Psia karma
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Karmy psie i kocie
Moje psiaki jedza gotowane jedzonko,a z suchego to Acane im daje i szczurkom czasem tez troche sie dostanie i suchego i gotowanego. No i czasem kupuje psom kocie suche,bo uwielbiaja,ale to bardzo rzadko i malutko i szczurki tez jedza to. Pedigree moim psiakom smakuje,ale maja biegunke po tym wiec im nie podaje.
Mały[*] (25.04.05-12.07.06)
Mr Jingles[*] (26.06.05-28.05.07)
Mr Jingles[*] (26.06.05-28.05.07)
-
Karmy psie i kocie
[quote="Korlis"]Wszystko oprócz Pedigree[/quote]
dziwne bo moj pies to je i jest zdrowy...takie mini,co maja krokieciki....szczurkom tez to daje jako przysmak i nic im nie jest :| kupki tez maja ladne i niesmierdzace
moze mialas pecha i trafilas na jakas trefna paczke.........to samo kiedys kylo z knorr jak na rynku wykryli serie zatrutych czyms sosow, nie znaczy to jednak ze wszystkie produkty tej firmy trzeba omijac szerokim lukiem
[ Dodano: Pią 23 Wrz, 2005 ]
nie kazdego stac na eukanube :?
dziwne bo moj pies to je i jest zdrowy...takie mini,co maja krokieciki....szczurkom tez to daje jako przysmak i nic im nie jest :| kupki tez maja ladne i niesmierdzace

[ Dodano: Pią 23 Wrz, 2005 ]
nie kazdego stac na eukanube :?
ukochany fredzio 24.7.2003-11.8.2005
- sopocianka
Karmy psie i kocie
Okruch wcina psie suche paszteciki z mięsem -po 15 gr. w zoologiku. Już to wypróbowałam na poprzednich szczurach.
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
Karmy psie i kocie
Pani Rotten ale to była SERIA. Jak to pani Dr wet. Ela Kurska mawia :" Jak je pedigree i nic mu nie jest, to znaczy, że zdrowy." :lol:
Karmy psie i kocie
moje uwielbiają psią karmę, ale oczywiscie daję ją bardzo żadko bo ogólnie nie mam psa i jej nie kupuję na co dzień. Czasami ale to od świeta dostaną saszetkę wołowiny peediree czy jakos tak sie to pisze (wiecie o co chodzi
). Za to nienawidzą wchiskasu
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Karmy psie i kocie
[quote="pani_rotten"]dziwne bo moj pies to je i jest zdrowy... moze mialas pecha i trafilas na jakas trefna paczke.........
nie kazdego stac na eukanube :?[/quote]
Nie powiedziałabym jednak, że to dla niego dobre. Pedigree i każda tania karma to śmieci, niezależnie od paczki. Zwierzęta jedzą jej dużo, a nie ma żadnych odżywczych składników, często jest wręcz trująca. Pozwolenie na dystrybucję pewnie kupili....
Jak nie stać na dobrą karmę, to nie ma się zwierząt. Bo zwierzęta kosztują. O swoje zwierzęta trzeba dbać jak najlepiej, a nie zapewniać im warunki wystarczające do przeżycia.... a o wiele lepsze. Zainteresować się, odwiedzić forum tematyczne czy dwa.
Poza tym moje koty jedzą o wiele mniej Royala, niż kiedyś innych karm. W sumie wychodzi miesięcznie na tyle samo, a dostają o niebo lepsze pożywienie. Bo kupuję im miesięcznie 2 kg za 46zł + rybka, co daje łącznie 60zł, a nie 30 puszek po 2,5zł [jadły obie 1 dziennie] + rybka, co daje łącznie 100zł miesięcznie !
I taka karma na 100% nie zaszkodzi także innym zwierzętom.
W ogóle uważam, że sucha karma jest zdecydowanie lepsza od mokrej, puszkowej
.
Pies zje mniej Royala niż Pedigree, dlatego koszt kupienia Royala - droższego, ale kupuje się mniej - jest niższy lub taki sam, jak kupienia Pedigree - tańszego, ale pies więcej go zje.
nie kazdego stac na eukanube :?[/quote]
Nie powiedziałabym jednak, że to dla niego dobre. Pedigree i każda tania karma to śmieci, niezależnie od paczki. Zwierzęta jedzą jej dużo, a nie ma żadnych odżywczych składników, często jest wręcz trująca. Pozwolenie na dystrybucję pewnie kupili....
Jak nie stać na dobrą karmę, to nie ma się zwierząt. Bo zwierzęta kosztują. O swoje zwierzęta trzeba dbać jak najlepiej, a nie zapewniać im warunki wystarczające do przeżycia.... a o wiele lepsze. Zainteresować się, odwiedzić forum tematyczne czy dwa.
Poza tym moje koty jedzą o wiele mniej Royala, niż kiedyś innych karm. W sumie wychodzi miesięcznie na tyle samo, a dostają o niebo lepsze pożywienie. Bo kupuję im miesięcznie 2 kg za 46zł + rybka, co daje łącznie 60zł, a nie 30 puszek po 2,5zł [jadły obie 1 dziennie] + rybka, co daje łącznie 100zł miesięcznie !
I taka karma na 100% nie zaszkodzi także innym zwierzętom.
W ogóle uważam, że sucha karma jest zdecydowanie lepsza od mokrej, puszkowej

Pies zje mniej Royala niż Pedigree, dlatego koszt kupienia Royala - droższego, ale kupuje się mniej - jest niższy lub taki sam, jak kupienia Pedigree - tańszego, ale pies więcej go zje.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

-
Whiskas ??
Czy mozna podawać karme w puszkach firmy Whiskas ?? Ja słyszałam że tak ... ;/;/
KUPIE LUB PRZYJME SAMICZKE SZCZURKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONTAKT- GG !!!!!!!!!!!!!!!!!!
=)

Karmy psie i kocie
Pierwszemu szczurkowi podawalam wiskasa, takiego z szaszetki i co moge powiedziec? NIE POLECAM. Dlaczego? To jedzenie nie jest przeznaczone dla szczurkow - szczurki nie sa drapieznikami i nie potrzebuja az tyle miesa, a po drugie jedzenie to jest miekkie i tuczace, mojemu szczuraskowi m.in. dlatego ulamaly sie zabki 

-
Karmy psie i kocie
biedny maluch ... mozliwe bo przeciez szczurek to gryzon i dla niego zabki rosna caly czas i nie powinnien jesc miekkiego jedzonka tylko twardsze aby mugl swoje siekacze sciarac 

KUPIE LUB PRZYJME SAMICZKE SZCZURKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONTAKT- GG !!!!!!!!!!!!!!!!!!
=)

Karmy psie i kocie
moje whiskasa nie trawią, za to wczoraj kupiłam peedegri to wcinały aż uszy się trzęsły, ale i tak bardzo żadko im to podaje bo nie jest to zdrowe
-
Karmy psie i kocie
ale ty kupiłas peedegri te w puszkach czy saszetkach ?? A przeciez karma dla psow jest niebezpiecznie szkodliwa ... gdziesz to czytalam na tym forum pod tytułem Jedzenie dla psów-OSTRZEZENIE
[ Dodano: Nie 25 Wrz, 2005 ]
http://szczury.org/viewtopic.php?t=7576 oo znalazlam troche inny tytuł ale jest
[ Dodano: Nie 25 Wrz, 2005 ]
http://szczury.org/viewtopic.php?t=7576 oo znalazlam troche inny tytuł ale jest

=)

Karmy psie i kocie
w saszetkach. Wiem o który temat Ci chodzi, ale wiesz to wszystko zależy, jednpo moze zadziałaś na jednego szczura tak a drugie inaczej,nie mozna zakładać z góry ze nie mogą, bo wiele szczurów uwielbia jedzenie psie, nie tylko te mokre ale również (w sumie to przede wszystkim) te suche. Wiadomo, że nie moze takie jedzonko stać sie ich stałym mokarmem, tylko smakołykiem i dostawką, bo każda rzecz w nadmiarze jest szkodliwa.....
Karmy psie i kocie
Nie rozumiem po co faszerowac szczury jedzeniem dla psów bądź kotów. Przecież te zwierzęta nie mają sie ku sobie. Mają całkiem odmienne zoładki, wątroby i zęby. To tak jakby człowiek podjadał codziennie na deser jedzenie dla kotów bądź psów. Macie jedzenie dla szczurków w sklepach, po co kombinować. Juz lepiej samemu upichcie, przynajmniej wiadomo co w tym jest.
Karmy psie i kocie
niektóre szczurki pzrepadają za tym, a tak dla przekonania dla niektórych osób no to oto proszę cytat z naszego portalu szczurzego gdzie jest napisane o tym ----->"Wiele szczurów przepada za suchą karmą dla psów, jednak powinna ona być dla nich jedynie rzadkim smakołykiem." 
-
Karmy psie i kocie
Ja mysle ze jak raz na 2 tygodnie sie da taka saszetke z whiskasa to nic sie nie stanie.. jedynie lekke urozmaicenie pokarmu ... cowy na to?
=)