Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
cane pisze:No to życzę powodzenia w ćwiczeniu silnej woli .
Ja mam zamiar trzymać się zasady "2 szczurki rocznie" [czyli w zależności od długowieczności moich podopiecznych wychodzi mi stadko 4-6 szt]... Zobaczymy za parę lat czy faktycznie umiem być tak twarda
To bardzo dobra zasada, zapobiegnie za 2-3 lata konieczności opieki nad całym stadem staruszków i bankrutowaniu na wizytach u weta
Malachit pisze:Od razu mówię, że ta klatka z ogłoszenia ma za duże odstępy i na pewno trzeba będzie ją osiatkować (obstawiam, że mają tak po 2,5cm odległości od siebie, samiczki bez problemu będą z niej zwiewać)
Bueee, jak ja nie lubię osiatkowanych dodatkowo klatek Nie miej jednak właścicielka klatki się nie odzywa, więc poszukam czegoś innego, o mniejszych rozstępach... prętów
Dziękuję za pomoc!
with a cigarrete smile sayin' things you can't ignore
Za TM: Lily [*]
Na zawsze w moim sercu, choć w domach już innych: Abi, Ludi, Zgredek, Gapcio i Aiden.[/color][/size]
Witam
Mam problem z kalkulatorem, albo z klatką Moja klatka ma 100 wysokości 54 głębokości i 100 szerokości, według kalkulatora mogę trzymać tylko 2 szczury, a mam aż dziesięć i nie wydaje mi się żeby było im ciasno. Tak więc pytanie - jaka klatka dla 10?
Będę wdzięczna za pomoc
verenvuodatus - ta klatka jest na 9 szczurów, przy odpowiednio gęstym wyposażeniu myślę że 10 też można by w niej trzymać Z którego kalkulatora korzystasz? Ten polski uwzględnia też wyposażenie - półki, domki, hamaki, być może masz go za mało albo nie wpisałaś go do kalkulatora, dlatego wychodzą Ci tylko 2 szczury. Jak wiadomo, szczury nie latają więc w pustej klatce będą miały do dyspozycji tylko kuwetę i zupełnie nie skorzystają z jej dużej objętości.
Btw, widzę że w marcu miałaś tylko 4 szczurki, a teraz już 10, więc domyślam się, że te 6 to maluchy Najlepiej zbieraj już teraz kasę na weterynarza, bo za 2 lata wszystkie zaczną Ci się starzeć w tym samym momencie i może być ciężko - m. in. dlatego nie poleca się dobierania do stada dużej ilości szczurów w tym samym wieku.
Faktycznie, nie wpisałam wyposażenia Czyli przy odpowiedniej ilości hamaków, rur, półek mogę trzymać 10? Ulżyło mi, bo klatkę niedawno kupiłam i na większą aktualnie mnie nie stać Z weterynarzem problemu u mnie nie ma, szczury są najważniejsze w mojej rodzinie i na leczeniu nikt nie oszczędza, ale dziękuję Mi właśnie zależało na kilku starszych i młodszych, wcześniej do mojej 4 doszła młoda i spokoju im nie dawała, gruszki uwielbiają spać i jeść, więc taka koleżanka była kłopotliwa Teraz jest o wiele spokojniej w klatce
Dziękuję za odpowiedź