Jejciu, jakie maluchy!

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

an

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: an »

Wild, ja Ci ewentualnie dosle do tej Twojej Finlandii jakis rodzimy browarek, bo stawiam na to, ze wszystkie beda nie-husky:>
Black American Irish, Black Hooded, Dumbo Topaz, Dumbo Rex Black, Dumbo Rex Merle Lilac Aguti, Dumbo Blaze Beige Fuzz
Awatar użytkownika
WildMoon

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: WildMoon »

Oho an! :D Z gory powiadamiam, ze piwska nie wysylam, bo zbankrutuje na poczcie. :shock: Zreszta finskie piwa sa... pitne, ale to nie to co rodzime. :D An, no to mamy deal ;) 8) W sumie w Renifero-Losiolandii maja dobra czekolade ;)
Before you speak, THINK!
T - is it TRUE?
H - is it HELPFUL?
I - is it INSPIRING?
N - is it NECESSARY?
K - is it KIND?
an

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: an »

czeeekoolaaadaa... Wild, nawet nie wiesz, co mowisz:) jestem czekoladowym odpowiednikiem cookie-monstera, wiec nawet nie wiesz, co mi proponujesz;)
zaklad piwo-czekolada uwazam za wiazacy... ile czekamy na wyniki? w sumie, to husky bedzie mozna ocenic juz wkrotce, najlepiej przrownujac kolor do mamusi, bo zdaje sie, ze ona jest czarna. mam nadzieje, ze za miesiac dostane swoja czekolade;P
Black American Irish, Black Hooded, Dumbo Topaz, Dumbo Rex Black, Dumbo Rex Merle Lilac Aguti, Dumbo Blaze Beige Fuzz
Awatar użytkownika
WildMoon

Jejciu, jakie maluchy!

No to masz farta, bo ruszyla produkcja czekolad i czekoladek 'swiatecznych', ktorych w ciagu roku nie ma w sprzedazy :D Hm, w sumie ja piwa nie pije, ale maz lubi ;) Ja tez uwielbiam czekolaaaaaaade, wlasnie mam mega-ochote na marcepan z nugatem w czekoladzie mmmmmmmh! :twisted:

Fakt, ze matka jest czarna nie gwarantuje, ze potomstwo pozostanie czarne :twisted: Ile czekamy.. Mysle, ze ok. 5-6 tygodni powinno minac. Niektore husky sie pozno wybarwiaja. :wink:
P.S. zaraz wydziele ten offtop do spam-tematu, bo sie burdelik robi ;)
Ostatnio zmieniony sob lis 05, 2005 1:01 pm przez WildMoon, łącznie zmieniany 1 raz.
Before you speak, THINK!
T - is it TRUE?
H - is it HELPFUL?
I - is it INSPIRING?
N - is it NECESSARY?
K - is it KIND?
ESTI

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: ESTI »

A ja tam widzialam chlopaczka i dziewczynki, ale nie ogladalam do konca, bo strasznie dlugo foteczki sie laduja. 8)
Obrazek
Awatar użytkownika
jokada
Kontakt:

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: jokada »

według mnie wszystkie sie 'wyhaszczą' :P
Awatar użytkownika
Eruntale
Kontakt:

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: Eruntale »

może będzie ze jestem stara maruda, ale...
moze ktos zrobi liste- ktore ciułki juz zajete, ktore nie? proponowalabym tez robic im zdjecia osobno i dac jakies chwilowe oznaczenia, coby sie nie pogubic czyj jset czyj, a czyj niczyj ;) btw, jestescie podli...jak mozna taki ladny miot pokazywac mi, osobie o tak slabym charakterze...te jednolite slicznoty...argh..czy sa juz zajete? >_> ten kremikowy, na tym zdjeciu http://strony.aster.pl/andre/foto/szczurki/15.jpg , przygnieciony jasniejszym...zajety juz? i czy mozna prosic o ladna fotke podogonia? ;)
"Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Do what thou Wilt, but harm none
szczurkowa_pani

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: szczurkowa_pani »

Andre, wiec słuchaj :)
są 2 białe i 4 czarno-białe si?
jeśli chcesz wszystkich sie pozbyc... to no problemo :)
ja chce z łezką, mycha chce z kreseczką...
Ayumi chce białaski...
zostają ci 2 czarno-białe nie zaadoptowane..jesli te dwa okazałyby się parką, to moja sąsiadka która ma swira na punkcie szczurów i miala ich w swoim życiu sporo chetnie je przyjmie do siebbie :) Wiec napisz mi na gg co postanawiasz..
MOI CHŁOPCY: tuptuś-filipek (husky), Przecinek (kapturek) i RODZYNEK W MĘSKIM GRONIE: AMELKA :)
nezu
Kontakt:

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: nezu »

STOP.
Szczurkowa, zanim zaczniesz zaklepywac i oceniac co do kogo trafi, zaczekaj na obecnosc Andre. To prosba, sugestia...

Ja tez chcialam malucha, za posrednictwem gadulca skontaktowalam sie z andre. Chcialam SAMICZKE z gwiazdka,ze wskazaniem na kapturka, wyszlo ze kapturek chyba jest chlopaczkiem...:-(
Poza tym dlaczego znajoma chce parke? Rozmnazac rodzenstwo? Przeciez wiemy ze trzymanie razem maluchow dwoch plci razem nie jest rozsadne.
Po prostu prosze o rozwage, jeszcze pamietam co dzialo sie przy maluchach u Yrsy. Bytla o nie cala batalia, potem wyszlo, ze pokrzywdzona okazala sie Mataforgana, wynikl z tego tylko chaos i klotnie.
Jesli tak ma byc i teraz to sie moze lepiej calkiem wycofam.

Andre, piekne maluszki. Jeden z jasnych moze byc beige a nie white, chyba ze to przeklamanie kolorow..:)
A co do reszty, nie chce tutaj nikomu marzen niszczyc, ale one mi tez na husky wygladaja..;)
Na black zbyt jasne, ich kolor jest taki...grafitowy. Tak wiec zjasnieja z wiekiem, co i tak nic im z uroku nie odejmuje :)
szczurkowa_pani

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: szczurkowa_pani »

nezu :) spokojnie.
Jesli zamowiłas wczesniej to luzik :)
:) no i pamietaj że zamowiłam juz dawno tego słodziaka z tą łezką (bardziej regularną) :) Spodobał mi sie juz zanim wiedziałam co to za kolorek więc hihi, z kropkami na czołku zostają ci dwa do wyboru :)
MOI CHŁOPCY: tuptuś-filipek (husky), Przecinek (kapturek) i RODZYNEK W MĘSKIM GRONIE: AMELKA :)
Andre
Kontakt:

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: Andre »

Jeden jasny to jest beige :)
Co do oceninia płci, wstrzymałbym się do wystąpienia bardziej widocznych cech płciowych. Nie mam sumienia męczyć bardziej maluszków, przytrzymać je jedną ręką "brzuszkiem do góry" a drugą robić zdjęcie jest niemożliwe - za brdzo się wiercą.
Co do czarnych - wyglądają na czarne, tak jak mamusia... ale dopiero od 2 dni mają futerko, więc może się to zmienić.
Poczekajmy jeszcze :)
Co do zamawiania, podejmuję następującą decyzję:
Dopiero po 3 tygodniach od narodzin zdecyduję, czy i które zatrzymam (raczej max. 2), pozostałe będą do oddania. Zatem zaklepywanie w tym momencie nie ma jeszcze wagi wiążącej.
Przyznaję, że podoba mi się beige oraz kapturek, ale... ;)
Awatar użytkownika
Ayumi

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: Ayumi »

[quote="szczurkowa_pani"]Ayumi chce białaski... [/quote]ayumi chciałaby dziewczynke w liczbie 1 :wink: ...

[quote="Andre"]Przyznaję, że podoba mi się beige oraz kapturek, ale... [/quote]jeżeli Andre jednak NIE bedziesz chcial beige, a bedzie dziewczynka, to ja ja moge przygarnac...

jak zostawisz beige, to ja moge zrezygnowac z kolejki po ciurka na rzecz dużej ilości chetnych... a właściwie jakiego koloru jest trugi biały ciur, może też ładny ^^?
ze mną: Mysh
20 aniołków po drugiej stronie tęczy: Mr Happy; Harry; Floyd; Ramzes; Mia; Baby; Lucy; Elsa vel Elly; Alex; Pandora vel Panda; Dolls; Zazu; D; Shanti; Salomea Nine vel Sally; Antehai vel Anti; Elmer vel Elmo; Salem; Oskar; Tigra [']
Awatar użytkownika
WildMoon

Jejciu, jakie maluchy!

Andre, no, nie wiedzialam, ze nie masz zadnych pomocnych dloni do akcji ofocenia maluchow. Moim skromnym zdaniem oseski najlatwiej mozna odroznic wedlug plci w ich pierwszych dniach zycia, przed pokryciem cialek sierscia. Po wyrosnieciu siersci czesto trzeba czekac az samcom opuszcza sie jadra do moszny i stana sie widoczne.

Jesli nie potrafisz ocenic odleglosci miedzy ujsciem cewki moczowej a odbytem to przyjrzyj sie dobrze genitaliom, samce maja je nieco bardziej wypukle. A jak nie chcesz ich meczyc, to poczekaj. ;)
Before you speak, THINK!
T - is it TRUE?
H - is it HELPFUL?
I - is it INSPIRING?
N - is it NECESSARY?
K - is it KIND?
Mycha
Kontakt:

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: Mycha »

Może i husky, ale i tak będzie śliczny :wink:
Zresztą zobaczymy :lol:
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
Andre
Kontakt:

Jejciu, jakie maluchy!

Post autor: Andre »

One wszystkie wyglądają dla mnie podobnie - na dziewczynki. Ale one bardzo szybko rosną i to się może zmienić! Jeśli ktoś z Wawy się zna i chciałby się pofatygować na Bemowo, ponawiam zaproszenie na dokonanie oględzin :)

Co do rozmiarów zdjęć - nie po to szukałem opłacalnego aparatu z rozdz. 6 MP, żeby potem zmniejszać zdjęcia ;) Jeśli przeglądarka ma przy nich kłopoty, zapisz sobie zdjęcia do oglądania u siebie na dysku - każde zajmuje niecałe pół MB, więc powinny się raczej szybko ściągnąć, i wtedy już są Twoje :) Wiesz jak to zrobić? Prawy Klawisz Myszki na link i wybierasz opcję Zapisz element docelowy jako (w programach IE oraz Firefox).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”