[UKLAD ODDECHOWY] dusznosci, mdlenie
Moderator: Junior Moderator
Wiem, trzymałam go w oddaleniu. To robić te inhalacje czy nie? Acha, i ten lek ma być podawany przez 6 dni - czy to nie za mało :drap:
"Dawno, dawno temu..."
Jedna z nielicznych osób nie chorujacych na GMR.
Guślarka, ja bym nawilżała. A z tymi sercowcami chodzi o to, aby po prostu niedpuścic do duchoty.
A co do leku. Przekonasz się. Zdaniem Kacprzak nalezy podawać antybiotyk do ustapienia objawów i jeszcze przez dwa dni, ale min 6-7 dni (zależnie od leku - enrofloksacyna tydzień).
A co do leku. Przekonasz się. Zdaniem Kacprzak nalezy podawać antybiotyk do ustapienia objawów i jeszcze przez dwa dni, ale min 6-7 dni (zależnie od leku - enrofloksacyna tydzień).
Dzięki. Postaram się nawilżać powietrze, tato tak się nawet przejął chorobą szczura, że postanowił kupic nawilżacz. Uszczurowiony na maksa 

"Dawno, dawno temu..."
Z właśnego doświadczenia - nawilżaczem wystarczy 2 razy dziennie po 5 minut.
Pewnie będzie więcej, bo mi też się przyda (gardłownik :lol: ze mnie). A dawać Funiakowi coś na osłonę żołądka, np. lakcid czy nie trzeba?
"Dawno, dawno temu..."
Guślarka, przy kazdym antybiotyku leki oslowe powinny byc podawane.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
jeśli to oksytetracyklina ( a wszystko na to wskazuje) to nie ma sensu podawać jej z jedzeniem bo nie zadziała (godzinę przed jedzeniem!!!), no i stosować przez tydzień
Dzięki, to na pewno ten lek. Po prostu nie mogłam się doczytać 
Dawkowanie wynosi 0,2 ml dwa razy dziennie.

Dawkowanie wynosi 0,2 ml dwa razy dziennie.
"Dawno, dawno temu..."
Oj nie pisałam dawno, wstyd!
Wieści z frontu: napady duszności się nie powtórzyły :thumbleft: Ale szczurcio nadal kicha i świszczy przez nos. Wczoraj była wizyta kontrolna, jeszcze mu w płucach gra, więc terapia została przedłużona o 5 dni. Jeśli by się nie poprawiło, to wet mówił, że zrobi jakieś badania(niestety nie dopytałam się na co i jakie). Fufu ma apetyt i aktywny jest jak zwykle. Mam nadzieję, że w końcu wyleczymy to paskudztwo :flex:
Wieści z frontu: napady duszności się nie powtórzyły :thumbleft: Ale szczurcio nadal kicha i świszczy przez nos. Wczoraj była wizyta kontrolna, jeszcze mu w płucach gra, więc terapia została przedłużona o 5 dni. Jeśli by się nie poprawiło, to wet mówił, że zrobi jakieś badania(niestety nie dopytałam się na co i jakie). Fufu ma apetyt i aktywny jest jak zwykle. Mam nadzieję, że w końcu wyleczymy to paskudztwo :flex:
"Dawno, dawno temu..."
Przy ciezkich zapaleniach pluc i oskrzeli, przy zwiekszonej dusznosci mozna stosowac kombinacje antybiotykow. Baytril (enrofloxacyna) z Doxycylina. + oczywiscie steryd.
w.w. mieszanka byla leczona Muf['] niestety dla niej bylo juz za pozno. Ale z tego co rozmawialam z doktor miszanka antybiotykow daje dobre wyniki i stosowana jest w powazniejszych przypadkach tych paskudnych chorob.
w.w. mieszanka byla leczona Muf['] niestety dla niej bylo juz za pozno. Ale z tego co rozmawialam z doktor miszanka antybiotykow daje dobre wyniki i stosowana jest w powazniejszych przypadkach tych paskudnych chorob.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Baytril nie przynosił u mojego szczura zbyt dobrych efektów, na chwilkę przechodziło a za dwa - trzy dni znów wracało.
A w jakich dawkach te leki?
A w jakich dawkach te leki?
"Dawno, dawno temu..."