Trzeci dzień samiczki w moim domu jest chyba dobrze :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
danon

Trzeci dzie? samiczki w moim domu jest chyba dobrze :)

Post autor: danon »

Dzisiaj udało mi się po wielu próbach w jakimś stopniu doprowadzić do tego, że Sista położyła się obok mnie, wąchała moje ręce i nie gryzła ich tylko raz lekko podgryzała, ale to chyba dobrze prawda?:) Przy głaskaniu chowała się jeszcze w kocyku, ale już troszkę też przy mojej rączce. Myła się przy mnie i jadła kuleczki:) Powiedzcie mi czy jutro mam zrobić tak samo, żeby jeszcze bardziej się przekonała do mnie? Powiem na dodatek, że przed dzisiejszym miłym oswajaniem kiedy wkładałem rękę do środka gryzła ją a teraz już nie:)
Awatar użytkownika
Azi

Post autor: Azi »

Co oznacza, że gryzła? W jaki sposób?

Jeżeli tylko masz czas i cierpliwośc, to polecam takie miłe oswajanie. Lekkie pogryzanie nie jest oznaką agresji, w zalezności od rodzaju może oznaczać niepewnośc, obawę czy radość/przyjaźń.

I fotki małej się dopraszam ;)
Bartek i Ilonka

Post autor: Bartek i Ilonka »

Ja uważam, że czym więcej czasu poswięca sie szczurkowi tym bardziej uwielbia on swojego własciciela i czerpie ogromną przyjemność z zabaw. Ja swoim pociechom poświęcam każdy wolny moment i czasem mam nawet takie wrażenie, że moje dziewczynki będąc poza klatką o wiele wiecej czasu poświecają mnie niż sobie nawzajem. Zauważ, że szczurki popdgryzają się na wzajem i czesto jest to wyraz akceptacji członka stada. Może twoja mała królewna traktuje Cię już jako swego towarzysza, jak już zacznie układać Ci włosy na rękach i podszrpywać je ząbkami to możesz myślec, że nawet troszkę Cie lubi. Osobiście polecam przesiadywanie ze szczurkiem na ramieniu podczas domowych czynnosci, czy spacerów, kiedy oczywiście pogoda sprzyja.

Ilonka
P.S. Jedno pytanie: Czy mieszkasz w Dywitach tych obok Olsztyna?
danon

Zdjęcia dodam na dniach:) Jeśli chodzi o odpowiedz dla Bartka i Ilonki tak dokładnie mieszkam w Dywitach obok Olsztyna:) Czyli dzisiaj mam zrobić tak samo jak opisywałem? Widać było, że jeszcze aż tak pewnie to się przy mnie nie czuje, ale po 30 minutach zaczęła już chodzić i zwiedzać mały teren, który jej wyznaczyłem. Dzisiaj spróbuje tego samego zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej! Może macie jakieś porady co z tym robić jak dalej oswajać swoją pociechę:)
Ostatnio zmieniony śr lis 08, 2006 9:35 am przez danon, łącznie zmieniany 1 raz.
AmericanIdiot

Post autor: AmericanIdiot »

Najlepiej poczytac tematy związane z oswajaniem, na forum jest ich cała masa ;) Ja prosiłabym troche o opis kluski xP Wymiziaj szczurke ;)
"Jedynym dowodem na to że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to że się z nami nie kontaktuje" :D

"Wielkośc narodu i jego postęp moralny można poznac po tym w jaki sposób obchodzi się ze swoimi zwierzętami"

Za Tęczowym Mostem: Stef ['], Karmel ['], Pusio ['], Markiz [']
danon

Już jest coraz lepiej. Bałem się, że będzie wiele problemów z oswajaniem, ale dzisiaj jest przełomowy dzień, przynajmniej tak mi się wydaje!!:) Udało mi się wziąć ją na ręce, zawsze uciekała... Teraz siedzi na mnie... przy mojej głowie:) Ale jeszcze w klatce trochę niepewnie do mojej ręki podchodzi...
AmericanIdiot

Post autor: AmericanIdiot »

na wszystko jest czas ;) I tak są postępy, a to najważniejsze :D
Wymiziaj kluskę.
I prosze o opis kluchy, jeśli wolno xP
"Jedynym dowodem na to że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to że się z nami nie kontaktuje" :D

"Wielkośc narodu i jego postęp moralny można poznac po tym w jaki sposób obchodzi się ze swoimi zwierzętami"

Za Tęczowym Mostem: Stef ['], Karmel ['], Pusio ['], Markiz [']
danon

Z dnia na dzień jest chyba lepiej:) Dzisiaj jak już otwieram drzwiczki od kladki to nie ucieka tylko od razu chce zobaczyc co jest za klatką jeszcze niepewnie, ale próbuje. Jak chce ją pogłaskać w klatce to łapie mojego palca w przednie łapki i zaczyna go lizać a jak widzi moją rękę w klatce to lata po niej, ale to nie wygląda jakby uciekała tylko jakby się cieszyła:)
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

danon, widzisz co daje spokoj i konsekwencja ;)
Oby tak dalej. :thumbleft: To ze lata po rece to pewnie zaczepia do zabawy :hihi:
No i koniecznie pomysl nad kolezanka dla niej.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
zebra

Post autor: zebra »

Fajnie że widzisz postępy w oswajaniu bestii,pracuj nad nią intensywnie teraz, bo wydaje mi się że to bardzo ważny dla Was okres ;) Byłoby jej 10000000% fajniej, gdyby miała towarzystwo w postaci drugiego szczurcia :hihi: Naprawdę powinny być 2 - to podwójna radocha, a żaden dodatkowy problem :jezor2: Pomyśl o tym... :hihi:
Ostatnio zmieniony pt lis 17, 2006 12:26 pm przez zebra, łącznie zmieniany 1 raz.
Zonia[*] Shadow[*] I will always love you...

with me: Salsa Samba Azucar Neya Billy Ella Sarah Dakota Georgia!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”