Ania ma rację.....zdrowe żywienie to podstawa długowieczności...
Jeżeli chodzi o nasionka to ja tez jestem zdania, ze owies czy pszenica nie są podstawą w żywieniu gryzoni...... dlatego HP nigdy nie będzie takich mieszanek wprowadzać na rynek (i tak jest ich dość)
natomiast ja proponowałbym wam jednak przetestować Mieszankę naszion Gryzoń .. HP
Specjalnie dla Klientów (oczywiście czworonożnych) wzbogaciliśmy jej skład dodając nasion czerwonego prosa oraz nasion rzepy (rarytas)....
Skład tej mieszanki obecnie wygląda tak:
nasiona prosa, rzepy, ogórecznika, ostropestu, kozieradki i babki płesznika ..... z obserwacji wynika, że najbardziej gryzonie uwielbiaja ogórecznik (takie czarne nasionka wielkości ziaren pszenicy) ale i rzepa też może im przypaść do gustu.....
My jednak nie wprowadzamy produktów po to, aby wasze zwierzaki napchały sobie brzuszki.tylko po to, ąby spreawiały im przyjemność (żeby smakowały) jednocześnie wpływając korzystnie na ich zdrówko.i to mogę zagwarantować.
Ta mieszanka wpływa bardzo korzystnie na wątrobę waszych ulubieńców oraz na futerko (ja to wiem, bo widzę jak wyglądają teraz moje dżungary)
tak czy inaczej już nie pamiętam, kiedy ostatnio kupiłem jakąś mieszankę ziaren w zoologu. bo i po co.......
robiłem eksperymenty mieszając ziarna (pszenica, owies z ogórecznikiem, rzepą i ostropestem) i niestety ogórecznik znikał z miseczki poerwszy, później naiona rzepy i ostropestu, natomiast pszeniczka i oies zostawały......
Nie wierzycie.przekonajcie się sami....
A i dodatm, że zwiększyliśmy wagę Mieszanki nasion Gryzonie do 150g a cena pozostała bez zmian.