[PASOZYTY] temat glowny
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[PASOZYTY] temat glowny
też sie nadtym zastanawiam ale cóż już napewno nigdy do niego niepójde ALE HURRRRRRRAAAAAAAAA BOBEK JEST W ŚWIETNYM STANIE JAK BY SIE NIC NIESTAŁO TYLKO NADAL TROCHE PRZESTRASZONY (nadal sie drapie ale mam nadzieje że to normalne) i powiedzcie mi kiedy mam powtórzyć i teraz już bede ufał tylko wam DZIEKI WIELKIE JESZCZE RAZ ZA CAŁĄ POMOC i napewno dam następnym razem bardzo malutko tego syfu łoj ale smrut AHA i zaile gdzies możę ulec to poprawie?
[ Dodano: Czw 30 Cze, 2005 ]
co do przebiałkowania to raczej nieto nieje dużo sera czasem a mleka wogóle CIEKAWI MNIE JEDNAK CZUY TO NORMALNE ZE SIE CIAGLE DRAPIE?
[ Dodano: Czw 30 Cze, 2005 ]
co do przebiałkowania to raczej nieto nieje dużo sera czasem a mleka wogóle CIEKAWI MNIE JEDNAK CZUY TO NORMALNE ZE SIE CIAGLE DRAPIE?
[PASOZYTY] temat glowny
szczury w ogóle dużo się drapią - ale to jest czyszczenie..
Łazarz - XI IV MMIII - IX I MMV
Teofano - XI IV MMIII - XXII VI MMV
Dilemma - XI VI MMIII - V VI MMV
Słomka - V XI MMIV - XXI I MMVI
Misereux - XXVI IV MMV - XXI I MMVI
Malutka - XXVI IV MMV - XXI I MMVI
Kimi Hi Take - XXXI V MMV - XXI I MMVI
Teofano - XI IV MMIII - XXII VI MMV
Dilemma - XI VI MMIII - V VI MMV
Słomka - V XI MMIV - XXI I MMVI
Misereux - XXVI IV MMV - XXI I MMVI
Malutka - XXVI IV MMV - XXI I MMVI
Kimi Hi Take - XXXI V MMV - XXI I MMVI
-
[PASOZYTY] temat glowny
Lek musi zabic pasozyty wywolujace swiad, daj mu troche czasu do dzialania. Rozcienczaj 1 do 100 i podaj nastepna dawke w poniedzialek a kolejna w czwartek. I to bedzie wszystko. Do jutra wieczorem powinien mniej sie drapac a po 2 uzyciu leku powinny zniknac stupki calkowicie.
[PASOZYTY] temat glowny
cczes wam wszystkim napiszcie czy to normalne ze bobek sie teraz dosyc czesto drapi?
[PASOZYTY] temat glowny
No raczej nie normalne...trzeba powtórzyć, albo podać coś innego.
chyba, ze to nie pasożyty... :roll:
chyba, ze to nie pasożyty... :roll:

[PASOZYTY] temat glowny
wydaje mi sie ze poprawa jest ale dosc niewielka duze wypukłe strupy zeszły ale znów pojawiły sie mniejsze i wielkiej poprawie uległa jego siersc jest gesta i ładnie błyszczaca milsza w dotyku uwazam ze uległo poprawie gdyż w miejscacg w których go niesmarowałem tzw w okolicach głowy sa nadal te wielkie a w reszcie ciała mniejsze a moze te nowe to zwykłe z powodu drapania powtórze smarowanie w poniedzialek potem w srode (oczyiscie mniejsze dawki) i zobaczy czy bedzie duza poprawa jesli nie to pomyslimy nad czyms innym a jak myslicie co mozze byc jeszcz etego powodem i NADAL DZIWI MNIE TO ZE MÓJ OSTATNI GRYZOŃ MYSZKA MIAŁA TO SAMO ALE OWIELE GOŻEJ TO PRZECHODZIŁA?
[ Dodano: Sro 06 Lip, 2005 ]
czes wszystkim wykąpałem bobka znów już napewno dobrze rozcieńczyłem ten syf. Z AUWARZYŁEM po tym drugim myciu znaczna poprawe strupki owielesie zmniejszyły ale szzcurek niepzestaje sie drapać co mnie dziwi bo strupki znikaja?? co wy nato??:)
[ Dodano: Sro 06 Lip, 2005 ]
czes wszystkim wykąpałem bobka znów już napewno dobrze rozcieńczyłem ten syf. Z AUWARZYŁEM po tym drugim myciu znaczna poprawe strupki owielesie zmniejszyły ale szzcurek niepzestaje sie drapać co mnie dziwi bo strupki znikaja?? co wy nato??:)
Jakis ?upie? na ko?cowkach siersci
nie mam pojecia czy to lupiez czy cos innego.... ma na koniuszkach siersci cos alla lupiez lecz nie chce sie za bardzo strzepac jej z futerka,
pomocy!! co z tym zrobic, czesto sie tez drapie w porownaniu z moim poprzednim szczurkiem
pomocy!! co z tym zrobic, czesto sie tez drapie w porownaniu z moim poprzednim szczurkiem
[PASOZYTY] temat glowny
1. W jakim wieku jest szczur?
2. Czy te kuleczki dają się zdjąć?
3. Bez względu na to czy dają, czy nie - ściągnij jedną i spróbuj zgnieść między paznokciami, czy wydają jakiś dźwięk, strzelają np?
4, Obejrzyj okolice uszu oraz okolice narządów płciowych i napisz, czy są tam jakieś zmiany jak rozdrapana skóra, wypryski, łysienie , większe skupisko "białego czegoś" lub czarne kropki?
5. Obejrzyj dokładnie ogon i końcówki uszu, czy wszystko jest "czyste"
2. Czy te kuleczki dają się zdjąć?
3. Bez względu na to czy dają, czy nie - ściągnij jedną i spróbuj zgnieść między paznokciami, czy wydają jakiś dźwięk, strzelają np?
4, Obejrzyj okolice uszu oraz okolice narządów płciowych i napisz, czy są tam jakieś zmiany jak rozdrapana skóra, wypryski, łysienie , większe skupisko "białego czegoś" lub czarne kropki?
5. Obejrzyj dokładnie ogon i końcówki uszu, czy wszystko jest "czyste"
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
[PASOZYTY] temat glowny
w tej chwili śpi ale na czesc pytan jestem odrazu w stanie odpowiedziec
wiek - bardzo mlody - wlasnie kupilem ja
uszka i inne czesci ciala czysciutkie i wygladaja tak jak powinny
ogonek towniez jest w pozadku - -nie luszczy sie ani nic
a ten lupiez/nielupiez ciezko chodzi z koncowek, pozniej jeszcze zbadam i powiem jakie dzwieki wydaje podczas zgniatania ten lupiez
[ Dodano: Nie 24 Lip, 2005 ]
wlasnie sprawdzilem - przy zgnieceniu strzela , czy to zle,jakies robactwo??
wiek - bardzo mlody - wlasnie kupilem ja
uszka i inne czesci ciala czysciutkie i wygladaja tak jak powinny
ogonek towniez jest w pozadku - -nie luszczy sie ani nic
a ten lupiez/nielupiez ciezko chodzi z koncowek, pozniej jeszcze zbadam i powiem jakie dzwieki wydaje podczas zgniatania ten lupiez
[ Dodano: Nie 24 Lip, 2005 ]
wlasnie sprawdzilem - przy zgnieceniu strzela , czy to zle,jakies robactwo??
[PASOZYTY] temat glowny
U młodziutkich szczurków to bardzo częste, rośnie im sierść, zmienia się i skóra pod wpływem szybkiego wzrostu. Jak się przyjrzysz to zauważysz, że pod ciemnym zabarwieniem futra jest jeszcze skóra tegoż koloru, niedługo będzie całkiem biała.
nie masz się więc czym marrtwić.
nie masz się więc czym marrtwić.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
[PASOZYTY] temat glowny
oby to byla racja
bo gryzie sie i drapie jakby miala pchelki jakies tzn iska sie zebami drapie lapkami i pozniej szuka czy nic nie ma miedzy pazurkami, ogolnie rzecz biorac inaczej to robi niz moj stary szczurek parszywek
bo gryzie sie i drapie jakby miala pchelki jakies tzn iska sie zebami drapie lapkami i pozniej szuka czy nic nie ma miedzy pazurkami, ogolnie rzecz biorac inaczej to robi niz moj stary szczurek parszywek
[PASOZYTY] temat glowny
[quote="Kuba"]wlasnie sprawdzilem - przy zgnieceniu strzela , czy to zle,jakies robactwo??[/quote]
jak strzela, to robactwo... konieczna wycieczka do weterynarza po dokadna diagnoza i odpowiedni preparat... zwroc tylko uwage, czy weterynarz zna sie na szczurkach i potrafi odpowiednio odmierzyc dawke srodka...
jak strzela, to robactwo... konieczna wycieczka do weterynarza po dokadna diagnoza i odpowiedni preparat... zwroc tylko uwage, czy weterynarz zna sie na szczurkach i potrafi odpowiednio odmierzyc dawke srodka...
[PASOZYTY] temat glowny
jeśli to robactwo, to proponuję INSECTIN mam go w domku. To taki puder właśnie na pasożyty i robactwa. Spytaj się jak będziesz u weta czy moze to szczurek stosować, jesli się zgodzi no to daj mi znać to Ci wyślę, bo mam, ale jego chyba mozna kupić bez recepty chociaż nie jestem pewna
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
[PASOZYTY] temat glowny
Ja ostatnio też zauważyłam że mój szczur częściej drapie się i gryzie niż przed tygodniem! W sierści od czasu do czasu widać coś maluteńkiego białego. Zgniatałam to wiele razy ale nie wydawało żadnych dźwięków. Sierść na tyłeczku przeżedziła się. Wczoraj przeszukiwałam jej sierść i znalazłam coś małego, żółtego. Wyglądało mi to na kurke ( :?: ) czy coś takiego. Później chciałam to znaleźć i nie znalazłam tego. Dzisiaj też szukałam i też nic !! Koło lewego oka znalazłam malutki strupeczek, który pewnie zrobił się od dwapania bo tam drapie się czasem. Mój szczuras ma ok 7 miechów. To coś da się ściągnąć. W sierśći oprócz tego i tego czegoś żółtego nie znalazłam np. odchodów. Może to tylko łupież a ja tak panikuje?! Jak myślicie czy po wykąpaniu szczurasa przejdzie to? Chyba nie bo jakiś tydzień temu myłam ją!! :| hmmmm Może przeniosłam to na dłoni z sierści innego szczura lub innego zwierza? Mam trzymać swoje włosy zdala od szczurka?
Milka - od 11.12.04r.
[PASOZYTY] temat glowny
faaaajnie
ale u mnie zoltych kurek ni ma
:P:P
ale u mnie zoltych kurek ni ma