Dokarmianie 2-3-tygodniowych maluchów

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
mrs.jingles

karmienie maluchów

Post autor: mrs.jingles »

szczurze babcie i dziadkowie, mam pytanie, czym i w jakich ilosciach dokarmiac male ogonki? moje maja 15 dni, 2 otwarly juz oczy i zaczynaja sie interesowac jedzeniem Otylii... :albino: :D myslalam o serku homogenizowanym o temperaturze pokojowej albo mleku na poczatek... a potem... moze te kaszki dla dzieci? jakiej inne pomysly? :D
falka

Post autor: falka »

serek homogenizowany - nie
jogurt - tak :)
kaszki mleczno-ryżowe dla dzieci - tak :)
oraz: chrupki kukurydziane niesolone, mleko to raczej takie dla małych kociąt (ale nie znam się za dobrze na tym) a nie takie zwykłe, ryż preparowany, ryż gotowany bez soli - to moje typy ;)
mrs.jingles

falka, gdyby one jadly jogurt... albo pily mleko... niestety! mamusie moge przetrzymac, ale one cos jesc musza ;) jutro sprobujemy z kaszkami.

malolaty juz jedza w sumie "dorosle" jedzenie, chrupki z karmy, pszenice, zeschniete pietki - no moze nie do konca jedza, ale staraja sie bardzo... :lol: (jutro juz 3 tyg skoncza!)

[ Dodano: Sob 17 Wrz, 2005 ]
jest pewien postep - ewentualniemoge poskrobac grudke serka wiejskiego... ale bez takiego entuzjazmu jak danio ;) gerberki tez ledwo lizna...
Awatar użytkownika
casie

Post autor: casie »

Mrs.jingels cieszę się, że maluchy rosną i jedzą ze smakiem :) Karm je tam ładnie :alien: Zeby tam na jakies wybredne nie wyrosły hihih :lol:
"Nie wstyd nie wiedzieć, lecz wstyd nie pragnąć swojej wiedzy uzupełnić"
Już odeszły: Scream, Guti, Albi, Bundy, Marcel, Rati, Snowi i Winky
mrs.jingles

staram sie Casie bardzo, tez nie chce wybrednje, rozkapryszonej pannicy :P

odstawiamy danio, w zamian za serki wiejskie, gerberki (obiadek od 6 miesiecy, sasiadka w sklepie na mnie dziwnie patrzyla :lol: ) i kaszki :wink:
miniulka91

Post autor: miniulka91 »

ja tez kupiłam takie malenstwo 3tygodniowe i karmie go gelberkami i kaszką manną dla niemowląd od 5miesiąca kukurydzianą. Jest jeden plus w takich maluszkach moj starszy szczurk odrazu go zaakceptował bardzo ładnie sie nim zajmuje ,niewzraca na jego wybryki uwagi ten mały to jepu po plecach włazi a ten nic:) jestem z niego zadowolona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”