[Transporter] - temat główny

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Agata

[Transporter] - Który wybrac?

Post autor: Agata »

Nie wie ktoś gdzie znajdę taki kosz w Katowicach? Bo byłam w paru sklepach z miskami itp. (gospodarstwem domowym), ale bez rezultatu. Może ktoś z Katowiczan kupował i może napisać namiary na sklep?

Ja od siebie napiszę, że jeżeli ktoś szuka takiego kosza w Białymstoku to ja widziałam w Centralu (były dwa: jeden na podstawie owalnej i jeden na prostokątnej). Cena ok. 25zł. Gdybym wiedziała, że nie będę umiała takiego w Katowicach znaleźć to bym wzięła tam i jakoś do domu dowiozła (pociągiem jechałam, to można by tam nawet jakieś kanapki na drogę albo coś schować), ale nie miałam pewności, że rodzice się na szczury zgodzą. Kurcze.
(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Awatar użytkownika
Maugosia

Post autor: Maugosia »

Raz przez przypadek spotkałam sie z takim koszyczkiem w Leader Price - taka sieć supermarketów wielkości Biedronki. Od razu bylam zdecydowana kupic (były 2 sztuki - zółty kolor), ale co sie okazało - oba połamane... i ja też załamana :? . Nawet nie wiem jaka cena była.
Obrazek
Obrazek
Pacyfka

Post autor: Pacyfka »

A czy transporter ferplast ten duzy o wymiarach: 36X26X23 bedzie dobry dla dwoch ewentualnie 3 doroslych szczurow? Czy bedzie im tam za ciasno?
SZUKAM TRANSPOU na poczatek grudnia z Malborka ewentualnie z Warszawy do Katowic lub Krakowa.
Obrazek
ESTI

Post autor: ESTI »

Pacyfka, wszytsko zlaezy od tego na jak dlugo chcesz szczury w tym transporterze trzymac. Jesli na krotkie podroze typu wyjazd do weta, to jest bardzo dobry, sama mam podobny. ;)
Obrazek
nefretete

Post autor: nefretete »

Mi podoba się taki transporter:
http://www.jobo.pl/product_info.php/cPa ... id/7682dla 2 szczurów, zaś na wiecej to:
http://www.jobo.pl/product_info.php/cPa ... cts_id/321
tyleże ten pierwszy to w lublinie najtaniej to 45 zł! :shock:
nefretete
Elbereth

Post autor: Elbereth »

nefretete, fajne te transporterki 8) . Jak chcesz taki, to może sobie któryś zamów z tego sklepu? Ten tańszy razem z wysyłką kosztowałby poniżej 40 zł.
Szczury są okropne. Uciekają, włażą w miejsca, z których nie można ich wydostać, gryzą swojego właściciela i jego rzeczy, grzebią w doniczkach i wspinają się na rośliny w nich rosnące, załatwiają się gdzie popadnie, urządzają sobie spiżarnię w moim łóżku i w ogóle są paskudne. Ale mimo wszystko mam już osiem i chcę dziewiątego 8) (szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości 8) ).
Awatar użytkownika
maggie

Post autor: maggie »

[quote="nefretete"]Mi podoba się taki transporter:
http://www.jobo.pl/product_info.php/cPa ... id/7682dla 2 szczurów, zaś na wiecej to:
http://www.jobo.pl/product_info.php/cPa ... cts_id/321
tyleże ten pierwszy to w lublinie najtaniej to 45 zł! :shock:[/quote]

Ja mam taki jak ten drugi i płaciłam zań 50 zł! :shock:
Obrazek
Od lewej:Maggie['],Pestka['],Mela['],Kropka :)
Maggie[']-moje słońce ;( (20.07.07r.)
Pestka[']-moje serduszko ;( (29.04.08r.)
Mela[']-moja siostra (10.12.08r.)
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Sprawa kosza już nieaktualna. Dzisiaj kupiałam transporter. Po zdjęcia zapraszam >>tutaj>tutaj<<. Zapłaciłam za niego 34zł w lecznicy na ul. Ordona. Jestem zadowolona. :thumbleft:
(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Pacyfka

ESTI, Chce wziazc pod uwage rowniez dluzsze podroze (nawet kilka godzin) Dlatego tez zastanawiam sie czy nie lepszy juz by byl taki kosz piknikowy, aby szczurki mialy wiecej miejsca.

[quote="agacia"] I mam pytanie czy 2 szczurki moglyby mieszkac w takim czyms podczas weekendowych wyjazdow(max 2-3 dni)? Oczywiscie nie przebywalyby w nim caly czas Bo tak sobie myslalam jakbym chciala pojechac gdzies na weekendzik i zabrac ogonki to targanie ze soba klatki byloby uciazliwe.[/quote]

Ponowie pytanie agaci, bo nie widziałam na nie odpowiedzi, a mnie też to nurtuje. Kupując transporterek wolalabym brac pod uwage tez dluzsze wyjazdy, dlatego sie zastanawiam, czy taki Aladino Large bedzie dobry, czy lepiej od razu kupic wiekszy kosz? I czy w ogole jest mozliwe aby szczurki tymczasowo mieszkaly w taki transporterze przez pare dni na wyjezdzie?
SZUKAM TRANSPOU na poczatek grudnia z Malborka ewentualnie z Warszawy do Katowic lub Krakowa.
Obrazek
nefretete

Post autor: nefretete »

Elbereth właśnie się zdecydowałam, aby taki kupić( ten pierwszy), tylko czekam na przypływ kasy :hihi:
nefretete
ESTI

Post autor: ESTI »

Pacyfka, oczywiscie taki koszyk bedzie lepszy na dluzsza podroz, ale absolutnie nie moga w nim mieszkac przez kilka dni. Mozesz ewentualnie wziac ze soba klatke, ale jesli wyjezdzasz na pare dni, to nie wiem czy nie lepiej jest maluchy zostawic u kogos pod opieka, albo poprosic, ze byc ktos zagladal do nich (dal jedzenie, wode i wypuscil na troszke).
Obrazek
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Sa tez takie transportery dla psow i kotow, bez kratki. Zamykane od gory. Na dluzsze trasy i kilka dnie mieszkanie (oczywiscie wypuszczane) mysle ze by zdaly egzamin.
Posluze sie zdjeciem franco z galerii, mam nadzieje ze sie nie obrazi.
http://szczury.org/album_page.php?pic_id=4822

Moj Biro z bratem tam mieszkali zanim szczesliwie dotarli do Wawy. :D
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Pacyfka

To chyba sie zdecyduje na taki wiekszy transporter dla psow i kotow. Dla szczurkow przeciez nigdy miejsca za duzo, a bedzie im wygodniej :) Na wyjazdach nie chce trzymac tam szczrkow caly czas, ale tylko np na noc. Tak to przez wieksosc czasu bylyby puszczone. Czy wtedy sie taki wiekszy transporter sprawdzi?
Obrazek
Awatar użytkownika
Maugosia

Post autor: Maugosia »

Ogladam dziś zdjecia klatek Szałasa (zastanawiam sie w jaki sposób łączył klatki - ale to inna para kaloszy).
Patrze, a tam czerwony koszyczek piknikowy, taki sam jak ma Lulu!.

Szałas, prosze powiedz, że mozna gdzieś go jeszcze kupić : ).
Obrazek
Obrazek
herneith
Kontakt:

Post autor: herneith »

szałas (6-08-2006 17:58)

mi jako transporter słuzy taki duzy kosz piknikowy plastikowy, mozna kupic w sklepach AGD

tak sobie pozwole zacytować, bo z tego co wiem to szałas po szczurki pojechał i go nie ma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie / akcesoria”