Siostry Ogoniaste
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Siostry Ogoniaste
ach, te czerwone oczka :zakochany:
Siostry Ogoniaste
No doooobrze, za nami już pierwsze próby łączenia na neutralnym terenie. Dziś Shivia zwiedzała klatkę panienek, bo jak się okazało - na wybiegu traktowały jak swoją bez żadnych przepychanek... Natomiast w klatce, oj, co to się działo... Wolke próbowała zgwałcić Shivie, potem rzuciła się na Iris (po raz pierwszy w tymże celu), Iris zbyt słaba by oddać w podobny sposób Wolke, rzuciła się na Shivię. I tak albinoska została seks-niewolnicą ;)
Aktualnie się już uspokoiły i śpią razem, ale na noc Shivia wróci do swojej klatki. Tak z kilka dni będziemy takie wizytacje robić pewnie, raczej nie będzie żadnych kłopotów... Ja przewidywałam naprawdę wiele - gryzienie, fukanie, tarzanie się... ale żeby taka "miłość" od pierwszego wejrzenia? :D
Nie wiem czy to dobrze rokuje na przyszłość, mimo wszystko..
Aktualnie się już uspokoiły i śpią razem, ale na noc Shivia wróci do swojej klatki. Tak z kilka dni będziemy takie wizytacje robić pewnie, raczej nie będzie żadnych kłopotów... Ja przewidywałam naprawdę wiele - gryzienie, fukanie, tarzanie się... ale żeby taka "miłość" od pierwszego wejrzenia? :D
Nie wiem czy to dobrze rokuje na przyszłość, mimo wszystko..
Za TM ['] : Silje (25.12.2006 - 25.01.2008), Iris (14.07.2006 - 02.09.2008), Wolke (14.07.2006 - 25.08.2008), Shivia (ok. 14.07.2006 - 18.09.2008)
Siostry Ogoniaste
Wszystko się uspokoiło. Żadna już na siebie nie wskakuje, Shivia została zaakceptowana od razu. Mimo jej błagalnego spojrzenia zwlekaliśmy jeszcze trochę z ostatecznym połączeniem. Stawialiśmy jej klatkę w pobliżu starszych panienek, potem wypuszczaliśmy razem. Najpierw na neutralnym terenie, potem już przyklatkowym. Dziewczyny ładnie oprowadziły ją po klatce ;)
Po wymyciu wszystkich klatek dokładnie, czyli jakieś cztery dni po pierwszym łączeniu wpuściliśmy Shivię już do dziewczyn. Po pierwszej nocy miała porfirynę na nosku, czyli troszkę się musiała zestresować taką zmianą - ale nic podejrzanego z klatki nie dobiegało. Potem było już tylko coraz lepiej - teraz hasają wszystkie razem, nie zwracając na mnie najmniejszej uwagi :D O wiele żywiej jest gdy są w trójkę... mimo wszystko, szczury to jednak zwierzeta stadne. Im więcej, tym lepiej :)
Ale Dei nie zezwoli mi już na dalsze GMR :D
Niedługo porobię zdjęcia całej trójkeczki razem już :)
Po wymyciu wszystkich klatek dokładnie, czyli jakieś cztery dni po pierwszym łączeniu wpuściliśmy Shivię już do dziewczyn. Po pierwszej nocy miała porfirynę na nosku, czyli troszkę się musiała zestresować taką zmianą - ale nic podejrzanego z klatki nie dobiegało. Potem było już tylko coraz lepiej - teraz hasają wszystkie razem, nie zwracając na mnie najmniejszej uwagi :D O wiele żywiej jest gdy są w trójkę... mimo wszystko, szczury to jednak zwierzeta stadne. Im więcej, tym lepiej :)
Ale Dei nie zezwoli mi już na dalsze GMR :D
Niedługo porobię zdjęcia całej trójkeczki razem już :)
Za TM ['] : Silje (25.12.2006 - 25.01.2008), Iris (14.07.2006 - 02.09.2008), Wolke (14.07.2006 - 25.08.2008), Shivia (ok. 14.07.2006 - 18.09.2008)
Siostry Ogoniaste
i gdzie te obiecane foty? :zdjecie: :jezor2:
pochwal sie panienkami :hihi:
pochwal sie panienkami :hihi:
Ostatnio zmieniony ndz paź 22, 2006 10:06 am przez Lulu, łącznie zmieniany 1 raz.
Siostry Ogoniaste
Wow - gratuluję i zazdroszczę udanego łączenia
U mnie nie jest tak różowo - Skrętka (przyzwyczajona przez pół życia do samotności) trochę gnębi Oczko - Oczuś ma wygryzioną sierść za uszkami... mimo wszystko widzę, że są dużo weselsze razem, nawet jeśli nie do końca się dogadują :roll:

Siostry Ogoniaste
Dobrze, zdjęcia zrobione dziś rano. Dziękuję ślicznie za przypomnienie, bo przez ten nawał nauki zupełnie o tym zapomniałam :)
Puh, no i zamarzyło mi się o bardziej "profesjonalnej" sesji zdjęciowej. Brodzik prysznica wyłożyłam błękitnym obrusem, załatwiłam odpowiednie światło. I co? I nie wiem jak Wolke wyskoczyła z dość wysokiego brodziku, prosto na ziemię. Pierwszy raz się to zdarzyło... wiedziałam, że szczury potrafią skakać. Ale żeby aż tak?! Przypomniała mi skaczącego pająka z filmu "Pająki atakują!" ;)
A oto zdjęcia - zrobione z trudem, przeze mnie i Deirina. Musimy się jeszcze wiele nauczyć.. :D

Puh, no i zamarzyło mi się o bardziej "profesjonalnej" sesji zdjęciowej. Brodzik prysznica wyłożyłam błękitnym obrusem, załatwiłam odpowiednie światło. I co? I nie wiem jak Wolke wyskoczyła z dość wysokiego brodziku, prosto na ziemię. Pierwszy raz się to zdarzyło... wiedziałam, że szczury potrafią skakać. Ale żeby aż tak?! Przypomniała mi skaczącego pająka z filmu "Pająki atakują!" ;)
A oto zdjęcia - zrobione z trudem, przeze mnie i Deirina. Musimy się jeszcze wiele nauczyć.. :D

Siostry Ogoniaste
Jakie ogonyyy :zakochany: pijękne :hihi:
Ten huskulec w ruchy jest boski :khihi: A jak się nazywa?
W ogóle nie wiem, który to który :jezor2: :drap:
Ten huskulec w ruchy jest boski :khihi: A jak się nazywa?

Dyrekcja ZOO ogłasza:
Prosimy nie karmić Trolli!
Sezon polowań na Trolle rozpoczęty!

Siostry Ogoniaste
Husky w ruchu to Wolke, piękne ujęcie z tego wyszło 
Drugi husky to Iris. Różnią się znaczkami na łebku. U mnie na ramieniu siedzi Iris, a zdjęcie wyżej to Wolke
Białasek to Shivia 

Drugi husky to Iris. Różnią się znaczkami na łebku. U mnie na ramieniu siedzi Iris, a zdjęcie wyżej to Wolke

Siostry Ogoniaste
Ajjć! Piękne, kochane, cudowne, słodziaste, uszaste, myszaste, boskie i w ogóle śliczne scury :hyhy:
Husky są świetne
Husky są świetne

Ostatnio zmieniony ndz paź 22, 2006 2:54 pm przez Juni, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyrekcja ZOO ogłasza:

Siostry Ogoniaste
Puh. Co się u szczurzynek dzieje - w sumie to nic, prócz tego że już mają do dyspozycji całe mieszkanie do biegania. Oczywiście upodobały sobie szafę, pod ktorą mogą wejść - a spod której ja nie jestem w stanie ich wyjąć. Iris i Wolke wychodzą gdy je zachęce - gdy już czas z powrotem do klatki, najgorzej jest jeszcze z Shivią.. Ale z czasem przestanie się pewnie bać :)
Ponadto, Wolke pojawiło się coś na.. czole? Jakby drobny pryszczyk, włoski jej lekko sterczą. Twarde to, jakby strupek. Nie wiem, nie widać tego za dobrze - jutro udajemy się do weta, by może jakąś maść dał gdy okaże się zwykłym zadrapaniem. Na zdjęciach powyżej widać jedynie lekką szarą plamę gdzie to jest - nastroszone włoski.
A tak przy okazji - to kolejna sesja zdjęciowa. Z jajem ;)
---> Shivia
---> Wolke

---> Shivia i Wolke
---> Wolke i Iris
---> Shivia
Ponadto, Wolke pojawiło się coś na.. czole? Jakby drobny pryszczyk, włoski jej lekko sterczą. Twarde to, jakby strupek. Nie wiem, nie widać tego za dobrze - jutro udajemy się do weta, by może jakąś maść dał gdy okaże się zwykłym zadrapaniem. Na zdjęciach powyżej widać jedynie lekką szarą plamę gdzie to jest - nastroszone włoski.
A tak przy okazji - to kolejna sesja zdjęciowa. Z jajem ;)

-
Siostry Ogoniaste
Ale śliczne panienki xD Boskie. Wymiziaj je odemnie, obowiązkowo 
Aa mają taką klatkę jaką chcę kupic dla mojego kosza xP jak się sprawuje? x)
Pozdrawiamy x)

Aa mają taką klatkę jaką chcę kupic dla mojego kosza xP jak się sprawuje? x)
Pozdrawiamy x)
"Jedynym dowodem na to że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to że się z nami nie kontaktuje" 
"Wielkośc narodu i jego postęp moralny można poznac po tym w jaki sposób obchodzi się ze swoimi zwierzętami"
Za Tęczowym Mostem: Stef ['], Karmel ['], Pusio ['], Markiz [']

"Wielkośc narodu i jego postęp moralny można poznac po tym w jaki sposób obchodzi się ze swoimi zwierzętami"
Siostry Ogoniaste
AmericanIdiot, dobrze się sprawuje tylko nieco przyciasnawa dla trzech szczurów. Ale polecam dla dwójeczki
Tutaj szykujemy się do zakupu większej - a póki co małe mają do dyspozycji całą szafkę. Potem będzie w całości zajęta przez klatkę pewnie. Od podłogi normalnie tak strasznie ciągnie...

-
Siostry Ogoniaste
miałam na myśli do kosza, bo chciałam mojemu staruszkowi prezent zrobic na starosc ale zaczynamy miec problemy... i nie wiem czy będzie w ogóle sens
Kluski masz śliczne, wimiziaj
Kluski masz śliczne, wimiziaj

"Jedynym dowodem na to że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to że się z nami nie kontaktuje" 

Siostry Ogoniaste
Piękne szczurzyska... szczególnie Wolke :zakochany:
Panowie szczurowie: Ikon & Fabio <3
Dzięki długoletniej wprawie, sama siebie trawię (:
Dzięki długoletniej wprawie, sama siebie trawię (:
Siostry Ogoniaste
Dawno nie pisałam.. u dziewczyn wszystko w porządku. Weterynarz na tamtego guzka na czole Wolke zareagował, że to pourazowe. I że się zagoi. No i tak się prawie stało, zostało już tylko niewielkie zgrubienie i pewnie niedługo zagoi się zupełnie. Mała wariatka musiała się gdzieś uderzyć... :) No i ostatnia... hm, specjalna sesja. A w zasadzie to przypadkowo zrobione zdjęcia - i dość niecodzienne pozycje. Wywołują uśmiech, kochane stworki... :)
Szczurza mafia (ach te zawadiackie spojrzenia :> )

Uroczo pachniesz!

Ee.. ja przecie nic jej nie robię! Te niewinne oczka..

Zgnieciona Shivia..

Szczurza mafia (ach te zawadiackie spojrzenia :> )

Uroczo pachniesz!

Ee.. ja przecie nic jej nie robię! Te niewinne oczka..

Zgnieciona Shivia..