Sachmowe paskudy

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

Rat's Troop - moje skarby

Post autor: sachma »

wczoraj bylo wazenie :)
Elaine 300g!! a Bojka 224g !! :) moje wielkie baby :)

tak na oko... Kami jest wieksza od Elaine... wiec wazy kolo 400-450g... niestety nie dalo rady ja zwarzyc..
Obrazek
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

baby mnie ostatnio przerazaja... mialam 4szczury ktore jadly jedna miske suchego i jedna mokrego przez dwa dni... teraz mam 3 szczurzyce ktore jedza jedna miske suchego i mokrego dziennie! ...

ostatnio wrocilam z imprezy... tak kolo 2 w nocy.. mialy pusta miche wiec wsypalam jedzonka, zrobilam kaszke i dalam im dwie pelne miski... wstaje o 10.. i... :shock: obie miski puste! calkowicie puste, wrecz wylizane... :shock: tyja na potege... jedza strasznie duzo, biegaja mniej niz kiedys (jakos wtedy byly bardziej skore do biegania, teraz przechadzaja sie po pokoju w tempie wolnego spaceru) Co sie z nimi dzieje? :drap: nie wiem... jedyne co sie zmienilo to jedzonko... z mieszanki 1/1 megan xtraVital zrobilam 1/2 (wiecej xtraVitala) a one to pochlaniaja w takim tempie ze nie nadarzam z kupowaniem...

nie wiem czy sie cieszyc czy plakac... boje sie ze beda mialy takie same klopoty na starosc jak Bandyta... najbardziej z nich wszystkich tyje Elaine.. zrobila sie z niej kuleczka... ja wrecz zmuszam do biegania i zabaw, bo boje sie ze przy takiej tuszy 1) nie zauwaze kiedy bedzie w ciazy 2) bedzie miala klopoty z lapkami i lokomocja..

moze jakas dieta? a moze to tylko przejsciowe?

kiedys bardzo sie cieszylam kiedy szczury byly duze i wygladaly zdrowo.. ale wzrost wagi przed zima to jedno a tycie na potege to juz cos zupelnie innego...
Ostatnio zmieniony sob paź 28, 2006 12:45 pm przez sachma, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Matylda

Post autor: Matylda »

Moje tez ostatnio jakies leniwe sie zrobily :roll:
jak otworze klatke, to przewaznie wyskakiwaly i lataly jak opetane po pokoju, a teraz otworzylam klatke chyba z godzina minela, szukam je bo chcialam dac dropsika a one spia w hamaki :drap:
POSZUKUJE OSOBY KTORA ODBIERZE SZCZURKA Z POCIAGU I GO PRZENOCUJE (wiecej informacji w ssa)
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

Dzis byla sesja fotograficzna ;) oczywiscie z 40zdjec wyszlo zaledwie kilka..

bbbuuuuuu
Kto To?? o.O
brudny ogon!
baby sie leja ;)
Bojka
Co tam masz?
Cala trojeczka sie grzeje :)
Kami wlazla pod kocyk coby cieplo bylo ;)
Spiulkaja razem
Ruda dupa :P
a co to jest?...
trzy spiochy zblizenie Bojki

Z Kami cos jest nie tak.. dzis caly dzien przespala na kaloryferze... zawsze lubila tam siedziec.. ale dzis caly czas spala... zaczelam jej podawac scanomune... moze to poczatki infekcji? reszta ogonow zdrowa i pelna zycia... tylko ona jakas taka nie mrawa... poryfiny nie widac... czekamy...
Obrazek
marchewa
Kontakt:

Post autor: marchewa »

sachma, zdjęcie trzech śpiochów jest g-e-n-i-a-l-n-e :klask:
Udane dziewuchy :D

A za Kami trzymam kciukasy, żeby się okazało że jest jej dokładnie nic, o!
Ostatnio zmieniony ndz lis 05, 2006 2:40 am przez marchewa, łącznie zmieniany 1 raz.
I wish I was a punk rocker with flowers in my hair, In 77 and 69 revolution was in the air
I was born too late to a world that doesn’t care, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
Awatar użytkownika
Guślarka

Post autor: Guślarka »

Piękne babki :zakochany: Każdy szczurzy kawaler by taką chciał ;)

A Kami się uda, to nie będzie nic poważnego! Przesyłam zdrówko pocztą niebiańską do Kami :)
"Dawno, dawno temu..."

Jedna z nielicznych osób nie chorujacych na GMR.
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

zauwazylam ze najwiekszym spiochem w mojej mini rodzince jest Bojka... Elaine spi duzo, ale jak ktos ja dotyka to sie budzi, Kami budzi kazdy halas... ja sie budze kiedy jest glosno albo ktos mnie rusza.. a Bojka? otoz moja kochana Boja spi i spi i nie wazne czy ktos na nia wlazi, nie wazne ze w pokoju halas, nie wazne ze fleszem daja po oczach - ona spi :)

Bojka to wygodny szczur zawsze znajdzie sobie wygodna poduszke i nawet to ze poduszka sie wierci jej nie przeszkadza Czasem ktoras z dziewczyn probuje ja dobudzic, ale to nic nie daje ona dalej spi... dlatego wszyscy sie z tym juz pogodzili i nie zwracaja na nia uwagi
Obrazek
marchewa
Kontakt:

Post autor: marchewa »

sachma, genialne :klask:

edit/One tak sobie upodobały to spanie na prętach? ;)
Ostatnio zmieniony wt lis 07, 2006 12:16 am przez marchewa, łącznie zmieniany 1 raz.
I wish I was a punk rocker with flowers in my hair, In 77 and 69 revolution was in the air
I was born too late to a world that doesn’t care, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
Awatar użytkownika
sauatka
Kontakt:

Post autor: sauatka »

hihihi jaki slodki spioszek :P podusie tez :jezor2: :zakochany:
ostatnia fotka wymiata :lol:
Awatar użytkownika
Guślarka

Post autor: Guślarka »

Kochana śpiąca królewna :zakochany:
"Dawno, dawno temu..."

Jedna z nielicznych osób nie chorujacych na GMR.
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

[quote="marchewa"]One tak sobie upodobały to spanie na prętach?[/quote]

nie wiem dlaczego, ale tam spia... nadole majamase papieru i hustek... a wola spac na golych pretach, albo na najwyzszej polce...
Obrazek
mataforgana

Post autor: mataforgana »

sachma, moje mają tak samo ;)

nie ważne ile materiału na wygodne legowisko leży na dole, pręty zawsze są wygodniejsze :)

a Bójka przesłodka :)
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

moja wreda zolza zjadla cala kaszke... reszta bab zdarzylatylko jezyk zamoczyc a Eli wsunelakaszke z szybkoscia odkurzacza... rozumiem ciaza te sprawy... ale ja daje im tyle jedzenia a ona nadal zachowuje sie jakbym ja glodzila...
Obrazek
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

El w ciazy... niby dopiero 9dni a juz brzuchol ma spory... boje sie co to bedzie...
z Kami gorzej.. mozna nawet powiedziec ze bardzo zle... rzuca sie na rece...
Boja szaleje.. udany byl ten miot B... musze przyznac ze udany :)
miot D zdrowy.... Bajkowy bezpieczny... E za dwa tygodnie na swiecie... wszystko idzie tak jak powinno... klontwe zniesli...
Ostatnio zmieniony śr lis 15, 2006 7:30 pm przez sachma, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Layla

Post autor: Layla »

sachma, chyba Elisia będzie mieć dużo klusek, z tego co widziałam na fotach ;) Cieszę się, że z Bajkowym wszystko ok :thumbleft:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”