[CIAŁO WŁAŚCICIELA] dobiera sie do oczu, uszu ,nosa...

Wszystko o zachowaniu i nawykach naszych milusińskich - obserwacje i porady.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Mimysia

argh, precz od ust!

Post autor: Mimysia »

Moja też tak robi.Kiedyś bezczelnie wsdziła mi głowę do ust.Fu!
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Miłość to coś co jest zawsze ale nie wszędzie.Taki przyjaciel, co się można zkichać wysyłając zaproszenia, bo nigdy nie przychodzi.
I tak się tydzień później wprosi ;)
RattyGurl

:)

Post autor: RattyGurl »

A moja Smoochy całuje tylko wtedy gdy powiem "daj buzi" i wystawie usta :P
...::: Najwięcej zielonych świateł na drodze do piekła :::... http://szczury.org/album_personal.php?user_id=1460 moja galeria:)
Mimysia

argh, precz od ust!

Sorry że dopisałam sie do starego tematu ale szperałam z nudów na forum i znazłam link,nie spojrzałam na date :lol:
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Miłość to coś co jest zawsze ale nie wszędzie.Taki przyjaciel, co się można zkichać wysyłając zaproszenia, bo nigdy nie przychodzi.
Awatar użytkownika
sopocianka

argh, precz od ust!

Post autor: sopocianka »

Szczureńki są słodkie: całują w usta, wkładają nosy do nosa, dmuchają do uszu, zlizują łzy -jak jest smutno, wchodzą za bluzkę lub do nogawek -wtedy jest wesoło... Są cudowne!

Dobrze, że ktoś założył taki temat, przecież całowanie się z ogonkami nie jest jakimś tabu przynajmniej wśród nas, szczurniętych :D
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
Mimysia

argh, precz od ust!

Ja sie śmiałam kiedy mi wsadziła pyszczek do ucha,to takie śmieszne uczucie
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Lolek_2110

Odpowiedz

Post autor: Lolek_2110 »

Moj szczurek tez wsadza lepek do ucha. Fajnie wtedy laskocze :D :P
Kira (16.08.05)
Roxi (16.08.05)
albrechtor

Atakuje moje oczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pomocy!!!!!!!!!!!!

Post autor: albrechtor »

Dziś, gdy szczurzyca spacerowałą mi po ramieniu, nagle skoczyła mi do oka! Nie wiem, czy zaatakowała mnie pazurami, czy może zębami, w każdym razie pod okiem mam ślad. Okropnie się przestraszylam! Nie wiem, co ją napadło, ponieważ nigdy bez powodu nie atakuje nawet palców. Taka sytuacja zdarzyła się po raz pierwszy. Martwię się, ponieważ kiedyś przeczytałam, że szczury w ten sposób atakują swoje ofiary lub bronią się przed atakami innych zwierząt. Czy ktoś może mi to wyjaśnić? :cry:

Tematy polaczone/ESTI
an

atakuje....OCZY!!!!

Post autor: an »

mnie Dove bardzo czesto gryzie w powieke, ale ja to traktuje jako iskanie... moze i w Twoim przypadku tak bylo?
Black American Irish, Black Hooded, Dumbo Topaz, Dumbo Rex Black, Dumbo Rex Merle Lilac Aguti, Dumbo Blaze Beige Fuzz
albrechtor

atakuje....OCZY!!!!

Post autor: albrechtor »

No nie wiem....wyglądało to, jak prawdziwy atak, a nie zabawa..... :| Kropka wyraźnie mi rzuciła się na twarz. Miejmy nadziję, że jednak masz rację.
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

atakuje....OCZY!!!!

Post autor: Lulu »

u nas oczy atakuje tylko Cloude... i to mocno...
Cloude to nasz najwiekszy pieszczoch, taki slodziak kluch... wszystkie szczurki rozkladaja go na lopatki (a on wyraznie to robi) i jest przeslodni i lagodny... tylko oczy sa jego zboczeniem (nasze, a nie innych szczurow). nie wiem czemu tak robi... wiec my po prostu nie dajemu mu sie zblizac do oczu...

co do powiazan do okularow... ja w ciagu dnia nosze soczewki, wiec moge zrozumiec, ze to moze dla ciurka dziwnie pachniec np... wieczorem nosze okulary, to tez go moze interesowac... ale Daniel ma oczka zdrowe i dobrze widzi, a jego oczy tez atakuje... i o co chodzi? ;)
Ostatnio zmieniony sob sie 12, 2006 11:55 am przez Lulu, łącznie zmieniany 1 raz.
Kaka

atakuje....OCZY!!!!

Post autor: Kaka »

czytałam gdzieś kiedys, że w przypadku szczurów wędrownychjest tak., że jezeli jest w zagrozeniu i nie ma już żadngo manewru do ucieczki, to właśnie atakuje oczy.....

u mnie ostatnio też rozpiera energia mojego dumbo rexa Fabiana od Masterton. Wczoraj miał imieninki :lol: co on wyprawiał, on poprostu latałw powietrzu ciagle, jego podskoki są tak wysokie, i najlepsze jest to zę wczędzie tymi podskokami chodzi :lol:
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Shi
Kontakt:

Ca?uj?cy szczurek?

Post autor: Shi »

Właśnie, właśnie... czy któryś z waszych ogonków was pocałował (polizał)? Bo ja mojemu przez jakiś czas dawałem buziaczka w pyszczek (no jest po prostu taki słodki, że nie można się oprzeć). Teraz zauważyłem, że za każym razem gdy dam mu takiego całusa, to on zaczyna lizać mnie po ustach (dla niektórych to obrzydliwe jest, ale dla mnie, po prostu urocze :D). I ogólnie, non stop się wtula we mnie, skacze i biega po mnie i tym podobne. Taki przytulaśny słodzik :P I takie pytanko, odnośnie buziaczków, czy ktoś miał podobne przypadki? Pytam z czystej ciekawości (jeśli jednak post/temat okaże się malo ważny, itd., to niech zostanie usunięty :? )

[ Komentarz dodany przez: limba81: Czw Lut 09, 2006 3:26 pm ]
Temat polaczylam z podobnym.
Ostatnio zmieniony ndz lut 19, 2006 2:14 am przez Shi, łącznie zmieniany 1 raz.
Whitty [*] (??.12.2005 - 15.02.2006) Bądź szczęśliwy...
Awatar użytkownika
Hope
Kontakt:

argh, precz od ust!

Post autor: Hope »

hej to sweet :D hehe Lemon to mnie liże ale w ucho ;) no pominę caluski w palce ;) :D
ESTI

argh, precz od ust!

Post autor: ESTI »

Shi, szczurasy uwielbiaja sline, wiec przy najmniejszych sposobnosciach uwielbiaja zaglodac do naszych pycholi. Generalnie sa ciekawskie, wiec uwazaj bo niedlugo zaczna byc bardziej brutalne i domagac sie zagladania do buzi - powaznie. ;)
Obrazek
Vilemo

argh, precz od ust!

Post autor: Vilemo »

Moja mała też tak robi, w nocy jak śpie wchodzi na mnie, wylizuje mi jednak głównie powieki i dziurki od nosa :lol: W usta czasem jej się zdarza jak widzi że coś jem ;)
Frusia od 18 grudnia
Luna od 5 stycznia
http://szczury.org/album_personal.php?user_id=2676
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania i nawyki”