Stadko Injagua

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Injagua
Kontakt:

Stadko Injagua

Post autor: Injagua »

no mam go od wczoraj tzn 31 marca tego roku od 7 wieczorem i wczoraj sie oswajal i bylo niezle nic mi sie robil nawet jak go wzielem na kolana a teraz mnie gryzie i za kazdym razem bolesniej.Czy mam do wywalic na plecki czy raczej go delikatnie oswajac w wanie szczuzyza ta ma okolo 7 tygodni maksymalnie a w swojej klatce czuje sie tak pewnie ze juz nawet na plecach lezy a do glaskania ma ciage opory.Co robic?

boje sie ze mnie ugryzie do krwi bo ostanio ugryzja tak ze prawie mi skore rozciela

[ Komentarz dodany przez: limba81: Sob Kwi 01, 2006 11:25 am ]
Jesli piszesz post za postem w tak krotkim czasie uzywaj opcji EDYTUJ.
limba81 mod.

[ Komentarz dodany przez: ESTI: Nie Kwi 02, 2006 4:38 pm ]
Temat przeniesiony.
Mozesz pisac juz dowoli o swoim stadku. ;)
ESTI amd.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 02, 2006 3:37 pm przez Injagua, łącznie zmieniany 1 raz.
zawsze pomoge bo i wy mi pomogliscie...
mazoq
Kontakt:

Stadko Injagua

Post autor: mazoq »

masz szczurka od wczoraj, nie wymagaj od niego by Cię od razu kochał.... potrzebuje czasu. w swojej klatce na pewno czuje sie bezpieczniej, daj mu trochę czasu by przyzwyczaił się też do całego otoczenia. nie wyjmuj na siłę i nie staraj głaskać, czasem wogóle szczury nie lubią głaskania (tak jak moja ;) ). wykręcanie na plecki może przynieść odwrotne rezultaty bo gryzienie teraz to nie oznaka dominacji co strachu i sprawdzania czy Twoja ręka jest czymś jadalnym.
polecam trzymanie ręki tak by szczur sam do niej podchodzil. ugryzie? trudno ;) ale za 2 razem będzie wiedział że to nic do jedzenia.
Iza

Stadko Injagua

Post autor: Iza »

mazoq, myśle, że masz racje, mój szczurek też zaczoł mnie na drugi dziń gryźć, ale niepokazałam mu, że się tego boje, myśle, że jeśli zauwazyłby, że moja ręka ucieka na gryzienie to poprostu, żeby mnie odstraszyć ugryzłby mnie, ale może chciał tylko spróbować czy jestem jadalna, przekonał się, że nie i narazie mnie jeszcze nieugryzł ;) , ale mam z nim inne problemy oswajalne, niewiem czy pisac, ale niewiem jak go oswoić, on mnie sie boi, a ja jak do tej pory wyciągałam go z klatki, może ma do mnie jakiś uraz, bo jak widzi ręce to się boi, ale jak go wyciągne to biega po mnie wchodzi do rękawa :? sama niewiem co o tym mysleć, ale mam go tylko trzy dni...
Injaqua niedaj się szczurkowi, mam nadzieje, że uda ci się go oswoić
Awatar użytkownika
ciufcia

Stadko Injagua

Post autor: ciufcia »

Injagua polecam poczytać tutaj. Jest wiele rad jak oswoić ogoniastego. Ty jakbyś został zabrany z domu też byś się bronł i nie wymagaj o szczuraska, że odrazu będzie siedział Ci na ramieniu. Daj mu czas na zaaklimatyzowanie się i oswajaj go od początku :)

Polecam poczytać FAQ, duzo dowiesz się :)

PS. Poczytaj zwłaszcza punkt IX, napewno będzie rada dla Ciebie.

Pozdrawiam.
Na zawsze w moim sercu-[']Leon (Albinos) - 15 VI 2005r.[']

Klatka stoi pusta. I czeka...
Injagua
Kontakt:

Stadko Injagua

Wiecie co to niewiarygodne ale juz dzis minelo moze doba od naszego pierwszego spodkania a on chodzil mi po ramieniu juz i mnie teraz przestal grysc i wogule daje sie glaskac i zaczal nawet ragowac na imie tzn przychodzi a imie dostal dopiero wczoraj choc z tym imieniem to roznie o czasami jeszcze nie wie co dokladnie ma zrobic ,ludzie czy to jest noramlne ze sie tak szybko uczy??? :D dla mnie to niewiarygodne
mazoq
Kontakt:

Stadko Injagua

no u mnie to było normalne z Aralą ;) tylko pierwszego dnia się bała, drugiego już się normalnie ze mną bawiła.

nie ma co panikować, każdemu szczurkowi zdarza się ugryźć i dopiero jeśli sytuacja byłaby częstsza możnaby się dopatrywać jakichś anomalii ;)
Awatar użytkownika
ciufcia

Stadko Injagua

Post autor: ciufcia »

No to super że szczurek juz nie gryzie :) pewnie poprostu na początku bał się nowego miejsca i ludzi. A szczury to mądre stworzenia, szybko się uczą :)
Na zawsze w moim sercu-[']Leon (Albinos) - 15 VI 2005r.[']

Klatka stoi pusta. I czeka...
Injagua
Kontakt:

Stadko Injagua

jednak nie ma to jak moja szyja tam sie czuje najbezpieczniej bo nawet zasypia a do reki jest jeszcze czasem nie ufny potrzeba mu wiecej czasu... :thumbleft:
Iza

Stadko Injagua

Mój też, na ramieniu, w kaprurze, na kolanach, czuje sie chyba dobrze, dziś przytulił sie do mojej ręki, drugą go głaskałam, chyba mu się to podobało, ale nielubi być brany na ręce, chyba jeszcze do końca mi nieufa
Injagua
Kontakt:

Stadko Injagua

nom z wyjmowaniem z klatki jest jeszcze problem ale zaczal mnie grysc tylko ze tak poskrobal ale mysle ze myslal ze to zarcie bo mialem rece umazane w serku to mi je oblizal wiec nie uznam za gryzienie . no a teraz daje mi sie glaskac i przymila mi sie doszyji
aaa on mnie lize i sie bie tez , co on mnie myje czy co?
Iza

Stadko Injagua

Włąśnie, jak go wczoraj miałam na łóżku, to on się mył, chciałam go pogłaskać, a on mnie polizał, tak delikatnie podgryzając, wszystkie palce

[ Komentarz dodany przez: LuLu: Nie Kwi 02, 2006 12:02 pm ]
Przypominam, ze forum nie sluzy do czatowania. mod. LuLu
mazoq
Kontakt:

Stadko Injagua

Iza, to jest iskanie, oznacza że szczur uważa Cię za członka rodziny :)
Injagua
Kontakt:

Stadko Injagua

ale mi gg nie dzialaaaaaa a czy to dobrze jak szczur mi zasypia na glowie i siedzi mi we wosach??? :hyhy:
Injagua
Kontakt:

Stadko Injagua

Coz nie moge juz edytowac postu bo minelo ponad 60 minut w takim razie apropo mnie i mojego ogoniastego , czy jestesmy przystojni? hehe :roll:
Iza

Stadko Injagua

Twój ogoniasty napewno, ale co do ciebie mam wątpliwości :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”