Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Mona i Kuba

Karmy POLECANE

Post autor: Mona i Kuba »

My polecamy Vitapol dla szczura z domieszką Megan podstawowej (na wagę bardziej się opłaca) dodatkowo kasza gryczana, płatki owsiane oraz płatki kukurydziane. Mieszamy i mamy :) a jak potrzeba bardziej urozmaicić to już bezpośrednio do miseczki jakieś okazy dodajemy.

Szczerze mówiąc sam Vitapol bez domieszek słabo schodził, za dużo tam owsa, za którym ewidentnie nie przepada Lilka. Jednak po zmieszaniu z Megan o dziwo i to znika, no może nie cały zaraz, ale jednak mniej sie wyrzuca.

A wapienko, może to niestandardowe jedzonko :) Nestor kostka wapienno mineralna z dodatkiem skorupek jaj. duża, tania i najwyraźniej dobra!
Teraz z nami: Zoe, Layla i Koja
Obrazek
Aniolki [']: Abi, Nevi i Lila
Ewqa

Mieszanka dla szczurków

Post autor: Ewqa »

Dla mnie to nowość bo widze po raz pierwszy w sklepie. Mieszanka z firmy Megan. To się dokładnie nazywa "Natura-lny pokarm szczurków" Skład: marchewka, chleb świętojański, ziemniaki, groch, pszenica, jęczmień, orzechy, kukurydza, ryż dmuchany, chrupki warzywno-zbożowe. W karmie jest przewaga chrupek, ryżu i takich białych kółeczek, malutko za to ziaren za którymi szczurki zwykle nie przepadają. Kupiłam to i moje szczurki zmiatają wszystko z miseczki co do jednego ziarenka, chociaz zwykła mieszanka jest przebierana i wybierane te lepsze ziarna.
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
ESTI

Karmy POLECANE

Post autor: ESTI »

A ile kosztuje?
Obrazek
Anita

Karmy POLECANE

Post autor: Anita »

Słyszałam o tym kilka razy, ale żaden z moich pobliskich sklepów tego nie sprowadzał... Lubię Megan, ma takie schludne opakowania i bardzo smakuje szczurasom :)
Ewqa

Karmy POLECANE

Ja kupowałam w hurtowni i tylko tam widziałam. Kubełek 1 litr kosztował tam około 3 zł, pewnie w sklepie byłoby z 5 zł. Dobry sklep napewno zamówi dla klienta.
Awatar użytkownika
limba

Karmy POLECANE

Post autor: limba »

Ja tez to kupilam...ale ze mieszam karmy to nie wiem czy im smakuje jakos wyjatkowo...w kazdym razie jedza..jedno co mi sie nie podobalo to farbowany na niebiesko ryż ktory skrzętnie wybrałam...a najlepiej smakuje to co same ukradna z uchylonego wiaderka na polce :D
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Ewqa

Karmy POLECANE

W tym moim niebieskiego ryżu nie ma, ale i tak wsuwają aż się uszki trzęsą.
Awatar użytkownika
sopocianka

Karmy POLECANE

Post autor: sopocianka »

Też podaję mieszankę firmy Megan. Cieszy się wzięciem. :)
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
Mimysia

Karmy POLECANE

Post autor: Mimysia »

Ja daję Megan dla gryzoni
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Miłość to coś co jest zawsze ale nie wszędzie.Taki przyjaciel, co się można zkichać wysyłając zaproszenia, bo nigdy nie przychodzi.
I tak się tydzień później wprosi ;)
grzegorz

Karmy POLECANE

Post autor: grzegorz »

ja kupuje mieszanke specjalnie przygotowana w malenkim sklepiku przez wlasciciela ale
[quote="Ewqa"]malutko za to ziaren za którymi szczurki zwykle nie przepadają. Kupiłam to i moje szczurki zmiatają wszystko z miseczki co do jednego ziarenka, chociaz zwykła mieszanka jest przebierana i wybierane te lepsze ziarna.[/quote]

no wlasnie w przeciwienstwie do megan jest duzo ziaren za ktorymi moje nie przepadaja wybieraja zawsze "chrupki" o smaku kurczaka i ryby
ale ziarna sie nie marnuja robie im zawsze "trawke"-uwielbiaja ja podgryzac
Piksi(2)+Metzger(2) 2 samiczki(kawa z mlekiem+popiel)(bialy z czarnym kapturkiem:))
8 tygodni-a jedza jak by nigdy nic nie jadly:)))ciekawskie i glosne:))
Awatar użytkownika
sopocianka

Karmy POLECANE

Post autor: sopocianka »

[quote="grzegorz"]"chrupki" o smaku kurczaka i ryby [/quote]

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Jest coś takiego?! :shock:
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
gryzaj
Kontakt:

Karmy POLECANE

Post autor: gryzaj »

niby chrupki z kolorowego papu lepsze, ale i do ziaren idzie sie przyzwyczaic - jakies takie bardziej naturalne one sa i wydaje mje sie, ze lepsze
oczywiscie chrupki tez dostaje, bo troche ich tam jest w tym papu + oczywiscie rozne kolby i inne takie wkladane wazywka chlebki itp.
na razie sie jeszcze nieutuczyl, ale juz slusznym szczurasem jest :wink:
Obrazek Obrazek
knautia

Karmy POLECANE

Post autor: knautia »

ja mam ostatnio megan- przysmak dla gryzoni, ziaren nie ma tam wcale, ale paskudy i tak nie zjadają :?
świnki balbinki wolą inne przysmaki: jedna ogórki, druga jogurt, a mała tuńczyka
ja wiem, że są rozpieszczone, bo jak szykuję miseczki z czymś dobrym , to M pyta:a dla mnie?
pół torby zakupów jest chyba dla nich :D
a jak chcę je trochę "przegłodzić" to maja sam szczurzy pokarm i jak wkładam do nich łape to gryzą moje palce- domagaja się czegoś lepszego :lol:
grzegorz

Karmy POLECANE

Post autor: grzegorz »

[quote="sopocianka"]Jest coś takiego?! [/quote]

oczywiscie ze sa poczawszy od kurczaka poprzez tunczyka a skonczywszy-ostatno widzialem- watrubka , buraczki czerwone - ale wole im dawac natralne braczk itp niz chrupki
pozdrawiam :D
Piksi(2)+Metzger(2) 2 samiczki(kawa z mlekiem+popiel)(bialy z czarnym kapturkiem:))
8 tygodni-a jedza jak by nigdy nic nie jadly:)))ciekawskie i glosne:))
Nisia

karma na V, ale nie Vitapol, i inne

Post autor: Nisia »

A co do orzechów - kupiłam na targach zoologicznych taką karmę zawierającą orzechy różne i owoce. Ino nie pamiętam firmy :oops: , coś na V i nie Vitapol (może Vitral?). Na poniedziałek sprawdzę :D. Rewelka - niedrogie, duże opakowanie, moje to wprost ubóstwiają ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”