[quote="rudi"]Jeszcze 8 dni mam jej podawać Ronaxan, a dziś dostala ostatni zastrzyk z Baytrilu (oj ale się darła u weta

). Co sądzicie o tych lekach?[/quote]
ronaxan to doksycyklina, a baytril enrofloksacyna... polaczenie tych dwoch antybiotykow daje bardzo dobre rezultaty w leczeniu zapalenia dolnych drog oddechowych... na moje oko wybor takiego zestawienia dobrze swiadczy o kompetencjach twojego weterynarza - rzadko ktory wpada na taki pomysl... podejsz malej lakcid? to sa mocne antybiotyki i trzeba uwazac na flore bakteryjna w jelitach szczurci... mala spokojnie moze dostawac po pol ampulki dwa razy dziennie - to pomoze jej wrocic do formy...
[quote="rudi"]Jak szybko wystąpiły nawroty?[/quote]
tego niestety przewidziec sie nie da... to przede wszystkim od samego szczurka zalezy... teraz organizm malej jest oslabiony i trzeba bardzo uwazac, zeby nie zlapala jakiejs infekcji... mozesz podawac jej echinacee na wzmocnienie (2 kropelki dwa razy dziennie przez ok. 10 dni) lub kupic scanomune i podawac przez miesiac 1/151511/10 zawartosci kapsulki (moga byc problemy z dzieleniem, ale jak sie bardzo postarasz, powinno byc ok

- osobiscie bardzo plecam ten srodek)...
[quote="rudi"]Macie może jakiś pomysł czym szybko odkarmić moje Słoneczko? Daję jej co prawda jej ulubione smakołyki i wrócił jej apetyt, ale wciąż widać jej kosteczki[/quote]
'dieta chorego szczurka' - to proponuja brytyjczycy...

od siebie dodam jeszcze, ze warto sie rozejrzec u weta za saszetkami dla kotow-rekonwalescentow, kupic gerberki w sloiczkach (koniecznie z miesem), podawac malej kawalek ugotowanego ziemniaka lub oslodzony miodem czy glukoza (kupisz w kazdym spozywczym) budyn... dawaj jej wszystko, na co ma ochote (oczywiscie pamietajac, zeby nie przesadzic z sola, przyprawami i chemia w niektorych produktach)...
trzymam kciuki za mala...

i zachecam do lektóry forum... wielu ciekawych rzeczy mozna sie tu dowiedziec...