Karmy >>nie<< Polecane

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
KasiaGdańsk

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: KasiaGdańsk »

No widzisz, ale chyba nie kupiłas co? Jak to się mówi "..widziały gały co brały..."
Ja i moje kujciaki Słodziak i Bombelek oraz Arista, Juniper , Azja, Ajka i Europka za Tęczowym Mostkiem...
Madaxaa

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: Madaxaa »

A właśnie, że kupiłEM. :lol: Zauważyłem je dopiero przy światełku bo były maleńkie. Odpowiem na pytanie które zaraz zadacie, nie, nie dałem tego jedzonka szczurkowi. :wink:
Awatar użytkownika
sopocianka

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: sopocianka »

Wackowa, jakiej firmy to był pokarm?? A może te mole wyleciały z Twojej szafy? :wink: i zamieszkały w pudełku z ziarnami?

Raz też miałam robaki w pudełku z musli, ale to moja wina, bo pozwoliłam w nim kopać chomikowi -może coś narobił i dlatego się zalęgły. (od razu wyjaśniam, że to było musli, które przeznaczyłam dla gryzoni)
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
Awatar użytkownika
WildMoon

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: WildMoon »

Z Waszego opisu wynika, ze to cma z gatunku Plodia interpunctella, ktora zywi sie przewaznie suszonymi owocami; warzywami; orzechami; czekolada... Nie atakuje ona ubran - wiec tu nie ma sie czego obawiac. Po prostu jej nie smakuja :lol:
Natomiast jesli chodzi o pokarm dla szczura i jesli inwazja cem w tym pokarmie nie jest zbyt duza, proponuje zamrozic pokarm na 24 godziny a nastepnie jak zwykle zuzyc jako karme. Cmy te nie sa szkodliwe dla zdrowia szczura, a zamrozone sa i tak juz martwe... :roll:
Oczywiscie, jesli ktos sie brzydzi i uwaza, ze nie poda tej karmy szczurowi... to juz inna sprawa ;)
[center:dd06319a09]Obrazek[/center:dd06319a09]
A co do tych robakow... to przypuszczam, ze byly to po prostu larwy tej cmy..
Before you speak, THINK!
T - is it TRUE?
H - is it HELPFUL?
I - is it INSPIRING?
N - is it NECESSARY?
K - is it KIND?
zona

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: zona »

Ja tam myśle, że szczuras by się z takiego urozmaicenia jedzonka ucieszył, troche białka zwierzęcego nie powinno zaszkodzić :wink:
Wackowa
Kontakt:

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: Wackowa »

Vitapol czy coś takiego. Nie z szafki nie wyleciały ja jestem ogromnym pedantem :D jak rozerwałam pudełko tyo wylatywały jeden za drugim z pudełka. Dzisaj wyparzyłam karmę (jakieś 15 minut w piekarniku), ale jeszcze jej nie dałam myszkom :)

[ Dodano: Pią 05 Sie, 2005 ]
i wyglądały identycznie jak te na zdjęciu wyżej!!
KasiaGdańsk

Karmy >>nie<< Polecane

ja też takie miałam ćmy i to dorosłe jak i larwy, w pokarmie Vitapolu dla chomików, wywaliłam do śmietnika od razu...
Wackowa wyprażyłaś nie wyparzyłaś :), moje myszy lubią taką prażoną, zajadają aż im się uszy trzęsą...
Ja i moje kujciaki Słodziak i Bombelek oraz Arista, Juniper , Azja, Ajka i Europka za Tęczowym Mostkiem...
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: krwiopij »

to kupujcie jedzonko na wage lub w przezroczystych plastikowych wiadereczkach... ja tak zawsze robie, bo raz, ze widze, co kupuje, a dwa, ze taniej to wychodzi...
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
KasiaGdańsk

Karmy >>nie<< Polecane

Dokładnie, teraz kupuję albo "Megan" dla szczurów w wiaderku, lub karmę z "Pabemii"w worku, widzę teraz wszystko.. :)
Masterton
Kontakt:

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: Masterton »

No niestety ja kupuje Vitapol w przezroczystych wiaderkach i jednak jakos te paskudne robalowe cmy przetransportowalam do domu (mam juz 2 placki z martwych cialek na scianie). Te same, ktore pokazala nam Wild. Bleh
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
falka

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: falka »

Bleeeeeeeee, ja miałam w kolbach Vitapolu... fuj fe! Ale WildMoon mnie pocieszyła, że to nie zjada ubrań :).
Madaxaa

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: Madaxaa »

To ja mam jescze coś innego :wink: Takie małe robaczki żółte, ledwo widoczne, łażą po pudełku i karmie. Takie kropeczki chodzące malusieńkie, ale nie wiem co to jest. Spotkałem to w beznadziejnej karmie firmy "Orientale". W wiaderku
Awatar użytkownika
sopocianka

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: sopocianka »

Z tego wniosek, że nie należy kupować produktów vitapolu :o
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
Awatar użytkownika
limba

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: limba »

Mi takie larwy i ćmy zdarzały sie kiedys dosc czesto w vitapolu zarowno zarelku i kolbach ale kiedys tez w vitakrafcie..a moja mama sie ciezko zastanawiala gdzie takie cmy co lataj po domu sie zalegly :roll: ...teraz tylko megan w wiaderku i karmy z wyzszej polki :wink:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
knautia

Karmy >>nie<< Polecane

Post autor: knautia »

ja kiedyś trafiłam na karmę vitapolu (w torbie foliwej) i jak chciałam przesypać to zauważyłam w środku pajeczynę!
wyrzuciłam, ale nigdy mi się już nic podobnego nie zdarzyło...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”