Szczur ze schroniska

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Blue

Szczur ze schroniska

Post autor: Blue »

Hiho :)
nigdy nie myslalam ze bede sie o oswajanie pytac -_- bo nie bylo problemów... niedlugo jednak wprowadza sie do mnie kolejny dorosly szczurek i ze schroniska. Nie wiem, czy ma jakies przezycia, chce byc ostrozna... Pomimo tego oswajac normalnie?
Niestety na razie nic jeszcze o nim nie wiem oprucz plci i koloru ^^.
Jakies rady?
Czy faktycznie normalnie oswajac?
Awatar użytkownika
limba

Szczur ze schroniska

Post autor: limba »

[quote="Blue"]Czy faktycznie normalnie oswajac?[/quote]
Normalne... ale zachowawcze. Jesli zauwazysz ze szczurcio czegos wybitnie nie lubi, rob to spokojniej, albo podstepem..
Jesli szczurcio wczesniej byl w domu powinien szybciutko powrocic do stanu przed :?
ja do starszych szczuraskow stosuje zawsze metode nic na sile. Wszystko powoli, ale konsekwentnie.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Blue

Szczur ze schroniska

Post autor: Blue »

wiem, po okolo 6 miesiacach mój kastrat daje sie brac i glaskac :D
Awatar użytkownika
Elly

Szczur ze schroniska

Post autor: Elly »

Hmmm ja tez polecam metode nic na sile :) Karmela oswajalam wlasnie tak i zaufania do mnie nabral po okolo 2 miesiacach ;] Teraz juz sie nie boi tak jak wczesniej, sam wlazi mi na ręce i nie wyrywa się, a jak go przywiozlam to czasem gryzl.
Moje stadkoEliza, Korek i Gina :D || Za Tęczowym Mostem: Pysia, Mary Jane, Dee Dee, Masza, Greta, Wujuś (Karmel)[']
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”