Ulubione przysmaki Waszych milusińskich ;)

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Shurka
Kontakt:

Ulubione jedzonko

Post autor: Shurka »

Magda_Marcin, mojej też chyba w końcu przejdzie, bo w klatce leżą niezjedzone od dłuższego czasu. Chociaż te świeże, które dostaje pierwszy raz- je. Dziwne, nieprawdaż? :lol:
zapraszamy do naszej galeryji ;)

oraz na temat poświęcony nam
Fea

Ulubione jedzonko

Post autor: Fea »

Yksi - kurczak Gerbera i ryż z jogurtem. I rosół bez soli, z porami i makaronem, który od czasu do czasu gotuję szczurom.
Kaksi - zaryzykowałabym stwierdzenie, że lubi wszystko, ale ostatnio bardzo smakował mu gerberkowy łosoś w sosie koperkowym i pudding bananowy tejże firmy
Sindre - chyba twarożek i herbatniki ;)
Ronja - winogrona, chleb razowy ze śliwkami i kaszka ryżowo-kukurydziana Nestle (taka płynna, w kartonikach).
Heike - chyba też kaszka, niejadek z niego. I przecier z marchewki i jabłek, który dosładzam odrobiną miodu, żeby łaskawie zechciał tknąć. Pokrojone warzywa pogryza, ale bez entuzjazmu.
I całe stadko uwielbia tuńczyka. Kupuję tego w sosie własnym, żeby nie tuczyć bestii, i odsączam. Sprawdza się też taki tuńczyk wymieszany z białym serem. I szpinak z jajkiem na twardo.

Ogółem - szczury mam wybredne okrutnie, utrzymanie sporo mnie kosztuje, ale warto. :)
Nikogo nie potrzebuję, mam zęby. :>
Desiree

Ulubione jedzonko

Post autor: Desiree »

a moje nie lubia gerberkow :drap:
Angie, Tequilla, Frida i Niunia:)
Magda_Marcin

Ulubione jedzonko

Post autor: Magda_Marcin »

Dziś pijemy rumianek z odrobina miodku. Zdrowo i smacznie. Rumianek działa przeciwskurczowo i przeciwzapalnie w stanach zapalnych przewodu pokarmowego, a także przy chorobach wrzodowych.
Magister (testosteron) Stefek (Inżynier)
violet

Ulubione jedzonko

Post autor: violet »

po niecalym tygodniu juz widac, ze u Dropsa zdecydowanie zwycieza ser bialy z jablkiem/bananem/itp :) no i platki kukurydziane... :) a i pieczywo wasa :D
Obrazek
standard black hooded i blue berkshire oraz dumbo cocoa spotted :)

"Let go of complicated feelings, than there's no price to pay "
Awatar użytkownika
sue

Kluski i fistaszki :)

Post autor: sue »

Moim maluchom ostatnio strasznie zasmakowały fistaszki. Daje im całe w skorupkach, żeby się troszke pomęczyły z dotarciem do celu ;) Same orzeszki są jeszcze w cienkich 'powłoczkach' i to też jest fe, tak jak skorupki. Same orzeszki są pyyycha! Małe zrobią wszystko żeby je dostać, ale co za dużo to nie zdrowo ;]

Niedawno zauważyłam, że lubia takie suche kluski z zupek torebkowych. Np. z amino. Daje im pokruszone a one się zajadają ;]

Jak wsypuję im do miseczki pokarm to mieszam troszkę z kluskami, drobniutkimi kawałkami orzeszków, z 'podpłomykami' pokruszonymi, przepołowionymi groszkami ptysiowymi i tworzy się pyszna mieszanka :)

[ Komentarz dodany przez: limba81: Sro Maj 03, 2006 12:25 pm ]
Przenosze do tematu o ulubionym jedzonku.
limba81 mod.
Nobody is perfect. My name is nobody.

['] Pestka [II 2006 - 31 VIII 2007]

Obrazek
Venio
Kontakt:

Ulubione jedzonko

Post autor: Venio »

no moj uwielbia chlebek ryżowy, płatki fitnes. Lubi tez jogurt, truskawkowy i naturalny. :)
Obrazek
[*] Psychol
Mielonka

Ulubione jedzonko

Post autor: Mielonka »

jajecznica (bez soli;)) i Bloki Miodowe (z biszkoptami i mlekiem) ze sklepu ze zdrowa zywnoscia...:)

w sumie je wszystko, nie przepada za rodzynkami i patrzyl na mnie dziwnie jak jadlam przy nim podsmazana bulke tarta... :>
_ the world is mine _
Dory

Ulubione jedzonko

Post autor: Dory »

[quote="Mielonka"]nie przepada za rodzynkami [/quote]
Moje z całego jedzonka tylko rodzynki zostawiają... heh :roll:
Ale szynszyl kumpeli uwielbia, więc niec się nie marnuje ;)
Grubasy zapraszają do galerii -> http://szczury.org/album_personal.php?user_id=2925
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Ewaa6

Ulubione jedzonko

Post autor: Ewaa6 »

U mnie chłopaki wcinają głównie suchą karmę Animals oraz Tukan. DO tego dodaję przysmaj owocowy Megan (same fajne suszone owoce)
i sporo warzyw i owoców wcinają
jak nba razie są zadowolone :)
ze mną:
szczurki Szaruś i Bieluś
pies: Wiki
za Tęczowym Mostem - pamiętam na zawsze
Bob - ['] 22.07.2007
Fuf - ['] 24.05.2007
Mrauczur - ['] 13.05.2007
Nora (najwspanialszy owczarek świata)
Szarak
Wiórek (pies)
ESTI

Ulubione jedzonko

Post autor: ESTI »

Ewaa6, jak byly u mnie przez chwilke, to z przyjemnoscia zjedli makaronik gotowany, warzywka (marchewka, ogoreczek, jabluszko) i chlebek z maselkiem, wiec do dziela. ;)
Obrazek
lenalove

Ulubione jedzonko

Post autor: lenalove »

Miszel jak poczuje że mam kanapki z czekodżemem to wychodzi ze swej śliczniusiej skórki :roll: rzuca się na mnie jak drapieżnik. Dziś akurat ukradła.. WYRWAŁA mi z ręki pół kromki i rozsmarowała po swieżej pościeli :evil:
moje aniołeczki: Natka ['], Miszel [']- zawsze w moim serduchu
Ewaa6

Ulubione jedzonko

Post autor: Ewaa6 »

Jabłuszko, marchewkę, ogórka to chłopaki zjadają codziennie
nie mówiąc o tym, że moja kochana Babcia bardzo się troszczy aby chłopaki miały zawsze świeże warzywa i owoce w klatce i sama dokłada
oprócz tego lubią sałatę - zarówno zwykłą jak i strzępiastą
z makaronem spróbuję jak ugotuję kiedyś :)
Ewa
ze mną:
szczurki Szaruś i Bieluś
pies: Wiki
za Tęczowym Mostem - pamiętam na zawsze
Bob - ['] 22.07.2007
Fuf - ['] 24.05.2007
Mrauczur - ['] 13.05.2007
Nora (najwspanialszy owczarek świata)
Szarak
Wiórek (pies)
Shurka
Kontakt:

Ulubione jedzonko

Post autor: Shurka »

no moje jak już kiedyś wspomnialam, suchej karmy nienawidzą i nawet jej nie ruszą! Zapewne wynika to z wychowania. Troszkę dziewczyneczki rozpieścilam :oops: teraz to tylko gerberki, zupki, mięsko, kostki z mięsa,dropsy czekoladowe, no i oczywiście naleśniki z jajka :hihi: Ich kolejny przysmak, który zostal ostatnio dodany do menu maleństw, to jogurt truskawkowy (bądź malinowy) z pokrojonym w plasterki bananem i jablkiem, drugie "danie" to brzoskwinia pokrojona w kosteczkę. Aż milo się patrzy kiedy tak wcinają obie naraz :zakochany:
zapraszamy do naszej galeryji ;)

oraz na temat poświęcony nam
Fatty

Ulubione jedzonko

Post autor: Fatty »

gerberki lubią, ale bez przesady.

Ku mojemu niezadowoleniu(bo wszakze zdrowe, to, to nie jest), chłopaki uwielbiają... Big Milki. Przekonałam się o tym całkiem niedawno gdy Fabiś wbiegł na mnie i uczepił się tak mojej ręki, w której trzymałam loda,że nie mogłam go od niej odedrzeć -tak się przyssał. Ikonitos podobnie.
I teraz gdy zwęszą,że ktoś w domu Big Milka je, a oni akurat są na wolności to leca do tej osoby jak mała zaraza, wrecz z obłędem w oczkach... ;)
Panowie szczurowie: Ikon & Fabio <3

Dzięki długoletniej wprawie, sama siebie trawię (:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”