Z góry dziękuję za odpowiedzi

Moderator: Junior Moderator

Skoro każdy tak mówi, to może to jednak prawda?DolceVita123 pisze:każdy mi wpaja że szczury są stadne i musi mieć jeszcze jednego towarzysza... ale ja nie mam nawet teraz drugiej klatki aby wsadzić tam tego nowego jak sie nie polubią... i wg to nie mam miejsca na nową klatke -_-
 Drugą klatkę możesz pożyczyć od kogoś na czas łączenia - wszystkie szczury prędzej czy później dają się zaprzyjaźnić, chociaż czasem może to zająć kilka tygodni. Druga klatka nie musi być super duża, skoro będzie tylko tymczasowa, więc miejsce też jakieś znajdziesz. Naprawdę chcesz, żeby Twój szczur przesypiał w samotności całe dnie? Mnie by się serce krajało.
 Drugą klatkę możesz pożyczyć od kogoś na czas łączenia - wszystkie szczury prędzej czy później dają się zaprzyjaźnić, chociaż czasem może to zająć kilka tygodni. Druga klatka nie musi być super duża, skoro będzie tylko tymczasowa, więc miejsce też jakieś znajdziesz. Naprawdę chcesz, żeby Twój szczur przesypiał w samotności całe dnie? Mnie by się serce krajało.

Szczur potrzebuje szczura, taka już jego natura.
 Szczur potrzebuje szczura, taka już jego natura. Z nimi lepiej nie zadzierać
 Z nimi lepiej nie zadzierać  

Ładnie tak szerzyć kłamliwą propagandę?olgapsiara pisze:1. Albo jeden szczur, albo w ogóle

a teraz się boję o Kajtka bo ten kot on nawet pod naszą nieobecność umie wskoczyć na biurko i zacząć wkurzać Kajtka...
  a teraz się boję o Kajtka bo ten kot on nawet pod naszą nieobecność umie wskoczyć na biurko i zacząć wkurzać Kajtka... 

Nie rozumiemRudaWilczyca pisze:Ładnie tak szerzyć kłamliwą propagandę?olgapsiara pisze:1. Albo jeden szczur, albo w ogóle

Insynuujesz, że albo będzie trzymała jednego szczurka, albo nie powinna trzymać ich wcale. Powinno być "Albo dwa szczury, albo w ogóle" xPolgapsiara pisze:Nie rozumiemRudaWilczyca pisze:Ładnie tak szerzyć kłamliwą propagandę?olgapsiara pisze:1. Albo jeden szczur, albo w ogóle

A i tak znalazłam sposób na zmieszczenie tu jeszcze klatki 80 x 50 x 80
 A i tak znalazłam sposób na zmieszczenie tu jeszcze klatki 80 x 50 x 80  Wystarczy nieco kombinatoryki i dobrej woli. Jeśli ci to nie przeszkadza, to może zrób zdjęcie swojego pokoju - może coś wymyślę i ci jakoś pomogę? Co do klatki tymczasowej - przez jakiś czas mogą stać jedna na drugiej, jeśli się zmieszczą na wysokość.
 Wystarczy nieco kombinatoryki i dobrej woli. Jeśli ci to nie przeszkadza, to może zrób zdjęcie swojego pokoju - może coś wymyślę i ci jakoś pomogę? Co do klatki tymczasowej - przez jakiś czas mogą stać jedna na drugiej, jeśli się zmieszczą na wysokość.  Zresztą, nie dowiesz się jak to fajnie mieć dwa szczurki, jeśli nie spróbujesz
 Zresztą, nie dowiesz się jak to fajnie mieć dwa szczurki, jeśli nie spróbujesz 
 Po prostu coś mi było gdy to pisałam
  Po prostu coś mi było gdy to pisałam