
Re: Zupełne początki - ilość szczurków przy łączeniu.
Dziękuję bardzo za odpowiedź, tak zrobię. 
Zamierzam je adoptować z domu tymczasowego, może akurat jakaś parka będzie.
Zamierzam je adoptować z domu tymczasowego, może akurat jakaś parka będzie.