trociny+zwirek- jak zmieszac
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- 
				szeregowiec
trociny+zwirek- jak zmieszac
Szczurki mialy wczesniej trociny jako podloze, nie przeszkadzaly im w zaden sposob, nie uczulaly sie itp ale na forum dowiedzielismy sie ze lepszy jest zwirek drewniany wiec postanowilismy im kupic. Sprzedawca powiedzial ze mozna je mieszac z trocinami wiec pytanie- w jakich proporcjach to zmieszac?

- Paul_Julian
- Kontakt:
Re: trociny+zwirek- jak zmieszac
Ja bym nie mieszał  Mozna kupić sam żwirek, albo tzw. pelet na allegro, albo tzw. zrębki wędzarnicze.
 Mozna kupić sam żwirek, albo tzw. pelet na allegro, albo tzw. zrębki wędzarnicze.
Nie ma żadnych ustalonych proporcji ile ma być tego, a ile tego
Ja mieszam drewniany żwirek i bentonit - bo w bentonit fajnie wsiąkają siuśki.

Mozna kupić sam żwirek, albo tzw. pelet na allegro, albo tzw. zrębki wędzarnicze.
 Mozna kupić sam żwirek, albo tzw. pelet na allegro, albo tzw. zrębki wędzarnicze.Nie ma żadnych ustalonych proporcji ile ma być tego, a ile tego

Ja mieszam drewniany żwirek i bentonit - bo w bentonit fajnie wsiąkają siuśki.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha

Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Z bentonitem jest ryzyko zjedzenia a to może zaszkodzić na układ pokarmowy. Bezpieczniejszy jest sam drewniany pellet. Jednym minusem jest możliwość wysypywania go z klatki podczas harców lub kopania w nim :-) Mimo wszystko, jest to najlepszy obecnie rodzaj podłoża. Nie trzeba go mieszać z trocinami.

a ja polecam nauczenie szczurów korzystania z kuwety, jako podłoże do kuwety wg mnie najlepszy jest betonit (na tyle zwierząt nigdy nie zauważyłam, żeby któreś go jadło).

Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik

Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Szczur może nauczyć się do kuwety robić? A czy papier toaletowy mógłby być w takiej kuwecie?

- 
				pupillo_pl
Zrębki bukowe, KL04 i 08, to zdecydowanie dobre rozwiązanie. Zrębki te super chłoną i nadadzą się na podłoże dla szczurków idealnie. Wielu tego używa i naprawdę są pod wrażeniem. Poza tym, że dobrze chłoną, to jeszcze to sama natura, bo drewno w czystej postaci, bez dodatków, bez chemii.