Stalo sie :D

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Lili_Marleen

Post autor: Lili_Marleen »

[quote="KasiXa"]piękne klusie :) gratuluje małych :) niech się zdrowo chowają :)[/quote]

[center:aebbaa95e1]naprawdę urocze bobaski :hihi: :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft: [/center:aebbaa95e1]
Decha

Post autor: Decha »

Dziekuje serdecznie :)

Co do bobaskow...
Traiada odrzucila swoich 9 pociech. Przestala do nich podchodzic, nie interesowala sie i nie karmila.
Nie wiedzielismy co zrobic.
Na cale szczescie Jambi je przygarnela :) Ma teraz 15 :O
Zdaje sobie sprawe z tego ze prawdopodobnie nie da rady wykarmic az tylu klusek, ale czy to jest mozliwe?
"...jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..."
Obrazek
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

[quote="Decha"]Zdaje sobie sprawe z tego ze prawdopodobnie nie da rady wykarmic az tylu klusek, ale czy to jest mozliwe?[/quote]

Moze dac rade. Tak liczne mioty sie zdarzaja, ale karmcie ja duzo, zdrowo i tresciwie. Jesli zobaczycie ze nie daje rady mozliwe ze trzeba bedzie jej pomoc przy dzieciach. np temacik tutaj http://szczury.org/viewtopic.php?t=3723 ... sc&start=0
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Awatar użytkownika
Elly

Post autor: Elly »

Te pierwsze kluski wędrują chyba do Twoich znajomych, o ile sie nie myle :> To teraz mozesz ich przekonac, ze powinni wziac jeszcze jednego przynajmniej z drugiego miotu, bo szczurki to zwierzeta stadne itp :P No chyba, ze kazdy ma juz przynajmniej 2..
Gratuluje zostania babcią :)
Moje stadkoEliza, Korek i Gina :D || Za Tęczowym Mostem: Pysia, Mary Jane, Dee Dee, Masza, Greta, Wujuś (Karmel)[']
mataforgana

Post autor: mataforgana »

[quote="Decha"]Ma teraz 15[/quote]

da radę... takie mioty sie zdarzają, i jesli szczurzyca ma odpowiednią opiekę, to powinna sobie poradzić :)

powodzenia w dalszym odchowywaniu maluchów... :)
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
an

Post autor: an »

moja Dove urodzila 15 malcow i wykarmila 14. ostatnia malutka byla wspomagana przeze mnie i pipete (ale jadla tez z mamusi) i idzis jest wielkim tlustym szczurem ;)

takze nie ma problemu. jestem pewna, ze z 15 mama da sobie rade :)
Black American Irish, Black Hooded, Dumbo Topaz, Dumbo Rex Black, Dumbo Rex Merle Lilac Aguti, Dumbo Blaze Beige Fuzz
ESTI

Post autor: ESTI »

Czy samica, ktora odrzucila maluszki ma mleko, jak wygladaja jej sutki i jak ona sie czuje?
Obrazek
Ewqa

Post autor: Ewqa »

[quote="Decha"]Traiada odrzucila swoich 9 pociech. Przestala do nich podchodzic, nie interesowala sie i nie karmila.
Nie wiedzielismy co zrobic.
Na cale szczescie Jambi je przygarnela[/quote]

Super :) wiedziałam że szczurki to madre zwierzątka :)
Czekam na dalsze wieści o maluchach, będę śledziła temat.
A gdyby się za jakiś czas okazało że jest czarna samiczka to się chętnie pisze na szczurkę.
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
Decha

Sa dwa czarne jak narazie (triady dzieciaki jeszcze sa rozowiutkie) i zapewne jeden z nich to bedzie samiczka. :) Jak tylko sie dowiem na pewno dam znac :)
Obrazek
Ewqa

Post autor: Ewqa »

I co słychac u maluszków? Są już ofutrzone?
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
Decha

7 z 9 triadowych maleństw przezylo. w tej chwili domku szuka 10 kapturków. niestety dostep do internetu mam odciety wiec prosze o kontakt pod nr tel. 505455699. odbiór osobisty tylko na terenie warszawy za ok 1.5-2 tyg. dostępne samce i samiczki. szczurki są bardziej pocieszne i bardziej śliczne od wszystkich innych ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”