Użyłam słynnej opcji szukaj, przejżałam spis treści i odpowiedzi nie znalazłam.
Jak to jest z podawaniem szczurom sezamków? Moje bardzo je lubią, od czasu do czasu im dam po kawałku.
Na wszelki wypadek podaje skład : ziarno sezamowe (49%), syrop glukozowy, cukier. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych orzechów.
To jak, podawać im te sezamki, czy nie bardzo?
Sezamki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Sezamki
Swoim szczurkom sezamków nie daję, ale raz ukradły więc wierzę, że i Twoje je ubóstwiają :lol: Myślę, że bardzo rzadko nie zaszkodzi- chodzi mi raz na 2 miesiące no i chyba są bardzo tuczące...
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
RATTERIA.W.INTERIA.PL
Sezamki
zgadzam się, to nie zaszkodzi, ale utuczy, sam sezam jest tuczący a co dopiero z taką dawką cukru
za tęczowym mostem: Karolcia
Sezamki
Jeżeli szczurki rzeczywiście lubią sezam, a nie cukier, którym jest obklejony, to lepiej wykombinować samemu coś "sezamkowego" np. zrobić kolbę wg. któregoś z forumowych przepisów i dodać ziarna sezamowego albo wsypać sezamu do miseczki z karmą
.

Sezamki
Albo... wyssać, to moze wyglądać obrzydliwie, ale szczurki tak czy siak lubią naszą ślinę : ), a jak nie to umyc w wodzie i wysuszyć (myłam tak orzeszki ziemne z soli - dla siebie, moje szczurzaste tego nie lubią ; ). i przecież najprosciej to kupic sezam na kilogramy : ))